Opskrift: Fastelavnsboller på grillen

Sådan laver du fastelavnsboller på din Weber grill - En original Weber opskrift

PERSONER: 12
FORBEREDELSESTID: 30 min.
TILBEREDNINGSTID: 15 min.
SVÆRHEDSGRAD: Middel
GRILLMETODE: Indirekte varme
GRILLTEMPERATUR: 200 °C
UDSTYR: Bagesten m/bageplade
 

Ingredienser til fastelavnsboller med creme


Til wienerbrødsboller

   - 1 dl mælk
   - 25 g gær
   - 375 g hvedemel
   - 1/2 tsk. salt
   - 25 g sukker
   - 1 æg
   - 125 g koldt smør

Til crème

   - 5 dl piskefløde
   - 150 g hvid chokolade
 

Fremgangsmåde - fastelavnsboller på grillen


WIENERBRØDSBOLLER:
I køkkenet: Lun mælken og opløs gæren heri. Sigt hvedemel, salt og sukker sammen, og vend det i mælken sammen med et sammenpisket æg. Rør det godt sammen, og ælt det til en smidig dej.

Rul dejen ud til et rektangel på ca. 1/2 cm tykkelse. Skær smørret i meget tynde skiver. Fordel smørret på 2/3 af rektanglet. Fold rektanglet sammen igen: Start med at folde dejstykket uden smør indover stykket med smør – så 2/3 bliver foldet sammen, og den sidste 1/3 med smør ligger tilbage. Fold den sidste 1/3 med smør over de to andre sammenfoldede stykker.

Gentag udrulningen til et rektangel og foldningen yderligere 3 gange, dog uden at lægge smørskiver på – sådan dannes de mange “lag” i wienerbrødsdejen.

Rul dejen ud til en firkant, ca. 1 cm høj, og skær den i 12-15 kvadrater. Fold de fire hjørner ind under hvert kvadrat, så der formes en bolle. Læg bollerne med sammenfoldningerne nedad på en bageplade med bagepapir.

Ved grillen: Klargør grillen til indirekte, høj varme* (200° C). Bag bollerne i ca. 10-15 minutter, til de er gyldne og gennembagte.

*Læs mere om indirekte varme i vores Weber guide over de forskellige grillmetoder.
 

CRÈME:
I køkkenet: Kog piskefløde og chokolade et par minutter under piskning. Sæt det evt. i køleskab til dagen efter. Pisk til en let flødeskum umiddelbart før servering.

Lad bollerne køle af efter de er bagt, skær dem igennem og fyld dem med creme. Læg evt. lidt marmelade i midten af bollen, inden der sprøjtes creme i bollen. Pynt med glasur og frysetørret hindbær.

Se vores udvalg af Weber grill og grilltilbehør her

Weber grill og grilltilbehør