Opskrift: Pandekager med appelsin på grillen

Sådan laver du pandekager på din Weber grill - En original Weber opskrift

PERSONER: 6
FORBEREDELSESTID: 40 min
TILBEREDNINGSTID: 20 min
SVÆRHEDSGRAD: Let
GRILLMETODE: Direkte
GRILLTEMPERATUR: 150 °C
OPTÆNDING - GAS: Middel
OPTÆNDING - KUL: ½ grillstarter
 

Ingredienser til pandekager med appelsin

   - 1 usprøjtet appelsin
   - 1 vaniljestang
   - 8 æg
   - 20 g sukker
   - 125 g hvedemel
   - 200 g smør
   - ¾ l sødmælk 

Anbefalet udstyr: Crepepande/GBS støbejernspande til grillen
 

Fremgangsmåde - pandekager på grillen


I KØKKENET:

Skyl appelsinen og riv skallen fint. Flæk så vaniljestangen og skrab kornene ud. I en skål pisker du æg, sukker, appelsinskal og vaniljekorn grundigt sammen. Sigt melet imens du pisker. Smelt smørret og pisk det i dejen, når det bruser. Tilsæt mælken og pisk grundigt, så der ikke er klumper af mel. Lad dejen hvile på køl i 30 minutter.
 

VED GRILLEN:

Gør grillen klar til direkte varme*. Bruger du kulgrill, skal du bruge det, der svarer til en halv grillstarter klargjorte briketter.

Sæt panden på risten, læg låget på grillen, og lad den blive varm. Når du steger den første pandekage, skal du bruge en anelse fedtstof på panden – derefter er der nok fedtstof i dejen, så det burde ikke være nødvendigt ved resten.

Hæld lidt dej ud på panden – pandekagen skal være tynd, så spred det ud over hele panden. Lad pandekagen få stegeskorpe, inden du vender den og lader den bage færdig.

*Læs mere om direkte varme i vores Weber guide over de forskellige grillmetoder.

Se vores udvalg af Weber grill og grilltilbehør her

Weber grill og grilltilbehør