Picnic med bestik og glas til skovturen
Picnic med bestik og glas til skovturen

Skovtur

Pak madkurven med lækkerier, tag et par tæpper under armen og flyt festen ud under åben himmel. Også selvom det er efterår. For med den rette påklædning er skoven en af de bedste legepladser og et skatkammer af oplevelser – og så er der plads til så mange gæster, det skal være.

Skab hygge på skovturen

Fyld kurven med varme drikke

Tag masser af varme drikke med – kaffe, te og chokolade – og server det gerne i rigtige kopper, for selvom det er lidt mere besværligt, når festen nu foregår i det fri, er det bare mere hyggeligt og autentisk.

Den nemme løsning

En rigtig nem picnic-ret er sandwich. Du tager brødet og pålægget med og bygger sandwichen på stedet. Det er både lækkert og nemt at sidde med på et tæppe.

Dittes hindbærsaft

Hjemmelavet saft er altid et hit – både på skovturen og i alle andre sammenhænge – så lav rigeligt af den fantastiske opskrift, når du er i gang. 

1 kg hindbær
500 ml vand
1 citron, saften heraf
300 g lyst rørsukker
Mynteblade
Lidt friske hindbær

Skyl hindbærrene og kog dem i vandet i 10 min. Hæld hindbærmassen op i et saftklæde og lad saften løbe af. Rengør gryden og hæld saften tilbage. Tilsæt citronsaft og sukker og kog saften igennem, indtil sukkeret er opløst. Hæld saften på varme, rengjorte flasker, som lukkes tæt. Opbevar køligt. Saften kan også laves af andre bær eller frugter. Inden servering tilsættes lidt friske hindbær og en stilk mynte.

Idéer og tips til skovturen

Pak maden i groft papir

Det er superflot og passer godt ind i naturtemaet, når du pakker sandwich og andre lækkerier ind i groft papir og binder natursnor rundt om. Sandwichen kan for eksempel være italiensk inspireret med pølse, pesto og mozzarella, eller du kan pakke pizza, wraps og pølsehorn.

Aktiviteter for børn og voksne

Gå på jagt efter blade, kogler og kastanjer i skoven og lav jeres egen zoologiske have med kastanjedyr. I kan også kaste jer ud i en god gedigen bladkamp, eller I kan lege gemmeleg, for der findes næppe et sted med bedre gemmesteder end en skov. Husk bare at aftale, hvor langt væk man må gemme sig.

Fyld kurven

Tag en svampe-, blomster eller insektbog med og gå på opdagelse i skoven. Efteråret er særligt gunstigt i forhold til svampe, og du kan bl.a. finde kantareller og rørhatte.

Et sikkert hit på skovturen

Skumfiduser over bål er et hit. Brug en tynd pind og placer skumfiduserne over gløderne, til skumfiduserne bliver gyldenbrune. Klem derefter to Mariekiks omkring den og du har en lækker snack.