Fiskestænger

Her på siden finder du et bredt udvalg af fiskestænger – både til nybegynderen og den erfarne lystfisker. I vores sortiment af fiskestænger finder du kvalitetsstænger fra velkendte mærker som Abu Garcia og Ron Thompson. Så behøver du ikke at gå på kompromis med kvaliteten. 

Stort udvalg af fiskestænger

Det er fint at have flere forskellige fiskestænger at skifte imellem, men det er lige så godt at have én rigtig god fiskestang, som du sværger til på alle dine fisketure. Det skal dog siges, at fiskestænger ikke som udgangspunkt er 'allround', da kastelængde, fiskens størrelse og fiskemiljøet kan være væsentlige faktorer for fisketurens succes. Heldigvis finder du et godt udvalg af fiskestænger til forskellige former for fiskeri på Bilka.dk. 
 

Hvilke fiskestænger passer til de forskellige typer fiskeri?

Vi har sammensat et par gode råd i forhold til dit fiskeri og valg af fiskestang.

  • Kystfiskeri: Vælg en fiskestang på 8-10 fod. Kastevægt fra 10 gram og i nogle tilfælde op til 60 gram.
  • Havne- og molefiskeri: Almindelige spinnestænger til f.eks. kystfiskeri kan anvendes. Det er dog en fordel med lidt kraftigere stænger på 8-10 fod, som kan håndtere tunge kastevægte op til 60 gram.
  • Å-og søfiskeri: Almindelige spinnestænger på 7-10 fod. Kastevægte fra 10-40 gram.
  • Put and takefiskeri: Stænger på 6-9 fod. Kastevægt fra 5 gram og op til 40 gram. Skal man fiske med flåd/bombardaflåd, er stænger på 9 fod de bedste, da de lettest kan styre de lange forfang.
  • Havfiskeri: Til fiskeri efter torsk, sild og makrel er det vigtigt med kraftige stænger på 7-8 fod, der kan håndtere tunge pirke på op til 400 gram. Til fladfisk er lettere stænger dog at foretrække.
     

Der er rigtig mange måder, hvorpå denne fantastiske hobby kan dyrkes, og det bliver derfor aldrig kedeligt at opdage nye måder at få fisken på krogen. Prøv dig frem, og oplev de forskellige fiskeområder, der findes derude.
 

Husk også resten af fiskeudstyret

Sammen med din nye fiskestang bør du også anskaffe dig det rette fiskeritilbehør, herunder fiskelinerfisketøj, madding og fiskehjul. Desuden er det en god idé at have et godt udvalg af endegrej og forfang med. Så har du nemlig mulighed for at prøve dig frem med lidt forskelligt.

Med det rette fiskegrej er du godt kørende, og klar til at tage af sted på fisketur. Hvad med at invitere venner eller familie med ud at fiske. Fiskeri er en hyggelig og sjov aktivitet for alle. Især hvis man får en fisk eller to med hjem.