Størrelsesguide - Sko til voksne

Find den rigtige skostørrelse

FAQ om skostørrelser til voksne

 

Her på siden kan du læse, hvordan du finder frem til den rigtige skostørrelse. Sko kommer i mange forskellige størrelser og faconer, og derfor kan det være svært at finde den sko, der passer helt perfekt.

Når du køber sko, uanset om det er til mænd eller kvinder, skal du være opmærksom på at producenter bruger forskellige enheder, når det kommer til at måle skoen. Derudover kan de forskellige sko afvige i pasform og skoene kan derfor føles forskellige, selvom størrelserne er ens. Husk, at størrelse og mål kan afvige fra producent, mærke og form. Denne guide tager udgangspunkt i de mål, der bruges hos VRS

I denne guide forsøger vi at hjælpe dig på vej, ift. hvilken størrelse, du skal vælge. Du kan finde skostørrelser til mænd og kvinder her på siden. Hvis du skal finde den rette skostørrelse til dit barn, er der hjælp at hente i vores "Størrelsesguide - Sko til børn"

 

Mål dine fødder

For at være sikker på at du får den rigtige størrelse, når du køber sko, er det en god idé at måle din fod. Hvis din fods mål ligger mellem to størrelser, bør du vælge den største af de to størrelser.

 

Sådan måler du:

Når du skal finde den rigtige størrelse, så skal du måle din fodlængde.

Det er vigtigt, at du står op. Vægten skal være ligeligt fordelt på begge fødder. Du skal måle foden fra den længste tå til det bageste punkt på hælen. Vær også opmærksom på, hvilken fod der er størst.

Når du har målt din fodlængde, kan du finde din rette skostørrelse i vores målskemaer nedenfor. Der er både et målskema for damestørrelser og herrestørrelser. 

 

Skostørrelser - dame

Størrelse Fodlængde (cm)
 36  22,9
 37  23,8
 38  24,3
 39  25,1
 40  25,4
 41  26,3
 42  26,7 

 

Skostørrelser - mænd

Størrelse Fodlængde (cm)
 40  25,4
 41  26,3
 42  26,7
 43  27,6
 44  28,0
 45  28,9
 46  29,7 

 

Bredt udvalg af sko til mænd og kvinder

Når du har fundet din korrekte skostørrelse, er du klar til at gå på jagt efter det helt rigtige par nye sko til garderoben. Her på Bilka.dk finder du et bredt udvalg af sko til hele familien. Uanset om du leder efter et par nye sneakers, sandaler, gummistøvler eller noget helt fjerde, så finder du det her. 

Størrelsesguide - Sko til børn

Skal børnene have nye sko? I vores størrelsesguide til børnesko giver vi dig gode tips til, hvordan du bedst måler dit barns fødder. I vores målskema kan du se, hvilken størrelse sko, der passer til dit barns fødder. 

Størrelsesguides

Er du i tvivl om størrelsen på vores tøj? På denne side kan du få hjælp og vejledning til, hvordan du måler dig selv og finder den rigtige størrelse. Du finder guides til sko, bukser osv. til både mænd, kvinder og børn.