Chablis hvidvin

Her på siden kan du forkæle ganen med en lækker Chablis hvidvin fra det nordlige Bourgogne i Frankrig. Fra det koldere klima kan du smage på et unik tag på en Chardonnay hvidvin. Tag et kig nedenfor og find en udsøgt Chablis vin til maden.

Derfor bør du prøve Chablis

Fra det nordlige centrale Frankrig kan du opleve en speciel hvidvin - Chablis. Alt det Chablis vin, som du kan opdage, er lavet på Chardonnay. Det køligere klima i området giver druen en speciel smag, i forhold til mange andre regioner, hvor Chardonnay bliver dyrket. Det gør, at druerne ikke vokser sig så store igen, og du vil derfor få en vin med et højere syreniveau. Chablis vin er noget for dig, hvis du foretrækker:

  • Lidt syrligere smag

  • Mindre frugtig smag

  • Fyldig og tørre hvidvine

  • Mindre karakter af egefad

Chablis hører til den nordligste del af Bourgogne-regionen, som du nok godt kender til. Bourgogne står for nogle af de bedste franske vine. Smager du på Chablis, vil du opleve en ren aroma og smag, der ikke bærer præg af at have lagt på egefad. Grunden til dette er nemlig, at det meste Chablis vin bliver lagret på rustfri ståltanke. 

Få mere ud af din Chablis vin

Mangler du inspiration til hvilke retter, du kan nyde din Chablis vin til? Bilka.dk giver dig et par tips. Chablis kan både være en oplagt tør hvidvin, som du kan bruge i retterne eller bare drikke ved siden af. For eksempel er Chardonnay vin god at lave cremet sauce eller kyllingeretter. Til sauce bør du være opmærksom på at finde en god syrebalance. Det bedste du kan gøre, er at starte med lidt mindre vin, og derefter smage det til.

Som ren nydelse kan du, ligesom med mange andre tørre hvidvine, drikke din Chablis til lettere retter såsom kylling, svinekød, lam, fisk, skaldyr og grønt. På Bilka.dk kan få endnu mere inspiration til gode vine og tilhørende retter.