Sådan øger du din fedtforbrænding

Du får her konkrete tips til en hurtig fedtforbrænding

Når du påbegynder hjemmetræning, er det vigtigt at være opmærksom på din fedtforbrænding. Vi giver dig derfor en række korte tips til, hvordan du hurtigere kan forbrænde fedt.

Start med styrketræning

Det tager ca. 15 minutter at varme kroppen op og begynde at forbrænde fedt. Du kan derfor med fordel begynde din træning med styrketræning. Styrketræningen vil fungere som opvarmning for kroppen, og du vil derfor få maksimal fedtforbrænding, hvis du efter opvarmningen anvender løbebånd, crosstrainer eller motionscykel.

Vægttræning 

At opbygge muskelmasse er med til at øge din fedtforbrænding, da muskler konstant forbrænder fedt. Sørg derfor også for at tænke på muskelopbygning udover motionstræningen. Du kan derfor starte din træning med let styrketræning, hvilket også vil medføre, at du forbrænder fedt selv når du sidder stille.

Kontrollér din vejrtrækning

Husk at trække vejret gennem næsen. Ved at trække vejret gennem næsen når du træner, er du med til at øge din udholdenhed og samtidig stabilisere din hjerterytme. En øget udholdenhed betyder, at du vil kunne træne længere tid og dermed forbrænde flere kalorier.

Intervaltræning

En af de bedste metoder til at øge din fedtforbrænding er gennem intervaltræning. Istedet for at have en konstant træningsbelastning, vil du med fordel kunne variere tempoet i din træning og derved øge din forbrænding. Indsæt f.eks. små spurter i træningen, som variation til den moderate træning. Efterhånden som du kommer i bedre form, vil du kunne forlænge perioderne med spurttræning.

Læg rutinerne bag dig

En vigtig faktor i forbindelse med øget fedtforbrænding er varieret træning, da det vil forbrænde flere kalorier. Husk derfor flere forskellige træningsformer, når du ønsker at øge forbrændingen. En god idé er at kombinere både løb, cykling, svømning og styrketræning, da kroppen derved ikke bliver vænnet til en specifik træningsform.

Ret ryggen

Manglende optagelse af ilt til lungerne vil medføre, at du forbrændrer mindre fedt. Optagelsen af ilt hænger sammen med kroppens position, når du træner. Sørg derfor for at rette ryggen ved alle former for træning, da det vil resultere i højere fedtforbrænding.