Sådan finder du den bedste steamer

Tips til at finde den bedste tøjdamper for dig

FAQ - Ofte stillede spørgsmål til steamere

 

Vil du stryge dit tøj uden at finde strygebrættet og strygejernet frem? Så kan en tøjdamper være det helt perfekte valg til dig. Den praktiske damper kan nemlig klare strygningen for dig ved hjælp af damp, og du behøver ikke at bruge et strygebræt.

Der findes dog mange modeller på markedet i dag, da steameren er steget i popularitet – og det forstår vi godt. Derfor har vi lavet denne guide til dig, der gerne vil finde den bedste tøjdamper, der passer til dig og dine behov.

Bedste tøjdamper: Hvad skal du overveje?

Der er nogle overvejelser, du kan gøre dig for at finde den bedste damper til tøj. Det er vigtigt, at du tænker over, hvor meget du stryger, hvad du stryger og hvordan resultatet skal se ud. Det har nemlig stor betydning for dit valg.

En steamer kan nemlig ikke helt det samme som et strygejern. Det kommer vi nærmere ind på, så du bedre kan træffe dit valg. Du kan læse nogle af de overvejelser, du kan gøre dig før dit valg nedenfor.

 

1. Hvordan skal slutresultatet se ud?

Det er en god idé at tænke over, om en tøjdamper kan opfylde de ønsker, du har for slutresultatet. En steamer har nemlig en lidt anden funktion end et almindeligt strygejern.

  • Hvis du blot skal have udglattet krøllet tøj, kan steameren sagtens gøre arbejdet for dig.
  • Hvis du derimod gerne vil have pressefolder og skarpe kanter, er det nødvendigt med et strygejern.


 

 

2. Hvor meget vand kan tøjdamperen indeholde?

Du kan også overveje, hvor stor tøjdamperens vandbeholder skal være. Hvis du skal dampe meget tøj, kan det være en fordel med en stor vandbeholder, så du ikke skal fylde den op så ofte. Dette betyder dog også, at steameren bliver tungere og sværere at bruge.

Hvis du derimod kun skal have dampet et enkelt stykke tøj i ny og næ, er det fint med en mindre vandbeholder. Sådan en tøjdamper kan du også nemt have med, hvis du rejser meget. Samtidig fylder den heller ikke så meget, når du ikke bruger den.

Hvis du jævnligt damper tøj, kan det være en god idé at vælge en mellemstor vandbeholder. Den er ideel til dig, der damper flere stykker tøj ad gangen. På den måde behøver du ikke at fylde beholderen op, når du er færdig med at dampe ét stykke tøj.

 

 

3. Dampoutput

Damphastigheden fortæller noget om mængden af damp, som steameren kan producere og skyde ud. Her skal du være opmærksom på stoftypen og krøllerne på tøjet. Forskellige stoftyper og mængden og graden af krøller på tøjet har nemlig indflydelse på dampoutputtet.

Du kan få tøjdampere med en damphastighed mellem 15-50 g/min, men det er meget forskelligt og afhænger af modellen. Derfor bør du overveje, hvad du har mest behov for. Hvis du har varierende behov, kan det være en fordel at vælge en steamer med en medium damphastighed.

Du kan bruge et lavere dampoutput til sarte stoftyper og lette krøller og rynker på tøjet. Et medium dampoutput er velegnet til de mest gængse stoftyper og moderate krøller. Et højt dampoutput er ideelt til tykke stoftyper og genstridige krøller på tøjet.

 

Find den bedste steamer for dig på Bilka.dk

Nu er du blevet klogere på de overvejelser, du kan gøre dig, når du står over for valget af tøjdamper. Disse overvejelser kan gøre det nemmere for dig at vælge den bedste steamer til dig og dine behov. Så kan du få glat og fint tøj!

Du kan udforske vores udvalg af produkter til stryg og vask, så du kan finde de ting, du har brug for til at opnå det look, du gerne vil have. Se også vores udvalg af tøj til hele familien, hvor du også kan bruge din nye tøjdamper.