Châteauneuf du Pape

Leder du efter en intens rødvin i særklasse? Så bør du overveje Châteauneuf du Pape. Den sydfranske rødvin kan give dig en smagfuld oplevelse med hints af krydderurter og jordlige nuancer. Udforsk Bilka’s udvalg Châteauneuf du Pape, og lad dig blive forført herunder.

Hvorfor vælge Châteauneuf du Pape? 

Fra det sydøstlige Frankrig, nær Rhône floden i den sydlige del af Côtes du Rhône vinregionen, kan du få den eftertragtede Châteauneuf du Pape vin. Her bliver du budt på en vin med høj alkoholprocent og med gode muligheder for at lagre. Du kan for eksempel nemt støde på en Châteauneuf du Pape vin, der er lagret i op til femten år. Châteauneuf du Pape er måske værd at overveje, hvis du er på jagt efter:

  • En kraftig fransk rødvin

  • En lidt mere eksklusiv vin

  • En duft af krydderier

Du vil oftest finde Châteauneuf du Pape vin, der er lavet på Grenache-druen. Her får du en intens lys rødvin med en sød og frugtig smag. Du kan dog få mange varierende stilarter, da producenterne må vælge mellem 13 drue-varianter, som de kan kombinere på flere måder. Selvom det meste Châteauneuf du Pape vin er rødvin, er det ikke umuligt for dig at finde en hvidvins-variant. 

Find rundt i Châteauneuf du Pape vine 

Stilen i Châteauneuf du Pape kan variere en del. For at gøre det mere overskueligt kan du opdele vinproducenterne i tre kategorier: Modernister, Traditionalister og Avantgarden. Traditionalisterne benytter primært Grenache i vinen, hvilket giver en rund og mild smag. Modernisterne laver en let og frugtig variant. Modsat Modernisterne skaber Avantgarden en ufiltreret vin, hvilket ofte er nogle af de mest spændende vine.

Du kan dermed finde en rig lille verden af forskellige Châteauneuf du Pape vine. Området gemmer på mange unikke smagsoplevelse alt efter hvilken producent, du vælger. På Bilka.dk kan du opdage et stort udvalg af andre franske vine for enhver smag.