Lav en flot bordopdækning til påskefrokosten
Lav en flot bordopdækning til påskefrokosten

Påskepynt

Påske varsler forår, så brug årstidens farver i de blomster og dekorationer, du sætter på påskebordet – og dæk op med påskepynt, smukt service og kreative påfund, der skaber den helt rette påskestemning. Find vores flotte påskepynt og masser af inspiration her på siden. 

FAQ - Ofte stillede spørgsmål til påskepynt

 

Påskepynt til påskebordet

Påskebordet må gerne pyntes med fine forårsfarver og flotte forårsblomster. En gylden regel siger, at blomster, der pynter på bordet, ikke må være højere, end at gæsterne kan kigge hen over dem.

Vælger du lette forårsblomster i pastelfarver, så de næsten virker transparente, kan du dog godt lave en dekoration, der fylder lidt i højden. Brug for eksempel tulipaner og ranunkler og sæt dem i vaser sammen med malede grene fra haven.

For at skabe ekstra bordpynt til påskebordet, kan du lægge ande-, gåse- og hønseæg malet i de samme pastelfarver som blomsterne rundt om på bordet. Det er hyggeligt at forberede denne slags bordpynt - både for børn og voksne. Du ka' downloade æggeskabelonerne her.

Du kan også finde en masse flot påskepynt her på siden, som I kan pynte op med derhjemme - Rigtig god påske!

 

 

Lav en skøn påskedekoration

Hvad med at lave en flot påskedekoration, der kan pynte midt på det smukke påskebord? Følg med, når Claus Dalby kreerer sin påskedekoration, så du kan gøre ham kunsten efter på dit eget påskebord.

TIP! Sæt glasvaser i forskellige størrelser og udformninger på bordet for at skabe et let og elegant udtryk. Det skaber et super smukt look, og det booster påskestemningen.

 

Fold påskeservietter

Hvis du gerne vil gøre ekstra ud af påskebordet, kan du lave fine servietter, der passer perfekt til højtiden. Du skal bruge:

  • Et hårdkogt æg.
  • En elastik.
  • En tusch.
  • Et stykke snor.
  • En serviet.


 

 

Servietter med kaninører

Med disse få ting kan du på ingen tid kreere en supersød kaninører-serviet til bordet, der matcher påsketemaet. Du laver servietten ved at:

  1. Folde servietten til en lang, smal stribe, binde den om ægget og sætte den fast med et stykke groft snor.
  2. Mal til sidst øjne og næse på ægget, så det ligner en kanin.


Og voila – så er der påske for alle pengene! Servietterne er et bud på sjov og anderledes påskepynt til bordet. For at skabe ekstra påskehygge, kan du købe servietter, der passer perfekt ind i påskens farver.

DIY påskeæg

Lav dine egne påskeæg, som du kan bruge til at pynte påskebordet med. I denne guide får du inspiration til, hvordan I kan male jeres påskeæg. Hvad med at lave en kanin? Eller måske et fint dekorativt æg med splat-maling?

Påskefrokost

Hold en stemningsfyldt påskefrokost! Vi giver dig inspiration til mad til påskefrokost, påskekager, og vi gennemgår de mest almindelige påsketraditioner, så du kan blive klar til påskedagene. Læs med, bliv inspireret og hold en hyggelig påskefrokost!

Skal du dække et smukt påskebord?

Alt til påskebordet