Motionscykler

Med en smart motionscykel kan du træne derhjemme, præcis når det passer dig. På Bilka.dk finder du et stort udvalg af konditionscykler, så gå på opdagelse og find netop den, der passer til dine behov.

Populære brands

Hvorfor skal du vælge en motionscykel?

Når du skal købe en motionscykel til træning i hjemmet, så er der flere ting du skal være opmærksom på: Hvordan passer den til dit fysiske behov? Hvor meget plads har du? Hvor meget vil du investere? Der er oplagte fordele ved at vælge en motionscykel:

  • Skånsom overfor knæ og led
  • God til at træne din kondition
  • Træner muskulaturen omkring læg, lår, baglår og bagdel


Vil du genoptræne, restituere, forbrænde eller forbedre din kondition, så kan du indstille belastningen på flere niveauer. Høj belastning og høj intensitet kan øge din forbrænding, men du bestemmer til enhver tid selv, hvordan du vil sammensætte din træning.

På flere motionscykler kan du vælge et program fra computeren, hvilket kan give variation til dine træningsture. Motionscyklen fylder ikke mere, end at den kan stå i de fleste hjem. De fleste motionscykler har transporthjul, så den nemt kan flyttes rundt.

Fordele ved at træne på en motionscykel

Når du træner på en motionscykel, skal du være opmærksom på, at det kun er den nederste del af kroppen, du træner. Det vil sige, at belastningen ligger hovedsageligt på dine lår- og lægmuskler. Derfor kan du med fordel supplere med at styrketræne resten af kroppen på anden vis.

Motionscyklen belaster dine led og sener i benene mindst muligt. Derfor er den ofte brugt til genoptræning af knæ, ankler eller hofter. Desuden er motionscyklen et godt valg, hvis du skal starte eller genoptage en aktiv hverdag.

 

Hvad får du ud af at træne på en motionscykel?

Motionscyklen er nem at bruge og meget effektiv, hvis du gerne vil forbedre din kondition og få pulsen op. På en kondicykel er det musklerne i ben og lår, der bliver sat i arbejde. Du kan selv justere, hvor hårdt det skal være på cyklen.

Samtidig med at træning på en motionscykel er effektivt for formen, er det en yderst skånsom motionsform, hvor kroppen ikke udsættes for stød. Dermed er det også velegnet som motionsform til folk, der skal genoptræne kroppen efter en skade.

 

 

Sådan vælger du den bedste motionscykel for dig

Det kan være svært at finde ud af, hvilken motionscykel der passer bedst til dine behov. Vi har samlet nogle gode råd til, hvad du bør have med i overvejelserne, når du skal købe en ny motionscykel. Dog gælder det, at du altid bør vælge en motionscykel, der kan justeres efter din højde.
 

1. Størrelse på kondicyklen

En mindre motionscykel er ideel, når træningsbehovet er begrænset, når du skal genoptræne eller i gang efter længere tids træningsfravær. Den mindre motionscykel kører jævnt og godt trods sin størrelse, men har du en højde over 180 cm, bør du overveje en større model.

Vil du øge træningsmængden, effektiviteten og komforten, anbefaler vi, at du vælger en større og kraftigere model. Du vil mærke en forbedret kørestilling, et mere jævnt og behageligt tråd, samt en robusthed, der kun kan opnås på motionscykler med en kraftig og stivere ramme.
 

2. Funktioner på din kondicykel

Inden du investerer i en motionscykel, bør du desuden overveje, hvilke funktioner der er vigtige til dit behov. Det er ikke alle funktioner, du har brug for, men det kan være en god idé at se f.eks. tid, distance og puls. Du kan bl.a. overveje nedenstående:

  • I hvor høj grad skal saddel og styr kunne indstilles individuelt?
  • Skal computeren indeholde programmer, vise puls, hastighed, kalorier og tid?
  • Skal der være adgang til internettet, opkobling til smartphone og tablets via apps, der giver dig mulighed for at cykle udvalgte ruter og gemme dine træningsdata?


Mange af vores kondicykler har lav indstigning, men du finder også såkaldte x-bikes, som nemt kan klappes sammen og flyttes, så der igen er plads på værelset eller i stuen. Tænk derfor også på, hvor cyklen skal stå, når den ikke er i brug.
 

3. Indstigning

Hvis du døjer med skader eller skal bruge kondicyklen til genoptræning, er det en god idé at vælge en motionscykel med lav indstigning. Her skal du ikke løfte benet højt op, når du skal op på cyklen. Det er en fordel, hvis du har bøvl med knæ eller hofte.

Find en motionscykel på Bilka.dk

På Bilka.dk finder du en motionscykel til dig, der gerne vil nyde en cykeltur uanset vejret. Vi har både simple og mere avancerede modeller, så der en kondicykel, der matcher dit niveau. Hvis du er til mere intens træning, kan du gå efter en spinningcykel i stedet.