8 tips til indretning af børneværelset

Hvordan skal børneværelset indrettes? Læs vores råd her

Hvordan skal børneværelset indrettes? Og hvad skal det indeholde, for at børnene kan få den perfekte legehule? Mulighederne er mange, og her giver vi dig 8 bud på, hvad du kan gøre for at skabe børnevenlige rammer for familiens yngste. 


1. Børneværelset skal først og fremmest være børnenes fristed, hvor de kan lege frit og gerne uden for mange begrænsninger. Værelset er børnenes domæne – selvfølgelig inden for rimelighedens grænser.

2. Tag udgangspunkt i barnets yndlingsleg, når værelset skal indrettes og find et hjørne af værelset, som er udstyret med alle yndlings legesagerne. Er barnet vild med dinosaurer, hvorfor så ikke indrette værelset med et dinosaur tema?

3. Indret børneværelset i øjenhøjde. Indretter du med kasser, opbevaringsmøbler og lignende i børnehøjde, så bliver det meget nemmere for barnet at få legesagerne ned fra hylderne - og ikke mindst rydde op igen efter endt leg.

4. Sørg for at indrette børneværelset med masser af gulvplads, så der er rum til leg og udfoldelse, som ofte foregår på gulvet.

5. Indret med møbler i børnestørrelse. På den måde kan børnene f.eks. lege middagsselskab og samtidig sidde til bords som de voksne. Heldigvis kan man finde mange fine møbler til børn.

6. Mangler I aflægningsplads, kan en seng med opbevaringsrum være en ideel løsning. Mange børnesenge fås med skuffer under madrassen, så legesager, bamser og sengetøj nemt kan gemmes ad vejen, når det ikke er i brug. 

7. Indret med ekstra sovepladser. Kommer legekammeraten på besøg til en hyggelig overnatning eller skal bedsteforældrene passe ungerne for en aften, så kan ekstra sovepladser på værelset være et hit. Køb f.eks. en praktisk foldemadras, som nemt kan gemmes væk, når den ikke er i brug. Eller måske en seng med indbygget udtræksseng?

8. Hems hitter. Er der højt til loftet i jeres hus, så kan det at indrette en hems være et stort hit hos de yngste. Her kan bygges hyggelige huler og fantasien kan få frit løb, hvad enten legen går i retning af sørøverskib, prinsesseslot eller noget helt tredje.