Fødselsdagsbord

Borddækning til fødselsdagen

Få inspiration og ideer til, hvordan du pynter et festligt fødselsdagsbord i rødt og hvidt. Noget af pynten kan du selv lave eller finde i gemmerne, mens andet kan købes her på Bilka.dk.

 

Husk fødselsdagstoget

Fødselsdagstoget er en hyggelig tradition i mange børnefamilier og en sjov måde at markere de mindstes alder på. Der findes rigtigt mange fine fødselsdagstog, og du finder også et par forskellige slags her på Bilka.dk - Men I kan også bruge tog og vogne fra legetøjskassen, så er det bare uden lys i..

 

Sæt en fødselsdagsbuket på bordet

Sæt en smuk buket rød/hvide blomster og pyntegrønt på bordet som en hyldest til fødselaren – eller tag den med som gave, hvis du er inviteret i byen.

 

Lys i lagkagen

Det er en skøn og dekorativ tradition at sætte lys i fødselsdagskagen – og at lade fødselaren puste dem ud. Bliver ikke alle lys pustet ud, angiver det efter sigende, hvor mange kærester eller beundrere fødselaren har. Traditionen med at sætte lys i en kage stammer fra antikkens Grækenland, hvor røgen fra lysene skulle bære gode ønsker op til gudinden Artemis som en hyldest. Senere begyndte grækerne efter sigende også at puste lysene ud og selv fremsige et ønske, som, de håbede, ville blive opfyldt af Artemis.

 

Flagranker af perler

Det er nemt selv at lave dekorative perleflagranker til at pynte stuen op med. Lav så mange perleflag, du eller børnene orker, og lim dem på en rød snor. I kan også lægge perleflag på bordet som pynt.

 

Fødselsdagsflag

Ingen fødselsdag uden fødselsdagsflag. Er tiden eller evnerne ikke lige til at lave dine egne flagrækker i perler, så kan du naturligvis også finde et bredt udvalg af festlige fødselsdagsflag her på Bilka.dk