Østrigsk vin

Prøv en østrigsk vin fra Bilka.dk. Østrig byder på meget mere end populære skisportssteder. Du kan nemlig også prøve en lang række af unikke vine i høj kvalitet. Tag et kig på vores udvalg af vin fra Østrig og lad dig forføre af en delikat oplevelse.

Kan Østrig lave god vin?

Det korte svar er et rungende ja. Østrigsk vin har været produceret i rigtig mange år, og alpelandet har derfor også stolte vintraditioner. Særligt kendetegnende for vin fra Østrig, er at vinmarkerne ikke er lige så store grunde med mange hektarer, som ved de andre store vinlande. Dette betyder også, at du vil opleve at østrigsk vin ikke er udbredt i samme grad. Med vin fra Østrig kan du opleve:

  • Et stort udvalg af tørre vine
  • Et ret varieret vinlandskab 
  • Flere mindre og unikke høster

Ikke desto mindre kan du finde et flot udvalg af vin fra Østrig, lige her på Bilka.dk. Fordi det østrigske vinlandskab består af mange mindre vingårde, kan du opleve et hav af alsidige vine, der bærer præg af hver vingård. Selvom østrigsk vin generelt er præget af hvidvine, der hælder til den tørre side, kan du også smage på en god østrigsk rødvin.

Smag på østrigsk vin fra Alperne

Nogle af de mest udsøgte østrigske hvidvine bliver lavet af Grüner Veltiner, der må betegnes at være Østrigs nationaldrue. Dette også den mest udbredte type, hvoraf lidt over en tredjedel af de østrigske vingårde laver vin på druen. Du vil oftest opleve en tør smag, hvor levetiden kan variere en del, fra relativt kort til længere tid. 

Er du på jagt efter østrigsk rødvin? Østrig er den relativt nye drenge i klassen, når det kommer til rødvin, men det betyder ikke, at de ikke forstår sig på at lave rødvine. Østrigsk rødvin bliver oftest lavet på de lokale Zweigelt og Blaufränkisch. Alternativt anvender de også de mere velkendte druer som Cabernet Sauvignon og Pinot Noir

I den østrigske vinverden er der også kommet yderligere fokus på kvalitetssikring. Du kan derfor nemt komme til at nyde en ordentlig østrigsk vin fra Bilka.dk.