Opskrift på flæskesteg med lime tilberedt på Weber grill

Orginal Weber opskrift

PERSONER: 4
FORBEREDELSE: 30 min
TILBEREDNING: 100 min
GRILLMETODE: Indirekte
SVÆRHEDSGRAD: Middel
UDSTYR: Stegholder, Foliebakke/fad
GRILLTEMPERATUR: 130 °C
KERNETEMPERATUR: 65 °C


INGREDIENSER

1-1,5 kg ridset svinekam
1-2 spsk. groft salt
2 lime, ubehandlede
2 kvist rosmarin
1 kvist timian
12 skalotteløg, pillede
5 hele kardemommekapsler
¾ l vand eller bouillon
Peber til sauce


I KØKKENET

Riv limeskallen fint, og bland halvdelen af skallen med salt, grofthakket timian og rosmarin. Gnid stegen godt med blandingen også ned imellem sværene. Læg stegen i en stegholder, og sæt den i et fad eller foliebakke. Tilføj vand/bouillon, skalotteløg og kardemommekapsler til foliebakken.


VED GRILLEN

Klargør grillen til indirekte, middelhøj varme (175° C). Sæt stegholder og foliebakke på grillen, og grill stegen i ca. 1 time . Tilsæt mere væde undervejs, hvis det fordamper. Tag skalotteløgene op efter 45 min., og gem dem til saucen. Øg grilltemperaturen til 200° C, og grill stegen i yderligere ca. 20 min. til sværen er sprød. Tag foliebakken af grillen, og gem væden til saucen. Lad stegen trække 15 min. inden udskæring, og drys med resten af limeskal ved servering.


TIP

Brug stegeskyen til sauce. Sigt væden ned i en gryde, og tilsæt ekstra grøntsagsbouillon og 2 dl fløde. Kog saucen op. Læg de grillede løg i saucen, og smag til med peber.

Griller du på en kulgrill, kan du øge grilltemperaturen ved at tilføje klargjorte briketter. Bliver grillen for varm, fjerne du blot et par briketter.

Se vores udvalg af Weber grill og grilltilbehør her

Weber grill og grilltilbehør