Opskrift på grove hveder tilberedt på Weber grill

Orginal Weber opskrift

PERSONER: 8
FORBEREDELSE: 2 timer og 15 min.
TILBEREDNING: 25 min.
GRILLMETODE: Indirekte
SVÆRHEDSGRAD: Middel
UDSTYR: Bagesten m/bageplade
GRILLTEMPERATUR: 200 °C


INGREDIENSER

50 g gær
100 g smør
2½ dl vand
2½ dl mælk
2 æg
1 tsk. salt
2 spsk. sukker
1 tsk. stødt kardemomme
ca. 700 g hvedemel
ca. 300 g grovmel 


I KØKKENET

Smuldr gæren i en skål. Smelt smør, og tilsæt vand og mælk. Varm blandingen op, til at den er lillefingervarm, og hæld den i skålen med gæren.

Tilsæt æg, salt, sukker, kardemomme og derefter begge slags mel. Ælt dejen godt igennem.

Lad dejen hæve til dobbelt størrelse – ca. 1 time.

Slå dejen ned, og form den til 20 boller. Stil bollerne tæt sammen på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve i ca. 30 minutter 


VED GRILLEN

Klargør grillen til indirekte, høj varme. Varm bagestenen op i ca. 5 min. Sæt bagepladen på stenen, og bag hvederne i grillen i ca. 20 min., til de er gyldne på toppen.


TIP

Skær hvederne over, umiddelbart før de skal nydes, og grill dem med skærefladen nedad.

 

Se vores udvalg af Weber grill og grilltilbehør her

Weber grill og grilltilbehør