Hvor kan du fange de forskellige fisk?

Bliv klogere på, hvad du kan fange af fisk i Danmark

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om fiskeri

 

Har du planer om at tage afsted på fisketur i det danske land? Så læs med her! I denne guide har vi samlet en oversigt over, hvilke fisk du kan fange hvor. Det er nemlig forskelligt, hvilke fisk du kan være heldig at få på krogen alt efter, hvor og hvornår du tager på fisketur. 

I Danmark er der heldigvis masser af gode muligheder for fiskeri, uanset om det er ørreder, makreller eller sild, som du er på jagt efter. Den danske natur byder nemlig både på lange kyster, vandløb og store søer. 

Når du ved, hvilke fisk du kan fange, kan du også planlægge og udvælge din metode og dit valg af fiskegrej. Og husk også lige, at få styr på reglerne om lystfiskeri.

Udstyr til fisketuren

En god fiskestang, farverige blink og solide waders. Det er vigtigt at have udstyret i orden, når du skal ud at fiske. På Bilka.dk finder du heldigvis et stort udvalg af alt til fisketuren.

Ørreder i put and take-søer

Put and take-søer er det perfekte sted at fiske for både nybegyndere og garvede lystfiskere. Her bliver der sat fisk ud i søen jævnligt, og du kan derfor være sikker på, at der er fisk i vandet. Det er primært forskellige arter inden for ørred-familien, som bliver sat ud i put and take-søer.

De fleste put and take-søer er tilgængelige året rundt, og i nogle af søerne sættes der dagligt fisk ud. Som regel betaler du et beløb pr. fiskestang for et antal timer eller på døgnbasis. Du behøver derfor ikke at have et lystfiskertegn for at fiske i put and take. 

Undersøg, hvilke put and take-søer der er nær dig, og planlæg en tur med venner eller familie. Vil du vide mere om, hvordan du fanger ørreder i put and take-søerne? Vi har samlet en guide med alt det, som du skal vide om fiskeri i put and take.
 

Et hav af forskellige fisk 

Fisker du langs kysten eller ude på det åbne hav, er der masser af muligheder for gode fangster. Her har du blandt andet mulighed for at fange fisk som laks, makrel, rødspætter og hornfisk. 

Hvilke fisk, du kan fange, afhænger af sæsonen. Derfor bør du tjekke, hvilke fisk du kan fange på det tidspunkt, som du er afsted. Om sommeren kan du for eksempel være heldig at fange makreller, havørreder, hornfisk og lyssej. Har du planlagt en fisketur i det kølige efterår, er det særligt sild, som du skal gå efter.

Det er vigtigt at følge med i reglerne omkring lystfiskeri. Det kan ændre sig fra år til år, hvilke fiskearter du må fange. Det er eksempelvis ikke længere tilladt for lystfiskere at hjemtage torsk. Du kan holde dig opdateret på Fiskeristyrelsens hjemmeside. Her kan du også læse reglerne om fredningstider og mindstemål. Det er nemlig ikke alle fisk, som du må fange året rundt. 

Vil du ud og prøve kræfter med fiskeri langs kysterne, kan du for eksempel tage til kysterne ved Lillebælt, Isefjord eller Mariager Fjord.
 

Spisefisk i søer og åer

Der er også gode muligheder for at få bid på krogen i søer og åer rundt om i landet. I ferskvandssøer og -åer kan du blandt andet fange skaller, aborre, laks, gedder og sandart. Her er det ligeledes vigtigt at orientere sig om regler for fredning af fisk i ferskvand samt mindstemål

En af de fisk, som trives særligt godt i de danske søer, er aborre. Aborren kan fanges året rundt, og der er ingen fredningstider for aborren. Desuden er den relativ let at få på krogen med det rette agn, og den smager skønt. Derfor er det den oplagte fisk at gå efter, hvis du planlægger en fisketur ved en ferskvandssø. 

Der er mange gode muligheder for fiskeri i de danske søer, og der er helt sikkert en god fiskesø nær dig. Af gode ferskvandssøer kan blandt andet nævnes Silkeborg søerne i Jylland og Sorø søerne på Sjælland. Desuden er der gode muligheder for fiskeri i mange af de danske åløb. Husk dog altid at orientere dig om gældende regler. 

Endegrej og forfang

Husk at have styr på dit fisketegn

Skal man have fisketegn for at fiske i Danmark? Hvis du skal fiske i havet, i søer eller åer, skal du have et lystfiskertegn. Hvis du ikke har styr på dit fisketegn, kan du nemlig risikere en bøde. Børn under 18 år samt voksne, der har nået folkepensionsalderen, er dog undtaget kravet om fisketegn.

Det er vigtigt, at du sikrer dig, at dit fisketegn er gyldigt. Et fisketegn er nemlig kun gyldigt i op til et år ad gangen. Du kan både købe og fornye dit fisketegn på www.fisketegn.dk. Du kan vælge at købe et fiskekort, der gælder en dag, en uge eller et helt år. 

Desuden er det ofte muligt at købe fisketegn på turistkontorer og campingpladser rundt om i landet. 
 

Find alt til fisketuren på Bilka.dk

På en fisketur er udstyret altafgørende. Når du ved, hvilke fisk du kan fange, kan du også vælge det helt rigtige fiskegrej. På Bilka.dk finder du et godt udvalg af mange forskellige redskaber til lystfiskeri. Du finder blandt andet fiskestænger, endegrej og fiskeværktøj

Gå på opdagelse i vores sortiment, og bliv klar til en god fiskesæson. Er du i tvivl om, hvilket endegrej du skal have med på turen? Så har vi samlet en masse gode tips til valg af endegrej i en guide.

Relaterede kategorier