Opskrift på grove hveder tilberedt på Weber grill
Orginal Weber opskrift
PERSONER: 8
FORBEREDELSE: 2 timer og 15 min.
TILBEREDNING: 25 min.
GRILLMETODE: Indirekte
SVÆRHEDSGRAD: Middel
UDSTYR: Bagesten m/bageplade
GRILLTEMPERATUR: 200 °C
INGREDIENSER
50 g gær
100 g smør
2½ dl vand
2½ dl mælk
2 æg
1 tsk. salt
2 spsk. sukker
1 tsk. stødt kardemomme
ca. 700 g hvedemel
ca. 300 g grovmel
I KØKKENET
Smuldr gæren i en skål. Smelt smør, og tilsæt vand og mælk. Varm blandingen op, til at den er lillefingervarm, og hæld den i skålen med gæren.
Tilsæt æg, salt, sukker, kardemomme og derefter begge slags mel. Ælt dejen godt igennem.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse – ca. 1 time.
Slå dejen ned, og form den til 20 boller. Stil bollerne tæt sammen på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve i ca. 30 minutter
VED GRILLEN
Klargør grillen til indirekte, høj varme. Varm bagestenen op i ca. 5 min. Sæt bagepladen på stenen, og bag hvederne i grillen i ca. 20 min., til de er gyldne på toppen.
TIP
Skær hvederne over, umiddelbart før de skal nydes, og grill dem med skærefladen nedad.