Romaskiner

En romaskine er et rigtigt godt træningsredskab til træning derhjemme. Drømmer du om en smidig, stærk og tonet krop, så gå på opdagelse blandt vores romaskiner her på siden.

Forskelle på romaskiner

Hvorfor skal du vælge en romaskine?

Der er mange fordele ved at vælge en romaskine, hvis du overvejer at købe en motionsmaskine til hjemmet.

Romaskiner har været brugt siden de allerførste fitnesscentre. Og det er der en god grund til. Romaskinen styrker hele kroppen, og core træningen gør, at du forbrænder ekstra mange kalorier. Det er hurtigt og nemt at bruge en romaskine, og så kan du benytte den, mens du ser dit yndlingsprogram på tv hjemme i din egen stue.

En romaskine fylder væsentlig mindre end et løbebånd og kun lidt mere end en motionscykel. Derudover har romaskiner den store fordel, at de kan foldes sammen og derved fylder endnu mindre. Når du er færdig med at træne og skal opbevare din romaskine, er det nemt og hurtigt at flytte den takket være transporthjulene, der sidder foran.

Din krop bliver opstrammet, når du træner på en romaskine. Selve træningen er sjov, men den er også anstrengende og giver sved på panden, og det kan ses i spejlet efter et stykke tid, at du brænder mange kalorier af, når du ror. Kort sagt er romaskinen det perfekte træningsredskab til alle, der helst vil træne hjemme og have maksimalt ud af træningen.

I videoen ovenfor kan du høre mere om hvilke træningsfordele du får, hvis du vælger en romaskine til din hjemmetræning. Få også gode råd til, hvad du med fordel kan overveje inden du køber en romaskine.

 

Hvad får du ud af at træne på en romaskine?

Romaskinen er en effektiv kredsløbsmaskine. Den er god til opbygning af kondition og muskulatur, fordi den rammer mange af de største muskelgrupper såsom lår, mave, skuldre, ryg og arme påvirkes kraftigt.

Ved en normal træning med romaskine forbrænder man i gennemsnit cirka 700 kalorier i timen. Det er mere effektivt end mange andre maskiner på markedet.

 

Hvilken romaskine skal du vælge?

Få hjælp til hvilken maskine, der kan være noget for dig

Den mindre romaskine fylder mindre, vejer mindre og har oftest færre computerfunktioner. Ulempen kan være, at glideskinnen kan være for kort til en høj person. Den bliver derudover ofte for let i fronten og kan føles ustabil og ujævn ved intensiv træning.

Fordelen er, at den er billig og til personer under 1,80 m, der træner færre gange om ugen, er det et rigtig godt alternativ til andre fitnessprodukter, specielt på grund af den alsidige træningsform. En stor og kraftig romaskine har som oftest en lang aluminiumsglideskinne, afdæmpede vinylhjul og kuglelejer, der til sammen giver en ubesværet naturlig bevægelse.

Modstanden er ofte et magnetsystem, trækremmen er af bedre kvalitet og fronten på romaskinen er væsentlig tungere. Alt i alt er ro oplevelsen for de fleste mærkbart bedre.

Næsten alle romaskiner er udstyret med kalorie-, tid- og distancetæller. Der findes forskellige typer af modstand på romaskiner, hvor hydrauliske pumper og elastikker ofte er benyttet på de billigere modeller. Magnetmodstand er den mest anvendte, hvor luftmodstand giver den mest naturlig oplevelse og anvendes oftest på semiprofessionelle modeller.

Nyere romaskiner har et lækkert design og muligheder for sammenklapning, hvilket hurtigt gør dem til en vigtig del af dit hjem og din hverdag. Med en romaskine i hjemmet vil du være uafhængig af dårligt vejr, årstid og tidspunkt på dagen du træner. Du vil derudover også have mulighed for kombinere din træning med TV, musik eller familie for at tilføje ekstra motivation til din træning.

Kombinere træningen på romaskinen med styrketræning og se også hele udvalg af træningsudstyr her på Bilka.dk