Opskrift: Kammuslinger på grillen

Sådan laver du kammuslinger på din Weber grill - En original Weber opskrift

PERSONER: 8
FORBEREDELSESTID: 5 minutter
TILBEREDNINGSTID: 4-8 minutter
SVÆRHEDSGRAD: Let
GRILLMETODE: Indirekte varme
GRILLTEMPERATUR: 150 °C
UDSTYR: Fiskebakke
 

Ingredienser til kammuslinger

   - 1 dl mælk
   - 1-2 kammuslinger per person
   - Salt og peber
   - Smagsneutralolie (fx raps eller solsikke)
   - Evt. andre krydderier/krydderurter efter eget valg
   - Røgflis
 

Fremgangsmåde - kammuslinger på grillen


I KØKKENET:

Fjern kammuslingens muskel. Krydr dem med salt, peber og evt. andre krydderier/krydderurter. Derefter lægges de på en smurt fiskebakke.
 

VED GRILLEN:

Fiskebakken placeres på risten ved indirekte varme* på kulgrillen. Tag en håndfuld røgflis og hæld ud over kullene oven på risten i hver side, så der falder lidt ned i kullene og der stadig ligger lidt oven på risten.

Lad dem røge i ca. 4-8 minutter ved ca. 150 grader. Lad gerne kammuslingerne hvile i 5 minutter, før de anrettes. Husk at krydre med salt og peber inden servering.

*Læs mere om indirekte varme i vores Weber guide over de forskellige grillmetoder.
 

Tip til retten

Kammuslingerne må gerne ligge ca. ½ time med krydderblandingen og ”trække” lidt smag og blive mere faste i kødet.

Se vores udvalg af grill og grilltilbehør her

Weber grill og grilltilbehør