Løbebånd

Alle Bilkas løbebånd er i god kvalitet, så hvilket et du vælger, afhænger af hvilke funktioner du gerne vil have, så du kan finde netop den maskine, der passer til dig og dine behov for indendørs løb.

Sådan kommer du i gang med at løbe

Drømmer du om at løbe 5km, 10km, 15km, halve eller hele marathons? Så har vi her samlet tips og tricks til hvordan du kommer i gang med løb.

5km løbeprogram

Vil du gerne løbe 5km? Så har vi her lavet et løbeprogram til dig, der tager dig fra 0 til 5km på blot 12 uger.

Hvorfor skal du træne på et løbebånd?

Gode råd til at få mere ud af træning på løbebånd

Løbebånd - Function & Træning

Gode råd til valg af det rigtige løbebånd

Hvorfor vælge et løbebånd?

Der er en række fordele ved at vælge et løbebånd, hvis du overvejer at investere i en træningsmaskine til hjemmet.

Først og fremmest er løb en virkelig effektiv form for konditionstræning. Måske den allermest effektive. Du vil her hurtigt opleve, at din form forbedrer sig, når du begynder at løbe regelmæssigt. Start med at følge et løbeprogram, så du ikke starter for hårdt ud og ender med overbelastningsskader.

Derudover har et løbebånd en klar fordel i forhold til at løbe udendørs - nemlig, at du bliver helt uafhængig af vejret. Dermed kan du på regnvejrsdage, eller når der ligger sne og is udenfor flytte løbetræningen indendørs. Du møder også kun de bakker, du selv planlægger - og dermed opnår du fuld kontrol over din løbetræning.

Inden du køber en træningsmaskine til træning i hjemmet, så er der flere ting du skal være opmærksom på:

  • Hvordan passer den til dit fysiske behov?
  • Hvor meget plads har du?
  • Hvor meget vil du investere?

 

Fordelen ved at vælge et løbebånd er, at man nemt kan komme i gang med at træne i hjemmet. Men hvad skal man vælge? Hør en fitness coach give gode råd til, hvad du skal overveje, inden du investerer i et løbebånd. Hvilke funktioner har du behov for? Og hvad er dit træningsbehov? På Bilka.dk har vi et stort udvalg af løbebånd, så uanset hvad du søger, finder du det i vores sortiment.

 

Forskel mellem asfalt og løbebånd

Det er især musklerne i dine ben, som styrkes, men også mave- og rygmuskler styrkes ved løb. Samtidig får du også en høj fedtforbrænding. Forskellen mellem løb på asfalt og løb på løbebånd er, at løb på asfalt belaster ryg, knæ og led meget. Når du løber på en løbebånd, mindskes denne belastning.

 

Hvad får du ud af at træne på et løbebånd?

Gang og løb er de mest naturlige bevægelsesmønstre for os mennesker, og løb er en af de discipliner, hvor du forbrænder flest kalorier på kortest tid. Dermed er et løbebånd rigtig velegnet, uanset om du ønsker at forbedre formen eller tabe nogle overflødige kilo. Ved løb er det primært benene, der bliver trænet. Men også mavemuskulaturen bliver styrket ved løb.

I videoen ovenfor kan du høre mere om, hvorfor du bør vælge et løbebånd.

 

Gode råd til valg af løbebånd

Når du skal vælge dit nye løbebånd, kan det virke lidt uoverskueligt at finde det rigtige. Men vi giver her nogle få enkle råd til, hvordan du vælger det rigtige.

Løbebåndene her på siden har forskellige fordele. Nogle er forholdsvis lette og kan derfor pakkes sammen, så de næsten ingenting fylder, hvor andre kan løfte selve løbebåndet, så det simulerer, at du løber i bakket terræn.

Et lille løbebånd er mindre pladskrævende, samt har en kortere og smallere løbeflade. De mindre løbebånd kan bedst anbefales til dig, hvor træningsbehovet er lavt, eksempelvis hvis du blot vil gå eller løbetræne et par gange om ugen.

Det store løbebånd har en kraftig ramme opbygning, der øger stabiliteten og løbe komforten. Den store løbeflade, både længden og især bredden, giver en større tryghed. De fleste motorer ligger her imellem 2-4 HK, som tåler belastning ved høj fart, flere løbetimer og kan klare en højere brugervægt.

Inden du investerer i et løbebånd, bør du overveje hvilke funktioner, som du mener er vigtige for dit løb. Det kunne eksempelvis være:

  • Elevation - skal der være mulighed for bakke træning og interval træning? Et løbebånd med mulighed for stigning giver dig god mulighed for at variere din løbetræning.
  • Computer - er der programmer nok til dit behov, og er det de rigtige programmer – interval, pulstræning, bakketræning osv.
  • Eller skal der være multimedie funktioner, eksempelvis: adgang til web, opkobling til smartphone og tablets via apps, som giver dig mulighed for at løbe udvalgte ruter og gemme dine træningsdata.

Der er samtidig mulighed for måling af kalorieforbrug, hastighed og distance på næsten alle maskiner.

Du skal også være opmærksom på, om løbebåndet kan foldes sammen. De helt store semiprofessionelle løbebånd er bygget så de ikke kan foldes. Det gøres for at optimere stabiliteten og forbedre hele løbe oplevelsen. 

Se også hele udvalget af træningsudstyr til hjemmet og kombinerer din træning med forskellige øvelser og træningsmaskiner