Inspiration til julefrokosten med familie og venner
Inspiration til julefrokosten med familie og venner

Julefrokost

Julefrokosten er en yndlingsfest. Skal du holde julefrokost, får du her idéer til julepynt, opskrifter på maden til julefrokosten og på amerikanernes julefavorit eggnog. Vi giver også vores bud på reglerne for julefrokostens pakkespil, så julestemningen består.

Se alle produkter

Idéer og inspiration til julefrokosten

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

 

Julefrokosten kan tage mange former. Der er den med kollegerne, den med vennerne og den med familien. Uanset hvilken af dem, du står i spidsen for, er en ting sikkert: julefrokoster er sjældent kedelige!

Selvom det er oplagt at sætte klassikerne på bordet til julefrokosten, er der også noget over at vælge en mere moderne menu med færre retter. Det er helt op til dig, hvordan du vil strikke menuen sammen til din version af en julefrokost.

Julefrokost borddækning

Borddækningen til julefrokosten behøver ikke at koste en formue, og du behøver ikke nødvendigvis at købe nyt pynt til julefrokosten. Faktisk kan du bruge noget af dit julepynt til at pynte julefrokostbordet, så gæsterne kommer i den helt rette stemning.

Du kan selvfølgelig også købe bordpynt til din julefrokost. Det kan bl.a. være festduge, bordløbere, servietter og andet festpynt, der kan være med til at skabe et smukt bord til julefrokosten. Nedenfor får du inspiration til, hvordan du kan skabe en smuk borddækning til julefrokosten.

 

Enkelt og simpelt

Hæng enkle dekorationer som for eksempel små kogler fra loftet, gerne i et stykke groft snor. Du kan også bruge smukke julekugler i forskellige størrelser for at skabe et hyggeligt look. Mere skal der ofte ikke til for at sætte stemningen.

Find noget frem fra gemmerne

Ofte gemmer julekassen på fine ting og sager, der kan være med til at sætte temaet for julefrokosten. Måske et par rensdyr eller nogle gyldne kugler. Du kan også pakke små gaver ind i brunt papir og bruge dem som dekorationer - og måske senere som gaver i pakkespillet!

Pynt til julefrokost

Hvad spiser man til julefrokost?

Du kan servere lige præcis den mad, du vil for dine gæster. Mange holder en klassisk julefrokost med sild, fiskefilet og rugbrød, men du behøver ikke at severe en klassisk julefrokost menu.

Du kan fx servere en moderne julefrokost menu, hvor du skifter den traditionelle sild ud med en lækker sildesalat og portionsanretter risalamanden i en helt ny udgave. 

 

Snyde-flødeboller

Det er okay at springe over, hvor gærdet er lavest, når bare man gør det med stil. Til desserten til julefrokosten kan du købe et par kasser gode flødeboller og pynte dem med guldknas på toppen.

Smelt toppen af flødebollen let med en crème brulée-brænder, drys guldknaster over og lad flødebollerne tørre, inden du sætter dem på et fad - så har du en skøn og let dessert på få minutter.

 

 

Hvad drikker man til julefrokost?

Du kan servere lige præcis den slags drikkelse, du vil for dine gæster til julefrokosten. Du kan bl.a. servere vin, øl, snaps eller drinks til julefrokosten. Faktisk kan du også servere gløgg - det kan laves både med og uden alkohol. Det er kun fantasien, der sætter grænser!

Nedenfor får du en opskrift på en lækker drink, du kan servere for din gæster. Den kan serveres som en dessert eller som en anderledes velkomstdrink, når gæsterne ankommer.

 

Eggnog opskrift

Server en lun eggnog med tranebær for dine gæster. Det er en smuk og julet drik, der passer godt til julefrokosten både som velkomst drink eller som et alternativ til en dessert. Opskriften er til 4 personer.
 

Tranebær-coulis:

 • 100 g tranebær
 • 2 dl vand
 • 1 dl sukker

 

Sådan gør du:

 1. Bring alle ingredienserne i kog og lad det simre i 3-4 min.
 2. Blend hele herligheden glat med en stavblender og stil til side.
 3. Lad det køle ned til stuetemperatur.

 

Eggnog:

 • 4 æggeblommer
 • 0,5 dl sukker
 • 2 dl mælk
 • 4 hele nelliker
 • Et drys kanel
 • 1 dl fløde
 • 1 tsk revet muskatnød
 • 0,5 tsk vaniljesukker
 • 2 spsk rom
 • 4 kanelstænger
 • 4 stjerneanis
 • Kanel til drys

 

 

Sådan gør du:

 1. Pisk en luftig æggesnaps af æggeblommer og sukker.
 2. Hæld mælk, nelliker og kanel i en tykbundet gryde og varm helt op, men uden at det koger.
 3. Hæld mælken i æggesnapsen under omrøring og hæld derefter hele blandingen tilbage i gryden.
 4. Varm op under konstant omrøring, uden at det koger og tykner.
 5. Hæld det gennem en si for at si nelliker fra.
 6. Tilsæt fløde og muskatnød og herefter vanilje og rom.
 7. Lun eggnog'en forsigtigt lige inden servering.
 8. Kom en skefuld tranebær-coulis i et glas med hank og top med lun eggnog.
 9. Pynt med kanelstang eller en kvist rosmarin, stjerneanis og et drys kanel og server straks.

Pakkeleg

Pakkeleg er elsket af mange og et glimrende afbræk i en lang julefrokost. Der findes dog forskellige regler, og er I ikke enige om, hvordan I spiller, kan julefreden hurtigt spoleres. I denne guide får du idéer til, hvordan I kan spille pakkeleg.

Andre temafest idéer?

Få idéer til temafester og find alt, hvad du skal bruge til din næste fest: Borddækning, pynt, udklædning, mad, drinks, taler, festlege og meget mere! Fester & Gæster er vores univers på Bilka.dk, hvor vi hjælper dig med planlægning af livets store og små fester.