Få inspiration og ideer til telttur
Få inspiration og ideer til telttur

Teltfest

Er sommeren lig med festivaller, campingture eller måske glamping sammen med vennerne, er det oplagt at holde en teltfest. Og der skal faktisk ikke meget til at forvandle lejren til en stemningsfyldt oase med plads til fest og farver i de lange lyse nætter.

Idéer til teltfesten

Sjovt selfie-pynt
Skab rammerne for nogle sjove festbilleder med forskelligt selfie-pynt. Klip for eksempel røde læber, overskæg og talebobler ud i karton og sæt det på blomsterpinde. Du ka’ downloade en skabelon til selfie-pynt her.
Teltfest-invitation
Fuldend temaet med en teltfest-invitation. Du ka’ finde skabelonen til invitationen her.

Keep it cool med kølige drikkevarer

Holder I teltfest, er der stor sandsynlighed for, at både kendte og ukendte ansigter kommer forbi. Specielt hvis I er på en festivalplads. Det er en uformel fest, hvor alle principielt er inviteret, så sørg for at have kolde øl i reserve til uventede gæster. Den bedste måde at holde øl kolde er naturligvis en køletaske eller et kar med is, men det kræver, at I har adgang til isterninger. Læg hele limefrugter eller citroner imellem flaskerne. Det ser superflot ud og så har I ingredienser til gode drinks lige ved hånden. Se udvalget af køletasker her.

Camp survival-kit

Fyld en zinkbalje med solcreme, myggespray og en omgang vådservietter. Så kan I overleve det meste.

Pynt til små penge

Ananas er dekorative i sig selv, men skal de klædes lidt ekstra på til fest, kan du give toppen en gang spraymaling – og gerne i forskellige farver, så udtrykket bliver ekstra eksotisk. I kan også bare plukke nogle blomster i en grøftekant og stille i konservesdåser på jorden - for til en teltfest behøver det ikke være så avanceret for at skabe den rigtige stemning. Du ka' også finde en skabelon til forskellige hjemmelavede vimpler her.

Lysende konservesdåser

Bor huller i store konservesdåser og sæt fyrfadslys indeni dem. Det giver et superhyggeligt skær i teltlejren og tager ultrakort tid at lave. I kan også komme lyskæder i dåserne – eller sætte fakler i en spand fyldt med jord, men husk at tjekke reglerne på campingpladsen.

Glamping er glamourøs camping – altså camping i luksusklassen. Det betyder mere komfort i form af større telte, bløde senge, lækkert sengetøj og måske endda et badekar i teltet. Og det kan ligeså vel stables på benene hjemme i haven som på en glampingplads. Lej eller køb et safaritelt og indret lejren med liggestole, lanterner, lyskæder, krukker med sommerblomster og masser af tæpper, skind og puder for den ultimative loungestemning

Medbragt mad må gerne nydes her

Det er ikke supernemt at lave mad i en lejr, så sørg for at forberede nogle retter og snacks hjemmefra. Pølsehorn, pizzasnegle og pastasalater er relativt ukompliceret at have med – og også at spise, når man sidder på tæpper på jorden. Husk engangsbestik og godt med servietter.

Playlister og quiz

Ingen fest uden musik – heller ikke i lejren. Er I på festival kan I forberede en playliste med dagens bands og solister, så I kommer i stemning til dagens koncerter. Og ellers er yndlingsdanse- og sing-a-long-numre altid et hit, der nok skal få gang i fødderne. I kan forberede en musik-quiz og lade gæsterne dyste mod hinanden i hold.

Playlister og quiz

Ingen fest uden musik – heller ikke i lejren. Er I på festival kan I forberede en playliste med dagens bands og solister, så I kommer i stemning til dagens koncerter. Og ellers er yndlingsdanse- og sing-a-long-numre altid et hit, der nok skal få gang i fødderne. I kan forberede en musik-quiz og lade gæsterne dyste mod hinanden i hold.

Opskrifter til teltfesten

Mac and cheese

(4-6 personer)

 

500 g makaroni
50 g smør
3 spsk. hvedemel
400 ml sødmælk
3 dl revet cheddar cheese
1 dl revet parmesan
1 knivspids sennepspulver
Ekstra smør
Salt
Friskkværnet peber

Kog makaroni til al dente. Smelt imens smørret i en tykbundet gryde og tilsæt hvedemel under konstant omrøring. Tilsæt mælken lidt ad gangen og lad det simre i ét minut. Tilsæt cheddar og parmesan ost og lad dem smelte helt. Tilsæt den kogte makaroni, sennepspulver og smør og rør det hele nænsomt rundt. Smag til med salt og peber og server med det samme.

 

Tip

Svits evt. løg, bacon og ærter på en pande og bland det med makaronien, hvis du ønsker et rigtigt måltid.

Firestarter punch

10 cl cointreau
30 cl vodka
1 dåse red bull
1 liter rød sodavand
1 appelsin i skiver

Fyld en bowle halvt med is, læg appelsinskiverne i og kom resten af ingredienserne i, inden du forsigtigt rører rundt. Fyld det hele på en flaske i kan tappe af – det er både festligt og praktisk.

Historien bag festivalen

Danmarks første musikfestival var Skagen Festival, som løb af stablen i 1971 – dengang under navnet Skagen Visefestival. Siden er antallet af danske festivaler eksploderet, og vi har i dag flere end 50 af slagsen, henover året. Roskilde Festival er den største med 130.000 deltagere, mens Smukfest i Skanderborg kalder sig den smukkeste festival. Den bedst kendte musikfestival på den internationale scene er nok Woodstock, som så dagens lys i USA i 1969 og blev et ikon for, hvordan musik og fest kan følges ad.