Mmmm…fødselsdagskage

Alle fortjener en fødselsdagskage, når de har fødselsdag. Og her er opskriften på en helt uimodståelig en af slagsen, der nok skal få gæsterne til at råbe hurra lidt højere. Det er Ditte fra Den Store Bagedyst, der har lavet fødselsdagskagen – som udover at smage himmelsk også giver plads til ligeså mange lys, som fødselarens alder kræver.

Vaniljecreme
1 god vaniljestang
2 spsk lyst rørsukker
20 g maizena majsstivelse
2 dl sødmælk
2 æggeblommer
2 dl piskefløde

Flæk vaniljestangen på langs og skrab nænsomt kornene ud. Gem den tomme vaniljestang. Mas kornene sammen med en smule af rørsukkeret. Rør maizenaen ud i 2 spsk mælk og tilsæt æggeblommer, vaniljesukker og resten af rørsukkeret til blandingen. Rør det sammen, til det er jævnt. Kom resten af mælken og den tomme vaniljestang i en lille gryde og varm det op til lige under kogepunktet. Tilsæt æggeblandingen i en jævn stråle, mens du pisker konstant i gryden. Varm cremen op, til den slår bobler og tykner godt, mens du hele tiden pisker. Tag gryden af varmen, fisk den tomme vaniljestang op og lad vaniljecremen afkøle helt i køleskabet. Lav bundene imens.

Pisk den kolde creme lind med en elpisker. Pisk fløden til en let flødeskum og vend den lidt ad gangen med den kolde vaniljecreme. Fyld cremen i en sprøjtepose klar til brug.

Lagkagebunde
1 god vaniljestang
3 æg, str. M/L
175 g lyst rørsukker
70 g hvedemel
1 tsk bagepulver
70 g kartoffelmel

Flæk vaniljestangen på langs og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af rørsukkeret. Pisk æg, rørsukker og vaniljekorn til en meget luftig og tyk æggesnaps. Bland hvedemel, bagepulver og kartoffelmel sammen og sigt det ned i æggesnapsen. Fyld dejen i en springform (22-24 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden. Bag kagen midt i ovnen ved 180° varmluft i ca. 25-30 minutter, til den giver efter ved et let tryk. Lad den afkøle helt i formen, inden den skæres fri og bagepapiret fjernes. Flæk bunden i to lige tykke dele med en brødkniv.

Lagkagefyld 
1 glas god jordbærmarmelade 
100 g marcipan 
5 dl piskefløde 
50 g friske jordbær 

Rengør springformen og læg et stykke kageplast rundt i kanten. Kom den ene bund ned i formen, fordel lidt jordbærmarmelade ud over den og herefter halvdelen af vaniljecremen. Gentag processen, så lagkagen har to lag. Stil kagen på køl i mindst tre timer og gerne natten over. Befri kagen fra kageplast og springform og placer den på et lagkagefad. Pisk fløden til en sprøjtefast flødeskum og rul marcipanen ud i lidt af den. Skær en cirkel, der passer til kagens top. Kom resten af flødeskummet på sprøjtepose med en stor rund stjernetylle. Smør lidt flødeskum på kagens top og placer marcipanlåget herpå. Sprøjt kanten op med flødeskum og sæt en rand på kagens top. Pynt med jordbær.