Se hvor du kan fange de forskellige fisk

Bliv klogere på hvilke fisk du kan finde i de forskellige søer og åer

Når du beslutter dig for at fiske, kan det godt være en god idé, at gøre dig nogle tanker omkring hvad du vil fiske efter, og hvad du har lyst til at bruge af tid og penge på at fange fisken. Disse ting kan være med til at påvirke hvor fiskeriet skal foregå.

Ørreder i put and take-søer

I put and take-søer er det primært forskellige arter inden for ørred-familien, som bliver sat ud her. Hvis søen har et tilknyttet dambrug bliver der oftest sat fisk ud dagligt, og størrelsen kan derfor også variere væsentligt.  Her betaler du oftest et beløb pr. stang pr. time, og dette skal du gøre hver gang, du besøger søen.

Frokostfisk i Havet

Hvis du fisker i havet, har du mulighed for at fange fisk som laks, makrel, rødspætter, sild, torsk og mange flere, men du skal være opmærksom på at fiske indenfor den korrekte sæson.

Du skal desuden betale for et lystfiskertegn, og vælger du et årskort, skal du betale et engangsbeløb på 185 kr. Hvis du fisker i havet til en bestemt anledning, kan du ikke være sikker på præcis, hvad du skal servere, da fangsten kan variere betydeligt.

Spisefisk i Søer og Åer

I de fleste ferskvandssøer og - åer kan du fange nogle rigtig gode spisefisk. Her kan du blandt andet støde på ål, skaller, ørreder, laks, gedder og sandart. Her skal du også erhverve dig et lystfiskertegn, men det er også vigtigt, at du spørger søens ejer og lov til at fiske inden.

Uanset hvor du beslutter dig for at fiske, har vi noget udstyr der passer til dine behov. Rigtig god fornøjelse.

Vælg det rigtige endegrej

Hvis du gerne vil have en fisk på krogen, så er det vigtigt at du har dit endegrej i orden. Endegrej afhænger af dit miljø, temperament og den fisk du gerne vil fange.

Regler om lystfiskertegn og fredningstider

Har du styr på reglerne når det kommer til lystfiskeri? Ellers kan du læse mere om dem her.