Fiskeliner

Linen er super vigtig alene af den grund, at den er forbindelsen mellem lystfiskeren og agnen eller lystfiskeren og fisken, når du har fået bid. Her på siden finder du vores udvalg af fiskeliner. Vi har flere forskellige typer, der passer til blandt andet geddefiskeri, kystfiskeri og put and take.

Hvordan vælger jeg den rigtige fiskeline?

Det kan virke uoverskueligt at vælge den rette line, hvis man ikke er ny på området. Her kan du læse lidt om forskellene på linerne, og få gode tips til hvilke liner, der passer til hvilke fiskehjul.

Se vores udvalg af:

 

Hjultype har betydning for dit valg

Når man skal vælge, hvilken line, man vil fiske med, er der mange faktorer, der spiller ind. Eksempelvis valg af hjultype, da sammenspillet mellem hjul og line kan være afgørende for, om du fanger fisken eller ej.

På Bilka.dk har vi forskellige hjultyper – blandt andet fastspole, multi- og spinnehjul. Bruger man fastspolehjul, benytter man ofte glatte, bløde liner som eksempelvis Nanofil linen. Bruger man i stedet multi- eller spinnehjul, vil det fungere optimalt med liner, der er lidt stivere, hvilket er gældende for fletliner.
 

Hvad er forskellen fiskeliner? 

I vores sortiment har vi tre forskellige typer af liner:

 • Fletline: Fletlinerne har en høj brudstyrke, er nemme at styre på hjulene og modstandsdygtige. Linerne har ingen elasticitet, hvilket er en stor fordel, da man således kan mærke de mindste bevægelser fra endegrej og fisk.
 • Nanofil line: Nanofil linen er en blanding mellem en nylon- og en fletline. Linen har de gode egenskaber fra hver linetype - det vil sige dens kerne er af flet, samt den er let at håndtere. Linen har derfor en stor brudstyrke og samtidig ingen hukommelse. Nanofil linen har modtaget stor ros verden over, og ses som en af de bedste typer i kategorien.
 • Fluorocarbon line: Fluorocarbon linen er en videreudvikling af nylonlinen. Den synker, hvilket giver en mere direkte kontakt til agnen. Derudover optager linen ikke vand, og knudestyrken er derfor identisk uanset om den er våd eller tør. Derudover bryder fluorocarbon linen vandet, hvilket betyder, at linen stort set er usynlig for fisk under vandet.
   

Under hvert produkt kan du se, hvilket fiskemiljø den enkelte line passer til. Vi har liner til blandt andet geddefiskeri, kystfiskeri og put and take fra velkendte mærker såsom Berkley, Kinetic og Spiderwire. Linerne fås i forskellige tykkelser og længder.
 

En fiskeline til forskellige typer af fiskeri

Valg af line afhænger af, hvilket miljø du skal fiske i, samt hvilke fisk du gerne vil fange. Hvis du skal fange større fiskearter, kan du med fordel vælge en tykkere line, som vil have større modstandskraft samt brudstyrke. Herunder kan du læse vores anbefalinger til linevalg alt efter typen af fiskeri.

 • Linevalg til kystfiskeri: Til kystfiskeri anbefales 0,24-0,40 nanofil line eller 0,12-0,20 fletline.
 • Linevalg til havne- og molefiskeri: Her anbefales 0,30-0,45 nanofil line eller 0,17-0,20 fletline.
 • Linevalg til å- og søfiskeri: Til å- og søfiskeri anbefales en 0,22-0,35 nanofil line eller 0,12-0,17 fletline.
 • Linevalg til put and take fiskeri: Her anbefales en 0,22-0,30 nanofil line eller 0,12-0,17 fletline.
 • Linevalg til havfiskeri: Til havfiskeri anbefales en 0,35-0,50 nanofil line eller 0,17-0,35 fletline.
   

Gå på opdagelse i vores spændende udvalg af fiskeliner, og bliv klar til din næste fisketur. Mangler du andet til fisketuren? Så finder du selvfølgelig alt det, som du skal bruge på Bilka.dk. Vi har blandt andet fiskestænger, endegrej og fiskehjul