Sådan finder du det bedste glattejern til dit hår

Få hjælp til at finde det bedste glattejern

FAQ - Ofte stillede spørgsmål til valg af glattejern

 

Er du på udkig efter et nyt glattejern? Så har du sikkert opdaget, at der er mange forskellige modeller – og hvad er det nu lige, der adskiller dem fra hinanden? Det vil vi gerne hjælpe dig med at forstå.

Her har vi samlet en guide til, hvordan du kan vælge det rette glattejern til dit behov. For forskellige hårtyper kan nemlig have behov for forskellige typer glattejern. Læs med og bliv klogere på dit valg af glattejern.

Vælg det bedste glattejern til din hårtype

Der findes mange forskellige størrelser og modeller, når det kommer til glattejern. Og det er der rent faktisk en mening med. Derfor giver det mening at vælge et glattejern, der er bedst egnet til netop din hårtype.

 

Vælg glattejern efter din hårlængde

Det kan være en god idé at tænke over din hårlængde, når du skal vælge glattejern. Det kan nemlig bl.a. have betydning for, hvor bredt eller smalt dit glattejern skal være.

  • Langt hår: Hvis dit hår er langt, så kan et bredt glattejern være det oplagte valg. Det kan nemlig glatte mere hår på samme tid, så du kan spare tid.
  • Mellemlangt hår: Hvis du har mellemlangt hår, kan du også vælge et bredere glattejern, men et smallere glattejern kan også være et godt valg.
  • Kort hår: Hvis du har kort hår, er det en fordel med et smallere og mindre glattejern, der bedre kan fange alle de små og korte hårstrå.

 

 

 

Bedste glattejern til tykt hår

Hvis du har tykt hår, kan det være en fordel at vælge et bredt glattejern, da det glatter mere hår ad gangen. Det kan nemlig tage lang tid at glatte et tykt hår. Du kan med fordel dele håret op i flere sektioner for at glatte det hurtigere.

 

Bedste glattejern til fint hår

Hvis du har et fint hår, kan du roligt vælge et smallere glattejern, da det ofte ikke tager så lang tid at glatte et fint hår. Du behøver heller ikke at bruge så meget varme, da det kræver mindre varme at glatte et fint hår.

 

Bedste glattejern til krøllet hår

Hvis du har krøllet hår, kan det være en god idé at vælge et bredt glattejern, der kan få lov til at arbejde med de krøllede hårstrå. Et bredt glattejern har en større glatteflade, så det kan være nemmere at få det krøllede hår til at blive glat.

 

Hvor ofte skal du bruge dit glattejern?

Desuden er det også værd at overveje, hvor ofte du vil bruge dit glattejern. Det kan nemlig have betydning for, hvor meget du vil betale for et nyt glattejern.

Hiver du det blot frem for at style håret i forbindelse med fest, så behøver du ikke nødvendigvis vælge den dyreste model. Bruger du derimod dit glattejern for at få glat og glansfuldt hår stort set hver dag, kan det give mening at vælge en model i lidt bedre kvalitet.

Lav krøller med glattejern

Du behøver ikke at bruge et krøllejern til at lave smukke krøller. Du kan faktisk bare bruge dit glattejern. I denne guide hjælper vi dig med, hvordan du kan lave flotte krøller med et glattejern. Du får bl.a. en trin-for-trin-guide, så du bliver hjulpet godt på vej.

Hvad skal du bruge dit glattejern til?

Det er også en god idé at overveje, hvad du skal bruge dit glattejern til. Skal dit glattejern udelukkende bruges til at glatte håret? Eller skal det også kunne krølle håret eller give et let buk til dine ender?

Visse modeller kan nemlig give krøl til dit hår, hvis du kender de rette teknikker. Men hvis du generelt gerne vil give dig selv flotte krøller, så bør du overveje at investere i et krøllejern i stedet.

Hvis du har en hårtørrer til rådighed, skal du tørre håret med det, inden du glatter håret. Vådt hår er nemlig ekstra sårbart, og du kan derfor opleve glat hår med mindre frizz, hvis du tørrer håret inden, du hiver glattejernet frem.

Husk desuden, at varm luft fra hårtørrer og brug af glattejern er hårdt for dit hår. Derfor bør du sørge for at beskytte håret bedst muligt ved hjælp af produkter til hårstyling og pleje. Det kan samtidig være med til at give dit hår ekstra glans, så du kan nyde skinnende hår dagen lang.

Relaterede kategorier

Få inspiration til, hvordan du kan style og pleje dit hår

Guides til hårpleje og styling