Juletræsfest

Få gode idéer og inspiration til juletræsfesten

Julen er ikke kun hjerternes fest, men i høj grad også børnenes. Inviter familie og venner til juletræsfest en eftermiddag i december med klippe/klistre, sang og dans om juletræet – og måske fremstilling af julens småkager. Festens vigtigste ingredienser er samvær og god tid, så alle kan glæde sig.

Godt med godteposer

Ingen juletræsfest uden godteposer – og kan I trylle en julemand frem til at dele dem ud til de yngste gæster, er det et sikkert julehit. Fyld for eksempel poserne med mandariner, rosiner, chokoladebarer eller små slikposer.

Alle elsker æbleskiver

I gamle dage blev æbleskiver faktisk regnet for at være en delikatesse, som karle og piger på gårdene blev forkælet med i julen. Så naturligvis skal der æbleskiver på bordet til en juletræsfest – og gerne i store mængder.

 

Mus med pebernødder

Læg nogle håndfulde pebernødder på bordet og udpeg en spiller, der ’er den’. Han eller hun skal lukke øjnene, mens de andre spillere bestemmer, hvilken pebernød, der skal være ’musen’.

Den udvalgte person skal nu tage så mange pebernødder som muligt – uden at tage ’musen’. Hvis personen tager ’musen’, råber alle MUS, og spillet stopper. Der tælles nu, hvor mange pebernødder personen har samlet, inden turen går videre til en ny person.

Vinderen er den, der får erobret flest pebernødder uden at ramme ’musen’.

 

Chokoladeskeer

Dyp små træskeer i chokolade og dekorer med pebermyntebolcher eller finthakkede sukkerstokke. Lad chokoladen tørre. Chokoladeskeerne kan bruges til at røre ud i varm mælk eller varm kakao for at give ekstra smag af chokolade og pebermynte.

Alternativ pakkeleg

Lag-på-lag-pakkeleg er et sjovt alternativ til det traditionelle pakkespil, hvor alle har en gave med til puljen. I denne version pakkes en enkelt gave ind i mange forskellige lag papir og forskellige størrelser papkasser. Alle omkring bordet slår på skift med en terning. Får man en 6’er, må man pakke et lag af gaven. Den, der pakker det sidste lag af, får gaven.

Hjemmelavet julekalender

Køb nogle gode chokolader og lav nemt selv en chokoladekalender, der oven i købet er mere personlig end en af de købte. Læg 24 stykker chokolade på et smukt bræt og skriv tallene fra 1 til 24 på dem med dekorationsgele.

Brug en sprøjtepose med en lille tylle – eller fold et kræmmerhus af et stykke papir og brug det som sprøjte. Brug gerne forskellige farver dekorationsgele til at skrive tallene på julekalenderchokoladerne for at gøre udtrykket ekstra festligt.

DIY Rudolf-flasker

Søde. Sjove. Og helt uimodståelige. Flasker der er klædt ud som Rudolf med den røde tud er et sikkert julehit – og så er det en superenkel måde at score et par nemme julepoint hos de små.


Sådan gør du:

1. Tag en vandflaske og pil/damp mærkatet af.
2. Lav horn af brune piberensere og bind dem om flaskens hals.
3. Lim øjne og en rød næse på flasken.
4. Vips! Rudolf er klar til juletræsfest!

Opskrifter til juletræsfesten

Chokoladebrownie med jordbær og flødeskum

Det skal du bruge (24 stk.):

 • 300 g mørk chokolade
 • 135 g smør
 • 5 æg
 • 380 sukker
 • 65 g mandelmel
 • ½ tsk. bagepulver
 • ¼ tsk. salt
 • 3 spsk. god kakaopulver
 • 1 tsk. kanel
 • ½ dl mørk romPynt

 • 24 hele jordbær, skyllede og nippet.
 • 200 ml piskefløde, pisket til blødt skum.Sådan gør du:

 1. Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad.
 2. Tilsæt alle øvrige ingredienser og rør dem sammen til en tyk, glat masse.
 3. Tænd ovnen på 170 grader.
 4. Hæld dejen i en firkantet form (24x24 cm) beklædt med bagepapir.
 5. Bag kagen i ca. 35 min., eller indtil den er bagt og lidt fast at trykke på.
 6. Lad kagen køle i formen og stil den derefter i køleskabet, så den bliver helt kold og fast.
 7. Fjern kagen fra formen.
 8. Udstik runde stykker brownie med en 5-6 cm rund metal-udstikker.
 9. Kom flødeskum i en sprøjtepose med en rund tylle.
 10. Sprøjt en lille cirkel flødeskum på hver kage og top med et jordbær.
 11. Top “nissehuen” med en lille kvast flødeskum og server kagerne med det samme.

Pakkeleg

Skal I spille pakkeleg? Få flere gode idéer til, hvordan I kan spille pakkeleg. Vi giver dig forslag til, hvilke pakkeleg regler, I kan spille efter, når den store pakkeleg skal i gang. Du får også inspiration til, hvilke gaver til pakkeleg, du kan medbringe.