Sådan vælger du den rigtige kuffert

Find frem til den kuffert der passer bedst til dine behov

Ferien står snart for døren og du mangler en kuffert til rejsen mod de sydlige himmelstrøg. Men hvilken kuffert skal du vælge? Og hvad passer til lige netop dine behov? Ja, der er mange muligheder, så derfor guider vi dig her gennem den store kuffertverden.

 

Kuffert eller rejsetaske?

Det første spørgsmål, der ofte melder sig på banen, er, om du skal investere i en kuffert, eller om du kan nøjes med en mindre rejsetaske eller trolley. Først og fremmest kommer det selvfølgelig an på, hvor meget bagage du skal have med, og hvor lang tid rejsen varer.

En kuffert er perfekt til dig, som skal være væk i et par uger og sætter pris på masser af plads til al din oppakning. Skal du rejse langt med fly, er en kuffert også et godt valg, da den beskytter din bagage mod skrammer og slag på rejsen gennem lufthavnen.

Skal du på bilferie med familien eller væk for weekenden, er en rejsetaske et oplagt valg. Tasken er nem at pakke i bilen, da dens form er fleksibel og tilpasser sig omgivelserne - modsat en stor kuffert, som kan være svær at finde plads til i en tætpakket bil.
 

Softcase eller hardcase kufferter?

Skal jeg vælge en softcase eller hardcase kuffert? Og hvad er egentlig forskellen på de to typer?

Om ferietøjet skal pakkes i en hard- eller softcase-kuffert afhænger i høj grad af smag og behag. For både designmulighederne og udviklingen af moderne kufferter går stærkt - og det betyder blandt andet, at skellet mellem softcase og hardcase også bliver mindre og mindre.
 

Rejseklar med hardcase kufferten

Hvis du kan lide tanken om en solid og robust kuffert, bør du kigge i retning af en hardcase kuffert. Se fordele og ulemper nedenfor.
 

3 fordele ved en hardcase kuffert

 1. Den bliver ikke smudset, hvis den udsættes for vand
 2. Den beskytter bedre skrøbelige genstande
 3. Den er nemmere at håndtere, da den oftest fås på 4 hjul.
   

3 ulemper ved en hardcase kuffert

 1. Den faste form gør det svært at skabe ekstra plads
 2. Skallen kan gøre kufferten sværere at stable ind mellem andre kufferter
 3. Skallen kan krakelere under transport ved hård behandling.


Softcase kufferten - til dig der pakker meget

Med en softcase kuffert kan du hurtigt udvide din pakkeliste og få ekstra ting med i bagagen. Men pas på! Der er oftest vægtbegrænsninger, hvis du rejser med fly, så hav gerne en lille kuffertvægt med.

Læs om softcasens fordele og ulemper herunder.
 

3 fordele ved en softcase kuffert

 1. Du kan skabe ekstra opbevaringsplads, da kufferten kan give sig
 2. Modellerne har oftest flere små rum til opdeling
 3. De kan nemmere presses ind i smalle konstellationer – f.eks. bagagerummet.
   

3 ulemper ved en hardcase kuffert

 1. Den kan blive smudset ved væske indtrængning og kan absorbere lugte
 2. Du kan nemmere pakke for meget, så hold øje med vægten
 3. Den er knap så god til at beskytte skrøbelige genstande under transport.
   


Overvejelser ved hardcase eller softcase kufferter

Som du kan læse, kan du gøre dig mange overvejelser, inden du vælger kuffert. Det vigtigste er dog, at du gør op med dig selv, hvad der er vigtigst for dig, og her spiller særligt tre elementer ind i et godt kuffert-valg: 

Vægten: I tom tilstand vejer de to typer stort set det samme. En softcase er dog mere fleksibel og har lidt større dimensioner end en hardcase-kuffert, og derfor får du en anelse mere opbevaringsplads i softcasen.

Robustheden: Vægter følelsen af optimal beskyttelse i 100 % ABS-plast højt hos dig, så er en hardcase vejen frem. Her er din bagage fuldstændig isoleret og beskyttet under hele rejsen. Er du mere til den bløde udgave, så fortvivl ej. Godt nok er indpakningen ikke hård som sten, men som nævnt før, har udviklingen af nye og slidstærke materialer gjort meget for at gøre softcase-kufferterne mere holdbare og modstandsdygtige.

