Hvorfor skal du vælge en elcykel?

Hvilken elcykel skal jeg vælge? Bliv klogere på valg af elcykel i denne guide

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

 

Overvejer du at købe en elcykel? Så er der også mange gode grunde til, at du netop skal investere i en. Hos Bilka.dk har vi mange forskellige typer elcykler til både herrer og damer, der vil gøre transporten nemmere og ikke mindst hurtigere end en almindelig cykel

I denne guide vil vi komme ind på, hvorfor du skal investere i en elcykel og hjælpe dig med at finde ud af, hvilken elcykel du skal vælge. Vi gennemgår også specifikationer, der er stor fokus på fra vores hånd, så du kan vælge en elcykel.

Valg af elcykel

Med en elcykel kan du spare dyrebar tid, idet du får hjælp til at komme hurtigt omkring, samtidig med at du stadigvæk får mulighed for at få den daglige motion. Du kan altså få mere luft og mere frihed, hvis du vælger en elcykel.

Vores elcykler er udviklet, så kørekomforten er i top. Vi ved nemlig godt, at man som elcyklist ofte vælger at erstatte bilen eller offentlig transport med en elcykel. Derfor går vi meget op i, at elcyklerne i vores sortiment er behagelige.

Elcyklerne på Bilka.dk udleveres 95% samlet. Med andre ord er der kun få ting, du selv skal montere og justere, før du kan suse afsted på cykelstien. Hvis du er nysgerrig på, hvad du selv skal montere og hvordan, har vi lavet en step-by-step samling af elcykel videoguide.

Hvilken elcykel skal jeg vælge?

Der findes mange forskellige elcykler, og det kan være svært at finde ud af, hvilken elcykel du skal vælge. Når du skal vælge elcykel, er det en god idé at overveje nedenstående ting:

  • Hvad skal elcyklen bruges til?
  • Hvor langt skal du køre på cyklen?
  • Hvilken type elcykel?


Derudover er det en god idé at prøve forskellige elcykler, så du kan finde ud af, hvilken type der er bedst for dig. Der er nemlig stor forskel på typerne af elcykler, så prøv gerne flere forskellige.

 

Elcyklernes specifikationer

På vores elcykler på Bilka.dk er der stort fokus på specifikationerne, heriblandt hjulene, batteriet og motoren. Vil du gerne vide mere om elcyklen? Nedenfor kan du læse mere om elcyklernes specifikationer og funktioner.

 

Cykelhjul til elcykler

Hjulene på elcyklerne er monterede med dobbeltbundede aluminiumsfælge, rustfrie eger og refleksdæk. De fleste af elcyklerne er med 28” el-cykel dæk, der er ekstra solide og holdbare.

Derudover er de testet efter bestemte standarder, hvilket vil sige, at de er godkendte til de hurtige hastigheder.

Alt du skal vide om elcykler

I denne guide giver dig mere dybdegående information om elcykler, så du kan blive endnu klogere på elcyklen og dens funktioner. Her kan du gå i dybden med motor og batteri, så du kan vælge den bedste elcykel for dig.

Elcykelbatteri

Batteriet på elcyklerne indsættes under bagagebæret eller på stellet og er forsynet med to låse. Den bagerste lås bruges, når batteriet sættes i eller tages ud, mens låsen på siden bruges, når du tænder og slukker cyklen. Hver cykel kommer med et tilpasset batteri.

 

Elcykel motor

Motoren på elcyklen er placeret i enten forhjulet, baghjulet eller i kranken alt afhængigt af cyklens konstruktion, og hvad der giver den bedste vægtfordeling på cyklen. Disse motortyper kaldes frontmotor, baghjulsmotor og centermotor

Motorens ydeevne reguleres via assist-funktionen, der findes på displayet på cyklens styr. Du kan læse meget mere om displayet i vores guide om cykeldisplay.

Du ka' også blive klogere på, hvad forskellene er på de forskellige typer og få flere brugbare information om elcykler i vores informationsguide til elcykler.

 

Få hjælp til valg af elcykel

Gå på opdagelse i vores udvalg af elcykler

Som du kan se og læse, er der mange grunde til at investere i en SCO E-modern, men også i vores elcykler generelt. Du skal derfor være mere end velkommen til at gå på opdagelse i vores sortiment af elcykler

Du er altid velkommen til at komme ned i din nærmeste Bilka, hvis du ønsker afprøve størrelsen på elcyklen, eller hvis du sidder inde med spørgsmål. Ellers har vi også et helt guide-univers dedikeret til elcykler, der evt. kan besvare dine spørgsmål.