Hyggelig juletræsfest med familie og venner
Hyggelig juletræsfest med familie og venner

Juletræsfesten

Julen er ikke kun hjerternes fest, men i høj grad også børnenes. Inviter familie og venner til juletræsfest en eftermiddag i december med klippe/klister, sang og dans om juletræet – og måske fremstilling af julens småkager. Festens vigtigste ingredienser er samvær og god tid, så alle kan glæde sig.

Idéer til juletræsfesten

Godt med godteposer

Ingen juletræsfest uden godteposer – og kan I trylle en julemand frem til at dele dem ud til de yngste gæster, er det et sikkert julehit. Fyld for eksempel poserne med mandariner, rosiner, chokoladebarer eller små slikposer.

Alle elsker æbleskiver

I gamle dage blev æbleskiver faktisk regnet for at være en delikatesse, som karle og piger på gårdene blev forkælet med i julen. Så naturligvis skal der æbleskiver på bordet til en juletræsfest – og gerne i store mængder.

Mus

Læg nogle håndfulde pebernødder på bordet og udpeg en spiller, der ’er den’. Han eller hun skal lukke øjnene, mens de andre spillere bestemmer, hvilken pebernød, der skal være ’musen’. Den udvalgte person skal nu tage så mange pebernødder som muligt – uden at tage ’musen’. Hvis personen tager ’musen’, råber alle MUS, og spillet stopper. Der tælles nu, hvor mange pebernødder personen har samlet, inden turen går videre til en ny person. Vinderen er den, der får erobret flest pebernødder uden at ramme ’musen’.

Chokoladeskeer

Dyp små træskeer i chokolade og dekorer med pebermyntebolcher eller finthakkede sukkerstokke. Lad chokoladen tørre. Chokoladeskeerne kan bruges til at røre ud i varm mælk eller varm kakao for at give ekstra smag af chokolade og pebermynte.

Alternativ pakkeleg

Lag-på-lag-pakkeleg er et sjovt alternativ til det traditionelle pakkespil, hvor alle har en gave med til puljen. I denne version pakkes en enkelt gave ind i mange forskellige lag papir og forskellige størrelser papkasser. Alle omkring bordet slår på skift med en terning. Får man en 6’er, må man pakke et lag af gaven. Den, der pakker det sidste lag af, får gaven.

Hjemmelavet julekalender

Køb nogle gode chokolader og lav nemt selv en chokoladekalender, der oven i købet er mere personlig end en af de købte. Læg 24 stykker chokolade på et smukt bræt og skriv tallene fra 1 til 24 på dem med dekorationsgele. Brug en sprøjtepose med en lille tylle – eller fold et kræmmerhus af et stykke papir og brug det som sprøjte. Brug gerne forskellige farver dekorationsgele til at skrive tallene på julekalenderchokoladerne for at gøre udtrykket ekstra festligt.

Perle-rensdyr
Rensdyr i alle afskygninger er kære – også når de er lavet i perler. Og så er det en hyggelig aktivitet at finde perlepladen og perlerne frem sammen med børnene og lave de fine rensdyr sammen. Brug de søde perlerensdyr som pynt på juletræet eller hæng dem på flotte vintergrene. Du ka' downloade en skabelon her.
Stjernestunder
Julestjerner er noget af det smukkeste og mest dekorative i december. Brug juletræsfesten til selv at kreere de store, hvide stjerner. Det kræver en smule fingersnilde, men er faktisk nemmere, end man måske skulle tro. Børnene kan også pynte stjernerne med for eksempel pailletter eller små guld- og sølvstjerne-klistermærker. Du ka' downloade en skabelon her.
Inviter gæsterne
December er en travl måned, så husk at invitere i god tid – via Facebook, sms eller en god gammeldags invitation, der med garanti får julehyggen op i et endnu højere gear. Du ka’ downloade en skabelon til invitationen her.

DIY Rudolf-flasker

Søde. Sjove. Og helt uimodståelige. Flasker der er klædt ud som Rudolf med den røde tud, er et sikkert julehit – og så er det en superenkel måde at score et par nemme julepoint hos de små.

Sådan gør du:

1. Tag en vandflaske og pil/damp mærkaten af
2. Lav horn af brune piberensere og bind dem om flaskens hals
3. Lim øjne og en rød næse på flasken
4. Vips! Rudolf er klar til juletræsfest!

Opskrifter til juletræsfesten

Chokoladebrownie med jordbær og flødeskum

(24 stk.)

300 g mørk chokolade
135 g smør
5 æg
380 sukker
65 g mandelmel
½ tsk. bagepulver
¼ tsk. salt
3 spsk. god kakaopulver
1 tsk. kanel
½ dl mørk rom

Pynt

24 hele jordbær, skyllede og nippet 200 ml piskefløde, pisket til blødt skum

Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad. Tilsæt alle øvrige ingredienser og rør dem sammen til en tyk, glat masse. Tænd ovnen på 170 grader. Hæld dejen i en firkantet form (24x24 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 35 min., eller indtil den er bagt og lidt fast at trykke på. Lad kagen køle i formen og stil den derefter i køleskabet, så den bliver helt kold og fast. Fjern kagen fra formen. Udstik runde stykker brownie med en 5-6 cm rund metal-udstikker. Kom flødeskum i en sprøjtepose med en rund tylle.

Sprøjt en lille cirkel flødeskum på hver kage og top med et jordbær. Top “nissehuen” med en lille kvast flødeskum og server kagerne med det samme.