Hold en hyggelig adventsfest
Hold en hyggelig adventsfest

Adventsfest

Hver eneste søndag i advent byder på en anledning til at invitere gæster til julehygge, æbleskiver, gløgg og skønne julekager. Lav alle lækkerierne på forhånd eller gør det til en del af festen at bage æbleskiver, brunkager og pebernødder sammen, inden I sætter jer til bords. For hvis der er noget julen handler om, så er det samvær og hygge med familie og venner - og advent leverer de bedste rammer til det formål.

Opskrifter til adventsfesten
Kirsebærcrumble
Få ting kan få tænderne til at løbe i vand, som en crumble. Med de let syrlige kirsebær, er det som at tage en bid af himlen. Du ka' finde opskriften her.
Brunkager
Brunkager har den fordel, at dejen kan tilberedes i fod tid, og opbevares i fryseren. Du ka' finde opskriften på sprøde brunkager lige her på siden.
Æbleskiver med syltetøj i midten
Intet siger jul som æbleskiver. Brug adventssøndagene til at bage lækre æbleskiver, med syltetøj i midten. Du ka' finde opskriften lige her.
Churros
Churros er Spaniens svar på doughnuts. De er afsindigt lækre og super populære! Her på siden kan du finde opskriften på sprøde churros.
Rocky Road
Rocky Road er en lækker snack, fyldt med frugter og nødder - et perfekt alternativ til alle de kendte julesmåkager. Find opskriften her.
Duften af Glögg
Glögg er et af de mange symboler på, at vi endelig er i December. Vi har samlet opskrifter på flere forskellige slags Glögg, så du kan finde den der passer til dit selskab.

Du ka’ kysse under Misteltenen

Misteltenen har et ældgammelt ry for at have en gavnlig virkning på frugtbarheden, og allerede i Middelalderen begyndte man at hænge dem op i døråbningerne. Kysset blev hurtigt en del af skikken – og det blev selvfølgelig hurtigt forbudt af kirken.

Cedertræet - smukt og enkelt

Cedertræet passer med sin enkelhed godt ind i den danske design-tradition, som handler om rene linjer og ’less is more’. Træet er i sig selv meget dekorativt, men tager sig også flot ud med julepynt.

Gør-det-selv udsmykning

Fold dine egne juletræsservietter

Find de kreative evner frem og fold dine egne servietter formet som juletræer. Det er en sjov lille detalje, som passer perfekt til både adventsfesten og julens andre fester – og så er det faktisk langt fra så svært, som det måske ser ud.

Step 1

Start med at dreje servietten, så de ydre kanter vender ind mod dig selv.

Step 2

Buk hvert hjørne op som vist på billedet. Husk at glatte ud efter hvert opbuk.

Step 3

Når alle lag er bukket op, vender du servietten om.

Step 4

Buk siderne af servietten som vist på billedet, så servietten danner en nedad-pegende trekant.

Step 5

Put den anden flap op under den første og så fremdeles.

Step 6

Og vupti har du et flot juletræ, der pynter og hygger på julebordet.

Lav en smuk adventskrans

Man kan købe meget smukke, kunstfærdige adventskranse hos blomsterhandlerne, men du kan faktisk sagtens selv gøre dem kunsten efter. Det første skridt er at gå en tur i skoven og samle grønt og kogler. – og det alene er jo en hyggelig juleaktivitet. Specielt hvis I gør det til en familietur.

Step 1 (du skal bruge)

1 bundt ikke for stive lærkegrene (læg dem evt. i blød dagen før). Stedsegrønt og husløg til pynt. Vindselstråd i grøn. Stofbånd, 4 lys i grå og valgfri pynt

Step 2

Start med at binde en krans ved at lægge grenene overlappet indover hinanden og sno tråden stramt over alt der stikker ud. Bliv ved med at forme kransen, til du har den ønskede form og størrelse.

Step 3

Bøj nu ”hårnåle” af tråden og sæt husløggene fast ved at stikke dem fast i kransen. Gør det samme med din pynt og evt. ekstra kogler.

Step 1

Dekorér 24 træklemmer og skriv tallene fra 1-24 med en tusch.

Step 2

Brug forskelligt gavepapir og pynt til dine 24 pakker, fx en lille, brun papirspose.

Step 3

Bind en snor rundt om pakken, og lav den ekstra lang, så du har nok snor til at hænge pakke op i.

Step 4

Fastgør klemmerne på en baggrund og hæng snorene fra pakkerne i klemmerne.

Du ka' lave din egen søde gaveæske

Ta’ børnene med i det kreative hjørne og lav jeres egne små gaveæsker til små julehemmeligheder.

Step 1

Fold enderne af en toiletrulle ind mod hinanden.

Step 2

Sørg for at trykke spidserne godt sammen.

Step 3

Mal æsken med en dækkende farve.

Step 4

Skab dit eget design og tilføj fx dekorationstape og et flot bånd rundt om æsken.