Find det bedste strygejern til dit behov

Sådan finder du det bedste strygejern

FAQ - Ofte stillede spørgsmål til strygejern

 

Et godt strygejern er ideelt til dig, der ønsker et glat og stramt look på skjorten eller kjolen. Et krøllet stykke tøj kan nemlig have stor betydning for resten af outfittet. Ved at stryge tøjet kan du eliminere de værste folder og opnå et glat udtryk.

Men hvis du ikke ejer et strygejern eller det gamle er gået i stykker, hvilket strygejern skal du så vælge? De fleste vil gerne have det bedste strygejern, men hvordan finder du det? I denne guide vil vi hjælpe dig med at finde det bedste strygejern, der passer til dine behov.

Typer af strygejern

Det er selvfølgelig oplagt at introducere dig til de forskellige typer af strygejern. Der findes nemlig forskellige strygejern, der har hver deres egenskaber. Nedenfor uddyber vi fordelene og ulemperne ved de forskellige typer af strygejern.

 

1. Dampstrygejern

Dampstrygejernet kender de fleste, da det er den type strygejern, de fleste har. Fugten fra dampen gør det nemmere at stryge tøjet glat. Denne type strygejern er nem at bruge, og det kan bruges til mange forskellige typer stoffer.

Du skal dog være opmærksom på, at et dampstrygejern har en vandbeholder, hvilket kan gøre strygejernet tungt. Dette betyder også, at strygejernet kan kalke til, da det udleder damp løbende, mens du stryger.

 

 

2. Strygejern med dampstation

Et strygejern med dampstation er særligt effektivt til genstridige folder grundet det kraftige damptryk. Strygejernet kan bruges både horisontalt og vertikalt, så du kan altså dampe tøj, der f.eks. hænger på en bøjle.

Dampstationen fylder meget, hvilket kan gøre strygejernet sværere at bruge. Samtidig kræver det også, at du har plads til at opbevare strygejernet. Derudover er dampfunktionen i højsædet, hvilket betyder, at det kan være sværere at stryge tøjet glat med dette strygejern.

 

3. Ledningsfrit strygejern

Et strygejern uden ledning er perfekt til dig, der måske ikke har en stikkontakt inden for rækkevidde eller er træt af den svingende ledning på et strygejern. Et ledningsfrit strygejern giver dig masser af plads og frihed til at stryge dit tøj.

Dog skal du være opmærksom på, at strygejernet skal opvarmes løbende i en station for at holde den høje temperatur. Det kan være en udfordring, hvis du f.eks. skal stryge noget stort eller meget forskelligt tøj.

 

 

4. Rejsestrygejern

Et rejsestrygejern er ideelt til dig, der ofte er på farten. Det er nemt at tage med, og det vejer ikke meget, da det ofte er uden damp og vandbeholder. Det er altså et kompakt strygejern, du kan tage med dig, hvis du f.eks. skal ud at rejse.

Det er dog nemmest at stryge tøj, der er lidt fugtigt. Da dette strygejern ofte er uden dampfunktion, er det en god idé at fugte tøjet selv. Derfor kræver det, at du sprøjter lidt vand på tøjet eller at tøjet er fugtigt til at starte med.

 

Bedste strygejern: Dét skal du overveje

Nu er du blevet introduceret til de forskellige typer af strygejern. Nu kan du begynde at overveje de lidt mere specifikke egenskaber. Nedenfor gennemgår vi nogle af de ting, du kan overveje for at finde det bedste strygejern for dig.

 

Dampudledning

Det er ofte nemmere at stryge tøjet, når det er lidt fugtigt. Derfor er det en god idé at overveje strygejernets dampudledning. Nogle strygejern har en mindre dampudledning, mens andre har en mere kraftig dampudledning. Jo højere dampudledning, jo nemmere er det at stryge glat.

Hvad skal du stryge?

Tøj til hele familien

Strygesål

Strygesålen er den plade, der bliver varm og stryger dit tøj. Tykkelsen på strygesålen har også stor indflydelse på din strygning. Hvis strygesålen er for tyk, er det svært at komme ind mellem knapper og ind i lommer.

En tynd strygesål gør det nemmere at komme helt tæt og under knapperne, hvilket gør det lettere at bruge et strygejern med en tyndere strygesål. Det kan derfor være en fordel at vælge et strygejern med en tynd strygesål, men det kommer helt an på, hvad du skal stryge.

 

Vandbeholder

Størrelsen på vandbeholderen har indflydelse på, hvor mange gange du skal fylde vand i, mens du stryger. Hvis du ikke stryger meget, behøver du ikke at vælge en stor vandbeholder. Husk også på, at en stor vandbeholder gør strygejernet tungere.

 

Dampskud

Dampskud er en smart funktion, hvor dampudledningen øges. Den kan bruges, hvis du har en genstridig fold, der kræver lidt mere fugt. Hvis du nogle gange vil glatte noget, der hænger på en bøjle, skal du vælge et strygejern, der kan lave lodrette dampskud.

 

Køb dit nye strygejern på Bilka.dk

Nu er du blevet klogere på, hvilke overvejelser du kan gøre dig, når du skal købe nyt strygejern. Det kan forhåbentlig hjælpe dig med at finde det bedste strygejern til dig. Det vigtigste er, at du finder et strygejern, der matcher dine behov og ønsker.

På Bilka.dk finder du både dampstrygejern, rejsestrygejern og strygejern med dampstation, så der er noget at vælge imellem, når du har besluttet dig for, hvilken type strygejern du har brug for til at stryge og glatte krøller og folder på dit tøj.

Populære brands