Sådan undgår du fedtet hår

Find ud af, hvad forårsager fedtet hår, og hvordan du bekæmper det?

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

At have fedtet hår kan være irriterende, men det er et hyppigt problem for rigtig mange. Det giver ikke altid umiddelbart mening, at dit hår allerede virker fedtet lige så snart, du har vasket det. Men der er som regel en forklaring på problemet – og dermed også en løsning. 

Hvis du er generet af fedtet hår og hovedbund, uanset hvor ofte du vasker dit hår, så læs med her. Vi har samlet en brugbar guide, der kan hjælpe dig, så du ikke behøver at vaske dit hår hver dag på grund af det fedtede udseende. 

Hvorfor bliver håret fedtet? 

Først og fremmest er det vigtigt at vide, hvorfor dit hår egentlig ender med at blive fedtet. Og selvom det måske ligner, at det er selve hårstråene, der er problemet, så er det faktisk ikke sandheden. Fedtet hår stammer af, at din hovedbund er fedtet.  

Hårsækkene i din hovedbund er tæt forbundet med talgkirtler, der udskiller talg for at undgå, at hovedbunden udtørrer eller revner. Der er altså tale om en overproduktion af talg, hvis dit hår er fedtet, som er forårsaget af en ubalance i din hovedbunds økosystem.  

SÅDAN LAVER DU EN NEM HÅROPSÆTNING

Er dit hår fedtet? Så få et perfekt eksempel på, hvordan du kan lave en smuk håropsætning på dig selv. I denne guide giver vi dig en trin-for-trin-guide til, hvordan du opsætter håret nemt og enkelt. 

Lad simple løsninger komme dit hår til gode 

Hvis du har for meget talg i hovedbunden, handler det altså om at finde årsagen hertil. Som oftest vil det skyldes, at du på den ene eller anden måde forstyrrer hovedbundens naturlige økosystem – eksempelvis ved at vaske håret alt for ofte eller bruge for kraftige eller for mange produkter. For at undgå fedtet hår kan simple løsninger blandt andet være: 

  • Vask dit hår mindre: Faktisk er det nok at vaske håret en til to gange om ugen. Hvis du er meget generet af det fedtede hår, kan du dog vaske det tre gange – altså cirka hver anden dag. Jo længere tid du kan acceptere at skulle have håret sat op i en hestehale eller knold for at udskyde hårvasken, jo bedre. Med tiden vil det nemlig i mange situationer hjælpe, så dit hår ikke bliver fedtet så hurtigt. 

  • Brug tørshampo: Føler du, at du slet ikke bør bevæge dig udenfor med det fedtede hår, kan du med fordel benytte dig af en tørshampoo. Den sørger for at suge fedt, olie og snavs til sig, så du kan udskyde vasken yderligere.  

Tørshampo

Føler du, at du slet ikke bør bevæge dig udenfor med det fedtede hår, kan du med fordel benytte dig af en tørshampoo. Se vores store udvalg på Bilka.dk

 

Undgå fedtet hår lige efter hårvasken 

Det fedtede hår kan også have gavn af udskiftning af dine produkter. Særligt din shampoo bør du tage et kig på. For er du sikker på, at du har valgt en shampoo til fedtet hår, der rent faktisk passer til dit hår og din hovedbund? 

Hvis håret er mere fedtet, end du føler, at du kan håndtere, kan du overveje at rense helt ud. En dybderensende shampoo giver dig mulighed for virkelig at rense hovedbunden, så den ikke er generet af hverken fedt, snavs eller ophobede produkter. Altså kan du starte på en frisk. Du skal dog være opmærksom på, at du ikke bør bruge en dybderensende shampoo mere end én gang hver uge – gerne én gang hver anden uge. Det kan nemlig udtørre hovedbunden på sigt, hvis du bruger den for ofte.  

Når du vasker håret på andre tidspunkter, kan du i stedet benytte en shampoo, der er udviklet specifikt til fedtet hår og hovedbund. Det handler om at give så meget korrekt pleje til håret og hovedbunden som muligt – naturligvis uden at tilføre mere fedt.  

Relaterede produkter

Hårpleje

Tag kampen mod fedtet hår op 

Hvis du gerne vil slippe helt af med fedtet hår, så er der et par andre metoder, du kan tage i brug: 

  1. Først og fremmest bør du altid undgå at røre for meget ved dit hår i løbet af dagen. Det overfører fedt og snavs fra dine hænder til dit hår, der kan fremme det fedtede udseende.  

  1. I stedet for at lade håret lufttørre, kan du overveje at bruge en hårtørrer. Når håret lufttørrer, bliver olierne i håret hverken fordelt eller fordampet.  

  1. Du kan også investere i en børste med vildsvinehår, der sørger for at absorbere og fordele olien fra din hovedbund. Det kan give dig et sundere og mere blankt hår i stedet for et fedtet og slasket hår. 

  1. Som et sidste tip bør du vaske dit hovedpudebetræk mindst én gang hver anden uge. Du kan også oplagt vælge at bruge et pudebetræk af silke eller bambusfibre, der er sundere for dit hår i længden. 

Hårtørrer

Vink farvel til dårlige hårdage med en hårtørrer. Vi har et imponerende udvalg af hårtørrere i forskellige størrelser og modeller. Dyk ned i vores udvalg og køb din nye føntørrer på Bilka.dk.

Hårpleje