Weber guide over forskellige grillmetoder

Bliv klogere på hvad direkte og indirekte varme er når der grilles i denne guide

Saftig andesteg, luftige gulerodsboller, sprød pizza, mør oksefilet eller grøntsager med bid i. Det er maden, der afgør, hvilken af de fire grillmetoder du skal bruge – det vil sige måden, du placerer briketterne eller kullene i din kulgrill, eller tænder brænderne i din gasgrill.

Direkte varme

  • Ved tilberedning i mindre end 20 min.
  • Kul
  • Fordel de varme briketter over hele kulristen – eller evt. ved hjælp af kulbakkerne.
  • Åbn låget, tænd for gassen eller sæt stikket i og skru nu op for alle brændere.
  • Gas
  • Åbn låget, tænd for gassen og skru nu op for alle brændere.
     

Indirekte varme

  • Ved tilberedning i mere end 20 min.
  • Kul
  • Fordel de varme briketter i hver sin side af kulristen – evt. ved hjælp af kulbakkerne. Læg maden midt på grillristen, så den ikke ligger direkte over briketterne.
  • Åbn låget, tænd for gassen og skru op for den yderste brænder - hvis din Q-model kun har én brænder, tændes den. Læg maden i en stegholder eller på en stegerist og placér den midt på risten.
  • Gas
  • Åbn låget, tænd for gassen og skru op for de yderste brændere. På en grill med to brændere, skal du kun tænde den ene. Placér maden på risten, så den ikke ligger direkte over de tændte brændere.
     

Cirkulær varme

  • Ved bagning af pizza og tilberedning af store stege.
  • Kul
  • Fordel de varme briketter i en ring rundt langs kanten. Placér maden midt på risten.
  • Brug den indirekte grillmetode i stedet.
  • Gas
  • Brug den indirekte grillmetode i stedet.

50/50

 

  • Ved tilberedning der kræver både bruning og indirekte varme
  • Kul
  • Fordel de varme briketter i den ene side af kulristen – evt. ved hjælp af kulbakkerne.
  • Brug den indirekte grillmetode i stedet.
  • Gas
  • Åbn låget, tænd for gassen og skru op for brænderne i den ene side. Brun maden over de tændte brændere og flyt den derefter over i den anden side for at grille færdig. 
     

Tip til grillen!

Har du hældt de tændte kul/briketter i to kulbakker, er det nemt at skifte mellem direkte, indirekte og 50/50. Du bruger blot en grilltang til at flytte de varme kulbakker sammen inde midt på kulristen ved den direkte grillmetode, ud i hver sin side ved den indirekte grillmetode eller sammen ude i den ene side ved grillmetoden 50/50. Og endnu nemmere er det at tænde/slukke for brænderne i din Q® eller gasgrill.

Se vores udvalg af Weber grill og grilltilbehør her

Weber