5 gode råd til rengøring og vedligeholdelse af topmadrasser

Guide til at forlænge levetiden på din nye topmadras

En ren og hygiejnisk seng er vigtig for din søvnkomfort. En topmadras samler ofte en del støv, fugt og døde hudceller. Dette kan føre til skimmelsvamp og husstøvmider, der kan forringe din søvn. Udover at forbedre din liggekomfort, er én af grundene til at bruge en topmadras, at den er nemmere at rengøre end en regulær madras. Men ved du, hvordan du rengør og vedligeholder din topmadras bedst muligt? Herunder får du en guide til, hvordan du forlænger levetiden på din topmadras.

Vend topmadrassen jævnligt

Topmadrasser bør vendes minimum 3-4 gange årligt for at sikre den bedste liggekomfort og holdbarhed. Ved at vende topmadrassen undgår du, at topmadrassen former sig på en mærkelig og uhensigtsmæssig måde, idet den slides mere ensartet. Topmadrassen skal vendes/drejes både ift. de to liggeflader, men også hoved- og fodende.
 

Støvsug din topmadras

Når du skifter sengetøj er det en god idé at støvsuge topmadrassen så støv, eventuelle husstøvmider og døde hudceller forsvinder. Derved holdes din topmadras ren, allergivenlig og hygiejnisk. Du får den bedste effekt, hvis du bruger støvsugerens møbelmundstykke.
 

Vask topmadrassens betræk

Det er en stor fordel med en topmadras med vaskbart betræk. Så kan du nemlig vaske topmadrassens betræk, for at sikre at den er helt ren. Vi anbefaler, at du vasker topmadrassens betræk 4 gange årligt – husk at kigge på betrækkets vaskeanvisning, før du går i gang.
 

Luft ud og vent med at rede seng

Et af de bedste midler mod støvmider og fugt er frisk luft! For den mest optimale udluftning/ventilation bør du lufte ud hver dag; morgen, eftermiddag og aften. Vent desuden med at rede din seng til nogle timer efter, at du er stået op. På den måde får topmadrassen tid til af afdampe noget af den fugt, der er afgivet i løbet af natten.
 

Husk rullemadras og lagen

For at beskytte din topmadras mod pletter anbefaler vi, at du bruger rullemadras og lagen. En rullemadras er tyndere end en topmadras og lidt nemmere at vaske i vaskemaskinen og tørre i tørretumbler.