Pakkeleg

Skal I spille pakkeleg? Få gode idéer til pakkeleg her

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

 

Pakkeleg er et glimrende afbræk i en lang julefrokost eller juleaften, hvor maverne fyldes med mad, og man sidder længe ved bordet. Det er et sjovt spil, der kan sætte gang i enhver julefest, hvor alle kan være med.

Der findes dog forskellige regler. Nogle spiller efter de traditionelle regler, mens andre har peppet spillet op og lavet andre regler. Er I ikke enige om, hvordan I spiller, kan julefreden hurtigt spoleres. Herunder får du et par forslag til, hvordan I kan spille pakkeleg.

 

 

Hvor stammer pakkeleg fra?

Det er faktisk ikke helt til at sige, hvor pakkeleg stammer fra og hvornår det blev opfundet. Men sikkert er det, at pakkespillet nærmest er blevet en juletradition i de fleste hjem.

Det er en nyere tradition, men de fleste har taget pakkelegen til sig, fordi det skaber et godt afbræk fra fx en julefrokost. Nogle spiller også pakkeleg juleaften for at bruge tiden på at hygge sig med familien, når de alligevel venter på, at juleanden bliver færdig.

 

Gaver til pakkeleg

Et spil pakkeleg kræver selvfølgelig en masse gaver, I kan spille om. I kan aftale, at hver gæst tager 2-3 gaver med. Nogle vælger at medbringe drillegaver, mens andre medbringer gode gaver. I kan evt. aftale et beløb på cirka 10-30 kr. pr pakke, så beløbet ikke griber om sig.

Gaver til pakkeleg kan fx være:


Og hvad I ellers kan finde på at krydre gavebordet med. Det er altid sjovt, hvis der er en god variation af gaver, der både er gode og knap så gode. 

Tænk også over, hvordan gaverne bliver pakket ind. Pak dem gerne sjovt eller anderledes ind, så man ikke kan se, hvad det er. Så bliver pakkelegen nemlig lidt sjovere og mere spændende!

 

 

Hvordan spiller man pakkeleg?

Der er mange måder, du kan spille pakkeleg på, og det kan være svært at blive enige om, hvilke regler man skal spille efter. Nedenfor får du et par forslag til, hvilke pakkeleg regler I kan bruge, når det er tid til pakkeleg.
 

Det skal I bruge:

 • 2-3 pakker fra hver deltager
 • Raflebæger og terninger (er I mange, kan det være en god idé at have 2 sæt i spil)
 • Stopur


 

Pakkeleg regler

I kan spille den helt klassiske pakkeleg som de fleste nok kender og har prøvet før. Det er simpelt, så alle kan være med – både unge som gamle.


Sådan spiller I:

 1. Læg alle pakker midt på bordet.
 2. Slå på skift med en terning. Slår man en 6’er, tager man en pakke fra bunken og lægger den foran sig.
 3. Når alle pakker er fordelt, sætter en person i selskabet et ur til at ringe om et antal minutter, som ingen andre kender.
 4. Alle slår igen efter tur. Ved en 6’er må man stjæle en pakke fra en anden deltager.
 5. Når uret ringer, er spillet slut, og alle må åbne deres pakker. Skal det være rigtigt ondt, kan I spille om pakkerne igen, efter de er åbnet.

Julefrokost

Pakkeleg er et herligt spil, og det passer perfekt til julefrokosten! Julefrokosten er en begivenhed som mange glæder sig til, da de kan samle familie og venner fra nær og fjern. Du kan læse mere om, hvordan du skal pynte bordet til julefrokosten og hvad du skal servere for dine sultne gæster.

Anderledes pakkeleg

I kan også spille en anderledes pakkeleg, der er mere avanceret, så man skal holde tungen lige i munden. Her udløser alle øjne på terningen nemlig en opgave. I denne udgave af pakkelegen er der garanti for løb rundt om bordet, arme, der rækker ind over hinanden og sved på panden.

 

Sådan spiller I:

I spiller først om at uddele gaverne. Man må tage en gave, når man slår en 6'er. Når alle gaver er fordelt, kan I gå i gang med at spille om pakkerne.

 • 1 = Giv en pakke til en vilkårlig person.
 • 2 = Giv en pakke til personen til højre for dig.
 • 3 = Giv en pakke til personen til venstre for dig.
 • 4 = Tag en pakke fra personen over for dig.
 • 5 = Tag en pakke fra en person og giv den til en anden.
 • 6 = Tag en valgfri pakke.

 

Hvis I bruger mere end én terning skruer I ekstra op for tempoet, og det kan være en god idé, hvis I er mange, der spiller med. Skriv gerne reglerne ned og læg dem på bordet, så folk kan huske, hvad de skal gøre ved de forskellige øjne.

 

Spice pakkelegen op

Synes I, at den klassiske pakkeleg er lidt for kedelig? Så kan I nemt spice pakkelegen op og få jer et godt grin! Tilføj et par grillhandsker og slå med én terning. Hvis man slår en 6’er, må man gå i gang med at pakke en gave op.

Mens personen forsøger at pakke gaven op med grillhandsker på, går terningen videre til næste person. Hvis personen slår en 6’er, skal grillhandskerne og gaven gå videre til den person, og sådan fortsætter I. Den, der ender med at få pakket gaven helt op, får lov til at beholde den.

Andre temafest idéer?

Få idéer til temafester og find alt, hvad du skal bruge til din næste fest: Borddækning, pynt, udklædning, mad, drinks, taler, festlege og meget mere! Fester & Gæster er vores univers på Bilka.dk, hvor vi hjælper dig med planlægning af livets store og små fester.