Regler om lystfiskertegn og fredningstider

Få styr på reglerne om lystfiskertegn og fredningstider

Skal du ud og fiske, men er i tvivl om reglerne? - så læs med her. Ligesom ved en masse andre aktiviteter, er der også nogle regler, du skal kende inden, du giver dig i kast med fiskeri.

Regler for lystfiskertegn

Først og fremmest, skal du have styr på fiskekortet, inden du kaster linen ud. Loven kræver, at alle mellem 18-65 år har et lystfiskertegn. Lystfiskertegnet kan købes her. Du har også mulighed for at købe lystfiskertegnet ved de fleste campingpladser, sommerhusbureauer og turistbureauer.

Lystfiskertegnet kan købes med 3 forskellige gyldighedsperioder:

1 Dag                    40 kr.
1 Uge                  130 kr. 
12 Måneder        185 kr.

Det er desuden muligt at købe dags- og uge kortet, og påføre en senere gyldighedsdato. Dog senest 30 dage efter købet.

Få styr på fredningstiderne ved fiskeri

Når du har styr på tegnet, skal du også have styr på fredningstiderne. For at fiskene har mulighed for at gyde og øge bestanden, er der indført fredningsperioder, som ulovliggøre fiskeri i bestemte perioder. Fredningstiderne er som følger:

Ferskvand

Laks og ørred         16. nov. – 15. jan.
Gedde                       1. apr. – 30. apr.
Sandart                     1. maj – 31. maj.

Saltvand

Laks og ørred         16. nov. – 15. jan.
Gedde                       1. apr. – 30. apr.

Nu har du styr på nogle af de vigtigste ting. Herudover er der også en god ide, at tænke på naturen når du er ude at fiske. Dette kan du gøre ved at holde dig til stier og markveje, og altid smide dit affald i skraldespanden. Dette gælder også fiskeaffald. Hvis du fisker i en sø, så husk at spørg ejeren om lov. Her er lystfiskertegnet ikke tilladelse nok. 

For at læse mere om reglerne for fiskeri, kan du klikke her

Vælg det rigtige endegrej

Hvis du gerne vil have en fisk på krogen, så er det vigtigt at du har dit endegrej i orden. Endegrej afhænger af dit miljø, temperament og den fisk du gerne vil fange.

Se hvor du kan fange de forskellige fisk

Dit miljø har stor betydning for den fisk du skal fange og det grej du skal bruge. Derfor kan du her læse om hvor du kan fange forskellige fisk.