Hold en hyggelig adventsfest
Hold en hyggelig adventsfest

Adventsfest

Hver eneste søndag i advent byder på en anledning til at invitere gæster til julehygge, æbleskiver, gløgg og skønne julekager. Lav alle lækkerierne på forhånd eller gør det til en del af festen at bage æbleskiver, brunkager og pebernødder sammen, inden I sætter jer til bords. For hvis der er noget julen handler om, så er det samvær og hygge med familie og venner - og advent leverer de bedste rammer til det formål.

Hvorfor ikke holde en lille adventsfest hver søndag i advent? Det er en perfekt måde at tælle ned til julen på! Vi tør godt at love, at adventsfester vil få det til at ose af julehygge i jeres hjem og forstærke spændingen til juleaften.

Her på siden får du inspiration til, hvad I kan lave til adventsfesten. Der er både opskrifter og idéer til udsmykning og julepynt, I kan bruge tiden på at lave. Læs med og få inspiration til din adventsfest - det skal nok blive hyggeligt!

Du ka’ kysse under Misteltenen

Misteltenen har et ældgammelt ry for at have en gavnlig virkning på frugtbarheden, og allerede i Middelalderen begyndte man at hænge dem op i døråbningerne.

Kysset blev hurtigt en del af skikken – og det blev selvfølgelig hurtigt forbudt af kirken. Det er dog lidt hyggeligt at have en mistelten hængende over døren.

Cedertræet - smukt og enkelt

Cedertræet passer med sin enkelhed godt ind i den danske design-tradition, som handler om rene linjer og ’less is more’.

Træet er i sig selv meget dekorativt, men tager sig også flot ud med julepynt. Det passer altså perfekt ind i den danske og nordiske juleudsmykning.

Fold dine egne juletræsservietter

Find de kreative evner frem og fold dine egne servietter formet som juletræer. Det er en sjov lille detalje, som passer perfekt til både adventsfesten og julens andre fester – og så er det faktisk langt fra så svært, som det måske ser ud.

 

Fold juletræsservietter - Sådan gør du

Nedenfor har vi samlet en step-by-step guide til dig, så du kan lave dine helt egne juletræsservietter. Hvis du gerne vil peppe julebordet lidt op, kan du bruge servietter i en anden farve. Det kan f.eks. være rød, lilla, lyserød eller sort.

Step 1

Start med at dreje servietten, så de ydre kanter vender ind mod dig selv.

Step 2

Buk hvert hjørne op som vist på billedet. Husk at glatte ud efter hvert opbuk.

Step 3

Når alle lag er bukket op, vender du servietten om.

Step 4

Buk siderne af servietten som vist på billedet, så servietten danner en nedad-pegende trekant.

Step 5

Put den anden flap op under den første og så fremdeles.

Step 6

Vupti! Nu har du et flot juletræ, der pynter og skaber hygge på julebordet.

Lav en smuk adventskrans

Man kan købe meget smukke, kunstfærdige adventskranse hos blomsterhandlerne, men du kan faktisk sagtens selv gøre dem kunsten efter.

Det første skridt er at gå en tur i skoven og samle grønt og kogler. Dét alene er jo en hyggelig juleaktivitet. Specielt hvis I gør det til en familietur!

 

 

Lav din egen adventskrans - Sådan gør du

Hvis du synes, at det er svært at lukke op for kreativitetens sluser, når du skal din adventskrans, så kan du følge vores step-by-step guide nedenfor.

Step 1

Du skal bruge:

  • 1 bundt ikke for stive lærkegrene (læg dem evt. i blød dagen før).
  • Stedsegrønt og husløg til pynt.
  • Vindselstråd i grøn.
  • Stofbånd, 4 lys i grå og valgfri pynt

Step 2

Start med at binde en krans ved at lægge grenene overlappet indover hinanden og sno tråden stramt over alt, der stikker ud. Bliv ved med at forme kransen, til du har den ønskede form og størrelse.

Step 3

Bøj nu ”hårnåle” af tråden og sæt husløggene fast ved at stikke dem fast i kransen. Gør det samme med din pynt og evt. ekstra kogler.

Hjemmelavet pakkekalender

Det bliver ikke nemmere at tælle ned til jul end med en pakkekalender! Her kan du bruge 24, små pakker til at opbygge forventningens glæde til juleaften. Det er også en god måde at lave en personlig pakkekalender på.

 

 

Lav din egen pakkekalender - Sådan gør du

Du kan bruge vores step-by-step guide til at lave din hjemmelavede pakkekalender. Undervejs kan du justere og tilføre dine egne præferencer, så du får lavet en mere personlig pakkekalender.

Step 1

Dekorér 24 træklemmer og skriv tallene fra 1-24 med en tusch.

Step 2

Brug forskelligt gavepapir og pynt til dine 24 pakker, fx en lille, brun papirspose.

Step 3

Bind en snor rundt om pakken, og lav den ekstra lang, så du har nok snor til at hænge pakke op i.

Step 4

Fastgør klemmerne på en baggrund og hæng snorene fra pakkerne i klemmerne.

Du ka' lave din egen søde gaveæske

Ta’ børnene med i det kreative hjørne og lav jeres egne små gaveæsker til små julehemmeligheder. Det er en god måde at lave en meget personlig gave til en ven eller et familiemedlem. I kan nemlig helt selv dekorere æsken.

 

Lav din egen gaveæske - Sådan gør du

Nedenfor finder du vores step-by-step guide med en idé til, hvordan I kan lave jeres egne gaveæsker. I kan tilføje jeres eget personlige præg ved at dekorere gaveæskerne med perler, pailletter eller andet.

Step 1

Fold enderne af en toiletrulle ind mod hinanden.

Step 2

Sørg for at trykke spidserne godt sammen.

Step 3

Mal æsken med en dækkende farve.

Step 4

Skab dit eget design og tilføj fx dekorationstape og et flot bånd rundt om æsken.