Størrelsesguide til sko

Find den rigtige skostørrelse

Her på siden kan du læse hvordan du finder frem til den rigtige skostørrelse. Sko kommer i mange forskellige størrelser og faconer og derfor kan det være svært at finde den sko der passer helt perfekt.

Når du køber sko, uanset om det er til kvinder, mænd eller børn, så skal du være opmærksom på at producenter bruger forskellige enheder, når det kommer til at måle skoen. Derudover kan de forskellige sko afvige i pasform og skoene kan derfor føles forskellige, selvom størrelserne er ens.

I denne guide forsøger vi at hjælpe dig lidt på vej, ift. hvilken størrelse du skal vælge. Du kan finde skostørrelser til børn, mænd og kvinder her på siden. Når du har fundet din rette skostørrelse, er du klar til at shoppe sko blandt vores brede udvalg.

 

Skostørrelser til børn

Børns skostørrelse ændrer sig hele tiden. På grund af deres vokseværk kan det derfor være svært at finde den helt rigtige sko og skostørrelse.

Her på siden kan du få vejledning til hvordan du måler dit barns fødder, så du kan finde frem til den rigtige størrelse.

 

Mål dine fødder

For at være sikker på at du får den rigtige størrelse, når du køber sko, er det en god idé at måle din fod. Hvis din fods mål ligger mellem to størrelser, bør du vælge den største af de to størrelser.

Husk at størrelse og mål kan afvige fra producent, mærke og form.

 

Sådan måler du:

Når du skal finde den rigtige størrelse, så skal du måle din fodlængde.

Det er vigtigt, at du står op. Vægten skal være ligeligt fordelt på begge fødder. Du skal måle foden fra den længste tå til det bageste punkt på hælen. Vær også opmærksom på, hvilken fod der er størst.

 

Når du måler barnets fod, må du gerne lægge 10-15 millimeter til målet, så der er lidt tillæg til at vokse. Tillægget skal være mindre på sandaler og ballerinasko. Generelt bør du måle dine børns fødder hver anden måned, så du sikrer dig, at skoene ikke bliver for små.

Skostørrelser - børn

Skostørrelser - kvinder

Skostørrelser - mænd

SKOSTØRRELSER

Er du i tvivl om hvilken størrelse sko du skal have? Vi hjælper dig med at finde frem til den rigtige størrelse.