Mosel vin

Vælg Mosel vin fra Tyskland på Bilka.dk, og opdag nogle af de fineste tyske vine. Med Mosel vin kan du blandt andet smage en Riesling hvidvin i høj klasse. Forkæl dig selv med Mosel vin og bliv forført af vores elegante udvalg herunder.

Hvad er særligt ved Mosel vin?

I det sydvestlige Tyskland ligger Mosel regionen, der har sit navn fra floden, der løber gennem området og videre ind i Luxembourg og Frankrig. Regionen er den tredjestørste leverandør af vin i Tyskland. Til gengæld bliver Mosel af flere betragtet som en af de mere prestigefyldte regioner i international sammenhæng. Du kan med fordel kigge i retning af Mosel vin, hvis du er på jagt efter:

  • Riesling hvidvin i høj kvalitet
  • Vin med god syrlighed
  • Frisk frugtig smag
  • Tør eller sød hvidvin

Du kan især opleve nogle af de fineste Riesling vine fra Mosel området, hvilket også er den mest udbredte drue herfra. Du kan dog ikke få garanti for, at alle Riesling vine er lige gode. Riesling vin giver dig som hovedregel en let vin med en flot lys farve. Kendetegnende for Mosel er også, at du kan forvente en frisk citruslignende smag med høj elegance. 

Sådan kan du servere Mosel vin

Når du vælger Mosel vin, er det som nævnt oftest en Riesling. På grund af sin fine balance får du en ret alsidig vin, som du kan nyde til forskellig slags mad. Blandt andet lys fisk og svinekød er oplagte retter, men du kan også slippe afsted med lidt stærkere asiatisk mad. Har du en sødere Riesling, kan du med fordel servere det til ret saltet mad, da det skaber en lækker balance.

Er du på smagsrejse på jagt efter flere skønne hvidvine? Tyskland byder på mere lækker vin. Ikke så langt fra Mosel kan du opleve Rheinhessen vin, der gemmer på lidt forskellige vine i flot kvalitet. Du er også velkommen til at springe ud i vores væld af andre gode hvidvine, som du både kan nyde til hverdag, og til når det skal være lidt ekstra godt.