Inspiration til barnedåben
Inspiration til barnedåben

Barnedåb

Barnedåben er den nyfødtes allerførste fest. Det er en dag fyldt med smukke traditioner og ritualer og ofte mange gæster. Vælg et tema som en gennemgående rød tråd i festen for at gøre det ekstra festligt – f.eks. barnets navn, årstidens farve eller måske den helt traditionelle lyseblå eller lyserøde farve.

Inspiration til barnedåben

Balloner til barnedåben

Folieballoner i pink eller lyseblå pynter flot til en barnedåb og kan kombineres med balloner og blomster i pastelfarver.

Velkomstdrink

Vælg en velkomstdrink i en af de farver, du pynter bordet med, for eksempel pink champagne. Det er et fint lille trick, der skaber opmærksomhed.

Tradition

Det skulle bringe held og lykke at lade barnet tage sin første lur efter dåben i sin dåbskjole

Personlig pynt til barnedåben

Kig i legetøjsgemmerne og brug, hvad I har til at gøre bordet personligt. Små plasticdyr kan for eksempel give et smukt ’voksen’-bord lidt barnlig kant for at understrege, at dagens hovedperson er dåbsbarnet. Det kunne også være små bamser eller trætog. Lad gerne temaet gå igen i invitationerne, for eksempel som en lille ranke med papirklip.

Søde bordkort

En sød idé til bordkortene er at lave dem som små slikposer, der passer til farvetemaet. Skriv navnet på et stykke karton og bind det rundt om med et silkebånd.

Aktiviteter i børnehøjde

Er der mange børn med til barnedåben, så planlæg gerne nogle aktiviteter i børnehøjde. Er de aktiveret og glade, bliver dagen også god for forældrene. Holder I festen ude, så pak en kurv med spil, tuscher og papir.

Guldtallerkener

Paptallerkener i guld kan give en fin, uformel kontrast til hvidt service. Du kan også lægge bestikket over kors på tallerkenen og binde et smukt bånd om det.

Dyr på bordet

Små plastdyr, der ser ud som om, de har en tallerken rundt om halsen, er et kreativt supplement til bordpynten. Det går rent ind hos gæster i alle aldre – og så er dyreskålen perfekt til at servere for eksempel kyskager i.

Sådan gør du

1. Skær et plastdyr over ved halsen – du kan eventuelt spraymale det først, så farven matcher bordpynten.

2. Lim hoved og krop på en fin tallerken, du måske har fundet i en genbrugsbutik – tænk over, hvordan tallerkenen placeres, så dyret ikke tipper.

Sjove idéer til barnedåben

Skæg og ballade

Moustache er et sjovt og nemt tema til en drenge-barnedåb, som kan foldes ud på alt fra invitationer og bordkort til dekorationer og kager. Vil I efterfølgende lave en personlig mindebog fra dagen, kan det også være sjovt at lade gæsterne posere med moustache på billeder. Du ka' downloade skabelonen lige her.

Det skal du bruge

1. Lav en moustache-skabelon af et almindeligt stykke hvidt papir – evt. i flere størrelser.

2. Klip skabelonerne ud og tegn så mange moustacher op på sort karton, som du skal bruge.

3. Klip karton-moustacherne ud og klæb dem på sugerør og grillpinde med tape eller skriv navn på dem med en sølv- eller guldtusch og brug dem som bordkort.

Hvad skal der stå i kortet

1. Tillykke med det fine navn. Sikke et godt valg til dig. Tak fordi vi må være med til din allerførste fest – vi glæder os til mange flere i årene, der kommer. 

 

2. Stort tillykke med din dåbsdag. Vi glæder os til at følge dig i årene fremover. 

 

3. ’Lykken er som en lille fugl, der flyver og kommer tilbage.

Gid den hos dig må finde et skjul og blive der alle dage.’

Tillykke med din dåb, søde [navn] – må lykken altid følge dig. 

 

4. Stort tillykke med din dåbsdag. Tænk, at du kun er få måneder gammel og allerede elsket af så mange. Må resten af dit liv være fyldt med ligeså stor kærlighed. 

 

5. ’Så blev et navn til den lille givet!

Ja tænk blot, navnet for hele livet.

Og der er knyttet til denne dåb,

så gode ønsker – så lyse håb.’

 

Tillykke med dåben. 

Inspiration til babyshower

Babyshower

Er en i venindeflokken gravid? 
Så overrask hende med et babyshower med masser af forkælelse og tid til tøsesnak. Det er et dejligt afbræk for den kommende mor, mens hun venter på, at den lille ny skal ankomme.

Babyshower er en super-sjov fest at planlægge, fordi man kan give den gas med nuttede kager, masser af lyserødt  eller lyseblåt pynt og søde lege. Babyshower-traditionen opstod faktisk helt tilbage i 1800-tallet, hvor kvinder mødtes for at give den gravide gode råd og ting, som hun manglede til barnet.

Balloner til babyshower

Pynt op med folieballoner med baby, pom pomer, søde blomster og sæt den kommende mors livretter på bordet. Har hun en yndlingsdrink, kan I forsøge at lave en alkoholfri version af den.

Gaveidéer til babyshower

En sød gave til et babyshower kan være en æske med små sedler, hvor alle gæster tilbyder deres hjælp, når barnet er født, for eksempel til madlavning, indkøb, gåtur med barnevognen eller en brunch for at komme lidt ud.

Quiz til babyshoweret

Forbered en lille fremtids-quiz, hvor gæsterne skal gætte på, hvem barnet arver forskellige træk fra. Får barnet farens næse? Morens milde sind? Det er sjovt at kigge tilbage på senere, når barnet er født.

Skru op for pynten til babyshoweret

Giv den fuld gas, når du pynter op til babyshower. Hvis den vordende mor allerede kender kønnet, så pynt op med lyserødt eller lyseblåt, så ingen er i tvivl, om der gemmer sig en pige eller en dreng inde i maven. 

Du finder alt til babyshowerfesten i Bilka - hvad enten det er til dreng eller pige.