Sådan fejlsøger du på din elcykel

Forstå fejlmeldinger på elcyklen og løs elcykel problemer

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

 

Du kan være uheldig, at der opstår en form for fejl på din elcykel. I sådanne tilfælde er der nogle generelle ting, som du altid selv kan starte med at tjekke. I guiden her vil vores professionelle cykelsmed hjælpe dig med at forstå, hvad det betyder, når cykeldisplayet lyser op. 

Hvordan ved man, at der er en fejl på cyklen?

Du ved, at der er en fejl på elcyklen, hvis det bliver vist i dit display på cyklen. Der kan være en lampe, der lyser i displayet, der indikere hvor fejlen er. Hvis der ikke er noget lys i displayet, kan det være, at dit display mangler strøm.

Hvis den sidste lampe i batteriindikatoren på displayet begynder at blinke, er det et signal om, at der er en fejl i det elektriske system. Motoren kan først starte, når fejlen er udbedret. Antallet af blink fortæller hvilken fejl, der er tale om. 

 

Hvordan finder man ud af, hvor fejlen ligger?

På cyklens display kan du få en indikation at, hvor fejlen ligger. Herunder kan du læse, hvad fejlene betyder, alt efter om der blinkes 2, 3, 4 eller 8 gange. 

 

Elcykel motor problem

Hvis lampen blinker to gange, indikerer det, at der er et problem med motoren. Tjek derfor, om stikkene sidder rigtigt fast ved forhjulet, så du kan udelukke det.

 

Elcykel controller problem

Hvis lampen blinker tre gange, betyder det, at der er et problem med controlleren. Det kan betyde, at controlleren skal udskiftes, og det skal gøres hos en cykelmekaniker.

Alt du skal vide om elcykler

Er du interesseret i at drøne rundt på en elcykel? Så læs med her! Vi fortæller dig alt, du skal vide om elcykler, så du bliver den bedste elcykel-ejer og godt klædt på til din første tur på en elcykel.

Elcykel display problem

Hvis lampen blinker fire gange, betyder det, at der et problem med cykeldisplayet. Ofte betyder det, at displayet skal udskiftes.

 

Elcykel batteri problem

Hvis lampen blinker otte gange, betyder det, at der er et problem med batteriet - oftest er det batterispændingen. Du kan lade dit batteri fuldt op, tjekke at opladeren virker korrekt og tjekke, at der kommer strøm på batteriet. 

Hvis batteriet og opladningen ikke fungerer korrekt, anbefales det, at du går til din forhandler eller en cykelmekaniker for at få det ordnet. 

 

Fejlsøgning på din elcykel

Det er vigtigt, at du kender fejlenes betydning, så du kan gøre noget ved dem hurtigst muligt. I videoen nedenfor, kan du se den profesionelle cykelsmed gennemgå disse emner:

 • Introduktion (00:01).
 • Ingen lys i displayet (00:12).
 • 2 blink i displayet (00:27).
 • 3 blink i displayet (00:50).
 • 4 blink i displayet (01:09).
 • 8 blink i displayet (01:19).

Hvad kan man selv tjekke, inden man kontakter salgsstedet?

 • Tjek altid efter løse forbindelser ved motorstik.
 • Tjek, at batteriet er skubbet helt ind og låst. Det kan nemlig forårsage, at forbindelsen mellem batteri og controller bliver ustabil eller forsvinder helt.
 • Tjek, at stikket fra 220V er skubbet ordentlig ind i laderen, da dette kan forårsage kapacitetsproblemer.
 • Tjek, om dækkene er fuldt pumpet op. Mange lægger ikke mærke til dette, og det påvirker batteriets ydeevne, hvis man kører på halvflade dæk.
   

Hvis ingen af ovenstående ting hjælper, kan du kontakte salgsstedet for at få hjælp til udbedring af fejl.

Gør elcyklen køreklar

Relaterede kategorier