Vedligeholdelse: Vil du have din kuffert til at holde mange år endnu, så kan det betale sig at ofre lidt tid på at vedligeholde den - men hvordan og er det besværligt? Se hvor meget vedligeholdelse en hardcase og softcase kuffert kræver:

Hardcase kuffert: Kan rengøres med varmt vand og sæbe eller vaskemiddel på en klud. Husk at rense efter med vand og lad derefter kufferten tørre for at undgå mærker.

Softcase kufferter: Kan rengøres med neutral sæbe opløst i vand, som du kan påføre med en blød børste. Rens herefter med vand og lad tørre. Skal tørreprocessen gå hurtigt, kan en hårtørre med lav varme være en god hjælp.


Kufferter med 2 hjul eller 4 hjul?

Et andet valg du skal træffe, når en ny kuffert skal findes, er beslutningen om kufferten skal have 2 eller 4 hjul. Hvad der er mest optimalt, afhænger af flere ting.

En kuffert med 2 hjul egner sig bedst til bagage, som ikke vejer så meget samt kufferter, der ikke er så høje. Et godt eksempel er kabinekufferter- og trolleyer, som højest vejer 10-12 kg. og er af begrænset størrelse.

Er du på udkig efter en stor kuffert, som kan indeholde alle dine feriesager, så er en kuffert med 4 hjul det rette valg. De 4 hjul giver en mere fleksibel kørsel, da de kan dreje og køre i alle retninger. På den måde kan du for eksempel rulle kufferten ved siden af dig. Det gør også, at kufferten føles lettere og mindsker samtidig risikoen for ulykker.
 


Hvilken størrelse kuffert skal jeg vælge?

Kuffertstørrelse afhænger af to ting; hvor lang tid du skal være afsted og hvilken form for ferie, du skal på.

Weekendtur/storbyferie: Du har nok ikke brug for masser af bagage, så her vil en trolley eller rejsetaske opfylde dine behov. Skal du have kufferten med som håndbagage i flyet, så husk at tjekke dit flyselskabs regler for håndbagagens mål og vægt.

Familieferie: Står ferien i afslapningens tegn med hele familien, så har du brug for plads til både din egen og børnenes oppakning. Derfor skal du have en større kuffert, som kan indeholde både tøj, sko, badedyr, håndklæder og hvad der ellers hører familieferien til. Hvis i skal mange afsted, kan et kuffertsæt være en god, økonomisk løsning, og familiens mindste har her også god mulighed for at rulle afsted med sin egen børnetrolley.

Den aktive ferie: Går turen til de sneklædte alper eller langt væk på opdagelse under sydlige himmelstrøg, så skal du have en stor kuffert med plads til enten skiudstyr eller for eksempel trekkinggear.
 

Kuffert med TSA lås?

Hvad er en TSA lås, og hvornår skal jeg bruge den? Det spørgsmål har du måske stillet dig selv. Og her giver vi dig svaret.

En TSA lås er et lovkrav ved indrejse til USA. Den sikrer, at tolderne har mulighed for at tjekke din bagage, uden at skulle brække låsen på din kuffert op. Toldmyndighederne har en universal TSA nøgle, som kan låse en kuffert med TSA lås op. TSA findes på låse med nøgler og kombinationslåse, og du kan også benytte en kuffertrem med TSA lås i stedet for en hængelås. TSA låse er nemme at genkende på det lille røde ikon.
 


Udforsk kuffert sortimentet på Bilka.dk

Uanset hvilken kuffert eller rejsetaske du har besluttet dig for at bringe med på ferie, kan du finde alle typer af bagage på Bilka.dk. Vi forhandler både hardcase og softcase, ligeså vel som du også finder kabinekufferter og rejsetasker i flere størrelser.

Vores udvalg består blandt andet af kufferter fra kvalitetsmærker som It-Luggage og Caterpiller, og du kan gå på jagt efter en god kuffert allerede i dag. Tjek også vores rejsetilbehør ud, så du nemmere kan klare de længere flyveture eller holde til flere timer i en tætpakket bil.

Få styr på udstyret til ferien på Bilka.dk – vi har kufferter til ethvert behov!