Hvordan finder jeg en vandtæt højtaler?

Læs mere om en vandtæt eller vandafvisende højtaler samt IP-klassificering

FAQ - Ofte stillede om vandafvisende eller vandtæt højtaler

 

Med en vandtæt højtaler har du mulighed for at høre din yndlingssang i bruseren, ved poolen eller endda på stranden. Men skal du investere i en vandtæt eller en vandafvisende model? I denne guide kan du læse meget mere om, hvor meget vand din højtaler kan tåle.

Er du i tvivl om, hvordan du vælger den rigtige vandtætte højtaler? I vores guide kan du læse mere om, hvilke ting du skal være opmærksom på, når du investerer i en højtaler, der skal udsættes for vand.

Hvorfor skal jeg vælge en vandtæt højtaler?

En vandtæt højtaler er perfekt til dig, der elsker at have en god lyd ude på badeværelset, på stranden eller til dit pool party. Højtaleren er også effektiv til dig, der elsker at tage på tur, hvor der er risiko for regn.

Så hvis du ofte har din højtaler med et sted, hvor der er fugtigt eller vådt, så kan det godt betale sig at være opmærksom på, om din højtaler kan tåle vand, så du undgår, at den går i stykker.

 

Hvad skal du bruge en vandtæt højtaler til?

Der findes mange forskellige vandtætte højtalere med forskellige funktioner. Det er selvfølgelig vigtigt, at du vælger en, der passer til dit behov, så du får mest ud af den vandtætte højtaler. Derfor anbefaler vi, at du overvejer, hvad du skal bruge højtaleren til.

Hvis du skal bruge en vandtæt højtaler ude i bruseren, er det vigtigt, at du vælger en højtaler med god lyd, så den kan overdøve strålerne. Vil du derimod gerne have din højtaler med ud i vandet, så skal du være ekstra opmærksom på IP-klassificeringen.

 

 

Er din højtaler vandtæt eller vandafvisende? 

Det er vigtigt at vide, om din højtaler er vandtæt eller vandafvisende – det er nemlig to forskellige ting, der kan have stor betydning for, hvordan du bruger din højtaler. 

  • Når din højtaler er vandtæt, betyder det, at den kan ligge i vandet i et bestemt tidsomfang og ned til en bestemt dybde uden at tage skade.
  • Er din højtaler kun vandafvisende, tåler den ikke at blive lagt i vandet. Dog tåler en vandafvisende højtaler vådt vejr, regn og vandstænk i små mængder. 

 

 

 

Højtalere og IP-klassificering 

Der er forskel på, hvor meget vand både vandtæt og vandafvisende elektronik kan tåle. Derfor skal du altid være opmærksom på højtalerens IP-klassificering. IP-klassificeringen er med til at fortælle dig, hvor meget vand din højtaler kan holde til.

IP er en international standard, der angiver hvor meget et produkt er beskyttet mod vand. IP-klassificering kaldes også kapslingsklasse og IP klasse. IP-koden består af præfikset “IP”, som efterfølges af to cifre.

  • Det første ciffer angiver, hvor godt produktet er beskyttet mod indtrængen, såsom støv. Klassificeringen går fra 0 til 6.
  • Det andet ciffer angiver, hvor meget fugt og vand højtaleren kan tåle. Klassificeringen går fra 0 til 8.

 

Støder du på et X dér, hvor ciffer ét står, betyder det, at det kun er vandtætheden, der er angivet. Er X’et derimod placeret som ciffer to, betyder det, at vandtæthed ikke er relevant for produktet.

 

 

Køb en vandtæt højtaler på Bilka.dk

Er du på udkig efter en ny højtaler, der skal kunne tåle lidt vand i ny og næ? Så kan du tjekke vores brede udvalg af højtalere, som du både finder i trådløse versioner med Bluetooth og i de mere stationære modeller.

Mange af vores mini højtalere, der kan tages med på farten, er enten vandafvisende eller vandtætte, så du kan bruge dem uden forbehold. Husk dog altid at tjekke produktets specifikationer! Se vores udvalg i dag og shop din næste højtaler online lige her på Bilka.dk.