Crosstrainer

En crosstrainer er et oplagt valg til dig, der gerne vil opbygge en god grundform og samtidig trimme og styrke hele din krop. Du finder vores udvalg af smarte crosstrainers herunder.

Hvorfor skal du træne på en crosstrainer?

Bliv klogere på fordelene ved at bruge en crosstrainer i din træning

Crosstrainere - Funktion & Træning

Forskelle på crosstrainere

Få hjælp til at vælge den rigtige crosstrainer

Der er mange fordele ved at vælge en crosstrainer som motionsmaskine hjemme i din egen stue.

 

Hvorfor vælge en crosstrainer?

Crosstræningsmaskinen fandt vej til de danske fitnesscentre for mere end ti år siden – og i dag er de også blevet yderst populære hjemme i stuerne. Det er der god grund til, for når du bruger en crosstrainer, træner du hele kroppen. Du træner arme, ryg, ben og mave, og derfor opnår du en høj forbrænding. Der er mange fordele ved at vælge en crosstrainer som motionsmaskine hjemme i din egen stue.

  • Crosstraineren er et rigtig godt alternativ til løb eller cykel træning
  • Udover den er stærkt konditionsfremmende, så er fordelene desuden, at den er skånsom for knæ og led
  • Dine fødder følger pedalerne hele tiden, når du træner, og derved undgår du stød op igennem kroppen, som du kan opleve ved løb eller gang
  • Din forbrænding er høj, fordi hele kroppen bliver aktiveret
  • Du vælger selv belastningen, der kan justeres på flere niveauer

 

Høj belastning og høj intensitet øger din forbrænding, men du bestemmer til enhver tid selv, hvordan du sammensætter din træning, hvis du ikke vælger et program fra computeren. En Crosstrainer fylder mindre end et løbebånd og kun lidt mere end en motionscykel. De er samtidig nemme at flytte rundt med, idet de fleste Crosstrainere har transport hjul.

Idet du står op, når du træner på en crosstrainer, er belastningen skånsom, da det er din egen kropsvægt. Når du træner på crosstraineren benytter du en blød og rund bevægelse, hvilket gør at du ikke belaster led og sener på samme måde, som du gør på et løbebånd.

Bruger du crosstraineren regelmæssigt, opnår du en god grundform. Crosstraineren kan også bruges som alternativ til din løbetræning. Ofte er der også motiverende træningsprogrammer indbygget i crosstraineren du kan benytte dig af til at sammensætte og variere din træning. 

 

Hvilke muskelgrupper træner du med en crosstrainer?

Når du træner på en crosstrainer, træner du alle de primære muskelgrupper. Dermed opnår du en effektiv konditionstræning. Der kræves specielt stor aktivitet fra benene, men de bevægelige arme gør, at du samtidig træner overkroppen. På den måde har crosstraineren en klar fordel i forhold til eksempelvis en motionscykel.

Hør fitness coachen fotælle, hvorfor du skal vælge netop en crosstrainer, når du overvejer at købe en motionsmaskine til hjemmet i videoen ovenfor. Hun fortæller blandt andet, hvilke fordele crosstraineren har, ligesom hun kort berører den type træning, du kan benytte crosstrainere til.

 

Hvilken crosstrainer skal man vælge?

Inden du køber din nye crosstrainer, skal du overveje, hvilket træningsbehov, du har. Skal du i gang med træningen eller har du et begrænset behov, så anbefaler vi, at du køber en mindre model. Har du derimod et ønske om at øge din træningsmængde markant, og at øge komfort og effektivitet, så anbefaler vi en større crosstrainer.

Din højde og drøjde har selvfølgelig også betydning for hvilken crosstrainer, der passer bedst til dig. Er du 2 meter høj, vil en lille crostrainer ikke være nær så komfortabel som en større model. En mindre crosstrainer er mindre stabil og for en lidt højere person, bliver kroppens holdning ofte forkert. Skridtlængde bliver ofte kortere og der opnås mindre effektiv træning af lår og sæde musklen.

Der er en række andre ting, du skal have med i overvejelserne, såsom:

  • Hvilke funktioner, har du brug for?
  • Skal flere i familien bruge crosstraineren?
  • Skal der være måling af puls og kalorieforbrug?

 

Se også vores store udvalg af træningsudstyr til hjemmet, så er du klar til at tage den aktive livsstil til nye højder.