Fødselsdagsfest

Sådan arrangerer man en fødselsdagsfest

Fødselsdage skal fejres – og det gælder uanset om man fylder 2, 8 eller 50. Så frem med flag, lys, guirlander og pynt op efter alle kunstens regler. Her får du masser af idéer til fødselsdagsfesten - lige fra de gode fødselsdagsboller, til pynt, kortet, invitationerne og legene. Læs med!

Pynt til fødselsdag

Pynt op, så ingen er i tvivl om, at her holdes der fødselsdag. Den skal have fuld skrue med serpentiner, balloner, pompomer, vimpler, flag og alt, hvad der overhovedet signalerer fødselsdag. Du skal bare tænke i rødt og hvidt, så kan du skabe det smukkeste fødselsdagsbord, som vil tage vejret fra fødselaren. Du ka' finde det hele på Bilka.dk.

Fødselsdagspynt

Mad og drinks til fødselsdagsfest

Der er et hav af muligheder, når du skal lave mad til din fødselsdagsfest. Du kan for eksempel lave de lækreste, bløde fødselsdagsboller eller en dejlig sød lagkage med fløde og jordbær. 

Hvis din fødselsdagsfest er om aftenen, om du gerne vil lave noget nemt mad til mange mennesker, så kommer der her et par bud: 

  • Hotdogs - gæsterne samler selv i 'hotdog buffet'.
  • Gryderet - fx chili con carne, gullasch, spaghetti bolognese m.fl. 
  • Tapas - ost, pølse, brød, oliven osv. 


Du kan også gøre det ekstra nemt for dig selv og bestille mad ud af huset, så du ikke selv skal i gang i køkkenet. Så kan du måske bruge tiden på at lave en lækker fødselsdagsdrink i stedet? For eksempel en Gin Sour med jordbær, som du får opskriften på her.

 

 

Opskrift på Gin Sour med jordbær

Hvad er mere perfekt end en rød drink, når der står fødselsdag i kalenderen? Få opskriften på Gin Sour med jordbær her og server en drink, der går rent ind ved næste fødselsdag.

(1 glas)

  • 4 cl gin
  • 3 cl frisk citronsaft
  • 1,5 cl sukkersirup
  • 2 cl jordbærsirup
  • Æggehvider
  • Friske jordbær.

 

Shake alle ingredienser i en drinksshaker uden isterninger for at få drinken til at skumme ekstra meget. Hæld op i et glas og pynt med friske jordbær. OBS! I stedet for jordbær kan for eksempel også bruges blåbær eller hindbær.

 

Vin til fødselsdagsfesten

Er du i tvivl om, hvilken vin du skal servere til fødselsdagsfesten? I videoen nedenfor kan du se vinanmelder Mikkel Nielsens svar på tre gode festvine.

 

Andre temafest idéer?

Få idéer til temafester og find alt, hvad du skal bruge til din næste fest: Borddækning, pynt, udklædning, mad, drinks, taler, festlege og meget mere! Fester & Gæster er vores univers på Bilka.dk, hvor vi hjælper dig med planlægning af livets store og små fester.