Sådan pakker du din kuffert

Tips og tricks til at pakke kufferten rigtigt til rejsen

Kufferten er fundet frem og du er klar til en oplevelsesrig tur til et nyt og spændende sted i verden. Men snart melder det store spørgsmål sig: ’Hvad skal jeg have med?’. Ja, det kan være en kunst at få styr på feriepakningen – og du kan ofte klare dig med mindre, end du tror.

 

1. Storbyferie, badeferie eller vandreferie?

Først og fremmest kan det betale sig at tænke ferien grundigt igennem, inden du går ombord i feriepakningen. På den måde får du kun pakket det mest nødvendige og bliver samtidig mere bevidst om, hvilken type påklædning, du får brug for. En storbyferie kræver for eksempel en lidt anden type garderobe end en badeferie eller en aktiv vandreferie.
 

2. Find den rette kuffert

At have den rigtige kuffert med på rejsen betyder en stor del for, hvor nemt det er at komme rundt. Skal du på backpackerferie er det vigtigt at vælge en rejsetaske, som sidder godt på ryggen og som er nem at komme rundt med. Skal du på storbyferie, er det godt at have en kuffert med hjul, så du nemt kan komme rundt på metrostationer og i lufthavnen.

Ved rejser med fly gælder der desuden særlige regler for bagagen. Tjek dit flyselskabs hjemmeside ud for at finde oplysninger om mål og vægt. Specielt håndbagagen skal du være særligt opmærksom på. Vil du vide mere om, hvad du må medbringe i håndbagagen, så kan du læse mere på Københavns Lufthavnes hjemmeside eller se vores anden guide Så stor må din håndbagage være.

Sådan vælger du den rigtige kuffert

Er du i tvivl om du skal rejse med kuffert eller rejsetaske? Bliv klogere i denne guide og se fordele og ulemper ved alle typer bagage. 

2. Lav en pakkeliste til ferien

Det kan være svært at overskue alt det, du gerne vil have med på ferien. Så start med at lave en liste over de ting, du skal have pakket i kufferten. Det er også en god idé at gemme listen, så har du den til næste gang, du skal rejse - det er smart og sparer dig tid fremover.
 

3. Pak ikke hele garderoben ned!

Nej, det er ikke nødvendigt at mase hele tøjskabet ned i kufferten – du får alligevel ikke brug for det hele. I stedet er det en god idé at udvælge neutrale dele, som kan matches på kryds og tværs. Og så er det altid godt at have en varm striktrøje til de kølige aftener eller rum med aircondition. 
 

4. Undgå krøllet tøj

De fleste kender det nok. Du er ankommet til hotellet og nu skal det lækre tøj pakkes ud til en sjov aften i byen. Men alt dit tøj, som var flot og nystrøget, da du pakkede kufferten, er nu krøllet og ligger i en stor rodebunke i kufferten som kom det direkte fra vasketøjskurven. Og så er gode råd dyre.

For at undgå en krøllet garderobe, kan du starte med at lægge de store ting som toilettaske, sko og føntørrer nederst i kufferten og derefter fylde op med bløde ting som strømper, trusser, skjorter og nederdele. Lad være med at folde tøjet og dæk det gerne med et håndklæde eller andet blødt, så tøjet ikke krøller.

Det er også en god idé at rulle tøj i stedet for at folde det, så du undgå skarpe fold og krøl. Er uheldet alligevel ude og tøjet krøllet ved ankomsten, så hæng tøjet på en bøjle og tag det med ud på badeværelset, mens du tager et langt, varmt bad. Tøjet skal selvfølgelig ikke i nærheden af vandet, men dampen kan hjælpe på krøller og folder. 

Tænk derudover gerne over at pakke i pakke-cubes. Disse kan hjælpe dig med at rumopdele, og på den måde kan tøjet ikke flyve frem og tilbage under transporten. 

 

6. Tjek destinationen ud

Inden du drager afsted på rejsen, kan det være en god idé at tjekke op på destinationen. Hvordan bliver vejret? Er der føntørrer på hotellet? Skal jeg medbringe håndklæder? Spørgsmål som disse kan være gode at stille sig selv, hvis man ikke ønsker at pakke for meget. 

Tænk generelt på vægten - de fleste flyselskaber begrænser din pakning i forhold til kilo, så du kan ikke have alt med. Sortér derfor efter, hvad der er vigtigst for dig at have med.

Se vores udvalg af kufferter og rejsetilbehør på Bilka.dk

Mangler du at få styr på de sidste ting til ferien? På Bilka.dk finder du et stort udvalg af kufferter og rejsetilbehør både til charterferien og bilferien.

Om du mangler en ny kabinekuffert, om du blot har brug for en lille kuffertvægt eller om du ønsker en nakkepude til de lange ture, kan du finde det hele her.

Gå på opdagelse i vores brede sortiment af kufferter og trolleys. Find de modeller der passer bedst til dig, så du er klar til at pakke tasken, når du tager på ferie. Uanset om du er til badeferie eller storbyferie, så finder den perfekte kuffert her.