Tekst til fødselsdagskort

Hvad skriver man i et fødselsdagskort?

For de mindste er det næsten kun gaverne, der får øjnene til at stråle, og kortet bliver måske slet ikke læst. 

Men når vi bliver ældre, betyder fødselsdagskortet mere og mere, og fødselsdagshilsenen er noget, der bliver gemt og taget frem senere og læst igen. 

Til gengæld kan kortet til fødselaren så også blive noget af en hovedgrubler for afsenderen. For hvad skal man skrive? Kan man forny sig i forhold til sidste år? Og hvad bliver fødselsdagsbarnet mon glad for at læse i sit kort?

Vi kommer ikke udenom et 'Tillykke med fødselsdagen' i fødselsdagskortet, men når det så er skrevet, og resten af det blanke papir bare står og blinker én op i hovedet - hvad gør man så? 
En mulighed kan være et fint fødselsdagscitat, som du finder på nettet. Googl 'citater fødselsdag', og der dukker en guldgrube af gode citater op.

For eksempel dette: 

Du ved, du er ved at blive gammel, når lysene koster mere end kagen – Bob Hope

Men om det skal være et sjovt fødselsdagskort, alvorligt eller bare en kort fødselsdagstekst er jo op til dig som afsender. 

Der er selvfølgelig forskel på, om det er til 7 års dagen, 30, 40, 50 eller 70 års fødselaren. Skriv gerne alderen ind i kortet, når det er relevant - eller husk datoen - det er sjovt, når man finder kortet frem senere.

 

Tekst til fødselsdagskortet

Klip og kopier fra de nedenstående sætninger og sæt dem sammen til en tekst til fødselsdagskortet, der passer til din fødselar. 

Det perfekte personlige fødselsdagskort får du, når du tilføjer noget, som du og fødselaren har sammen. De gange I har nydt et skønt glas vin, ferierne på Rømø, at I har kendt hinanden helt fra folkeskolen, at I ringer sammen hver søndag, eller at I spiller Wordfeud på telefonen. Så pluk af det nedenstående og sæt dit personlige præg til derefter. 

 • Hjertelig tillykke med fødselsdagen. Vi glæder os til at fejre dig. 

 

 • Husk – alder er bare et tal, og du er i det mindste ikke så gammel, som du er næste år. Tillykke med fødselsdagen. 

 

 • Tillykke med fødselsdagen. Vi håber, du bliver forkælet og begavet i lange baner – og at der kommer masser af kage på bordet.

 

 • Du er som en god vin. Du bliver bare bedre og bedre med årene. Tillykke med fødselsdagen. 

 

 • Tillykke med fødselsdagen. Vi håber, du får verdens bedste dag med familien. Tusind tak for det smukke vejr – det passer perfekt til dig. 

 

 • Tillykke med fødselsdagen. Må du få alle dine ønsker opfyldt, og må dit [23.] år blive dit bedste til dato. 

 

 • ”Alderen har to fordele. Tænderne gør ikke længere ondt, og man hører ikke længere alt det dumme vrøvl, der bliver sagt rundt omkring en.” – George Bernard Shaw

 

 • Tak for at vi må være med til at fejre din store dag. 

 

 • Det er ikke til at forstå, at det allerede er [25] år siden, du kom til verden. Stort tillykke med din store dag. Vi håber, at du bliver fejret efter alle kunstens regler og får en rigtig god dag. 

 

 • Stort tillykke med de lyvogtyve - det er jo slet ikke til at se på dig. Jeg glæder mig til at fejre dig. Jeg er sikker på, at vi får endnu en fantastisk fest. 

 

 • Husk at det faktisk er videnskabeligt bevist, at folk, der har mange fødselsdage, lever længere.

Mere fødselsdagsinspiration

Her finder du endnu mere fødselsdagsinspiration. Få opskriften på verdens bedste fødselsdagsboller, find en skabelon til invitationen og gå på opdagelse i alverdens fødselsdagspynt. 

Andre temafest idéer?

Få idéer til temafester og find alt, hvad du skal bruge til din næste fest: Borddækning, pynt, udklædning, mad, drinks, taler, festlege og meget mere! Fester & Gæster er vores univers på Bilka.dk, hvor vi hjælper dig med planlægning af livets store og små fester.