Barnedåb

Inspiration og idéer til barnedåb

Barnedåben er den nyfødtes allerførste fest. Det er en dag fyldt med smukke traditioner og ritualer og ofte mange gæster. Vælg et tema som en gennemgående rød tråd i festen for at gøre det ekstra festligt – f.eks. barnets navn, årstidens farve eller måske den helt traditionelle lyseblå eller lyserøde farve.

 

FAQ om barnedåb

 

Ideer til barnedåben

Pynt og bordpynt

Balloner til barnedåben

Folieballoner i pink eller lyseblå pynter flot til en barnedåb og kan kombineres med balloner og blomster i pastelfarver.

SØDE BORDKORT

En sød idé til bordkortene er at lave dem som små slikposer, der passer til farvetemaet. Skriv navnet på et stykke karton og bind det rundt om med et silkebånd.

GULDTALLERKENER

Paptallerkener i guld kan give en fin, uformel kontrast til hvidt service. Du kan også lægge bestikket over kors på tallerkenen og binde et smukt bånd om det.

How to: Personlig pynt til barnedåben

Kig i legetøjsgemmerne og brug, hvad I har til at gøre bordet personligt. Små plasticdyr kan for eksempel give et smukt ’voksen’-bord lidt barnlig kant for at understrege, at dagens hovedperson er dåbsbarnet. Det kunne også være små bamser eller trætog. Lad gerne temaet gå igen i invitationerne, for eksempel som en lille ranke med papirklip.

 

Dyr på bordet

Små plastdyr, der ser ud som om, de har en tallerken rundt om halsen, er et kreativt supplement til bordpynten. Det går rent ind hos gæster i alle aldre – og så er dyreskålen perfekt til at servere for eksempel kyskager i.

Sådan gør du

  1. Skær et plastdyr over ved halsen – du kan eventuelt spraymale det først, så farven matcher bordpynten.
  2. Lim hoved og krop på en fin tallerken, du måske har fundet i en genbrugsbutik – tænk over, hvordan tallerkenen placeres, så dyret ikke tipper.

 

Skæg og ballade

Moustache er et sjovt og nemt tema til en drenge-barnedåb, som kan foldes ud på alt fra invitationer og bordkort til dekorationer og kager. Vil I efterfølgende lave en personlig mindebog fra dagen, kan det også være sjovt at lade gæsterne posere med moustache på billeder. Du ka' downloade skabelonen lige her.

Det skal du bruge

  1. Lav en moustache-skabelon af et almindeligt stykke hvidt papir – evt. i flere størrelser.
  2. Klip skabelonerne ud og tegn så mange moustacher op på sort karton, som du skal bruge.
  3. Klip karton-moustacherne ud og klæb dem på sugerør og grillpinde med tape eller skriv navn på dem med en sølv- eller guldtusch og brug dem som bordkort.

Pynt til barnedåb

Gaveidéer til barnedåb

Man vil rigtig gerne give en god gave til barnedåben. En gave, som både baby og forældre bliver glade for og får gavn af. Men hvad kan det være? Vi har samlet en guide, hvor vi giver vores bud på de bedste dåbsgaver. 

Hvad skriver man i et kort til barnedåb? 

Lykønskninger skal der til i et dåbskort! Nedenfor får du 5 bud på, hvad du kan skrive i et kort til barnedåben:

  1. Tillykke med det fine navn. Sikke et godt valg til dig. Tak fordi vi må være med til din allerførste fest – vi glæder os til mange flere i årene, der kommer. 
  2. Stort tillykke med din dåbsdag. Vi glæder os til at følge dig i årene fremover. 
  3. ’Lykken er som en lille fugl, der flyver og kommer tilbage. Gid den hos dig må finde et skjul og blive der alle dage.’ Tillykke med din dåb, søde [navn] – må lykken altid følge dig. 
  4. Stort tillykke med din dåbsdag. Tænk, at du kun er få måneder gammel og allerede elsket af så mange. Må resten af dit liv være fyldt med ligeså stor kærlighed. 
  5. ’Så blev et navn til den lille givet! Ja tænk blot, navnet for hele livet! Og der er knyttet til denne dåb, så gode ønsker – så lyse håb.’ Tillykke med dåben. 

Mad til barnedåb

Hvad serverer man til barnedåb? Barnedåb er typisk et formiddags-, frokost- og/eller eftermiddagsarrangement. Hvis det er om formiddagen, er det oplagt at invitere til brunch. Til frokost kan du byde på klassisk smørrebrød, tapas eller frokostbuffet, mens eftermiddagen egner sig bedst til kaffe og kage. Hvis du vil gøre det nemt for dig selv, kan du bestille din mad til afhentning.

Andre temafest idéer?

Få idéer til temafester og find alt, hvad du skal bruge til din næste fest: Borddækning, pynt, udklædning, mad, drinks, taler, festlege og meget mere! Fester & Gæster er vores univers på Bilka.dk, hvor vi hjælper dig med planlægning af livets store og små fester.