Inspiration til julefrokosten med familie og venner
Inspiration til julefrokosten med familie og venner

Julefrokost

Julefrokosten er en yndlingsfest. Skal du holde julefrokost, får du her idéer til julepynt, opskrifter på maden til julefrokosten og på amerikanernes julefavorit eggnog. Vi giver også vores bud på reglerne for julefrokostens pakkespil, så julestemningen består.

Idéer til julefrokosten

Enkelt og simpelt

Hæng enkle dekorationer som for eksempel små kogler fra loftet, gerne i et stykke groft snor. Mere skal der ofte ikke til, for at sætte stemningen.

Find noget frem fra gemmerne

Ofte gemmer julekassen på fine ting og sager, der kan være med til at sætte temaet for julefrokosten. Måske et par rensdyr eller nogle gyldne kugler.

Snyde-flødeboller

Det er okay at springe over, hvor gærdet er lavest, når bare man gør det med stil. Køb et par kasser gode flødeboller og pynt dem selv med guldknas på toppen – så har du en skøn dessert på få minutter. Smelt toppen af flødebollen let med en crème brulée-brænder og drys guldknaster over.

 

INGEN JULEFROKOST UDEN PAKKELEG

Pakkeleg er elsket af mange og et glimrende afbræk i en lang julefrokost. Der findes dog forskellige regler, og er I ikke enige om, hvordan I spiller, kan julefreden hurtigt spoleres. Herunder er et forslag.


Det skal I bruge:

  • 2-3 pakker fra hver deltager
  • Raflebæger og terning (er I mange, kan det være en god idé at have 2 sæt i spil)
  • StopurSådan spiller I:

  1. Læg alle pakker midt på bordet.
  2. Slå på skift med en terning. Slår man en 6’er, tager man en pakke fra bunken og lægger den foran sig.
  3. Når alle pakker er fordelt, sætter en person i selskabet et ur til at ringe om et antal minutter, som ingen andre kender.
  4. Alle slår igen efter tur, og ved en 6’er må man stjæle en pakke fra en anden deltager.
  5. Når uret ringer, er spillet slut, og alle må åbne deres pakker. Skal det være rigtigt ondt, kan I spille om pakkerne igen, efter de er åbnet.

Andre tema fest idéer?

Få idéer til temafester og find alt, hvad du skal bruge til din næste fest: Borddækning, pynt, udklædning, mad, drinks, taler, festlege og meget mere! Fester & Gæster er vores univers på Bilka.dk, hvor vi hjælper dig med planlægning af livets store og små fester.