Sandkasser

I vores sandkasser kan børnene udforske en verden, hvor intet er umuligt. De kan bygge store sandslotte, lege bager for en dag og skabe de mest fortryllende sandkager med smukt pynt fra haven. Lad børnenes fantasi og kreativitet udfolde sig med en fin sandkasse fra Bilka.dk.

Sandkassen

Under leg i sandkassen træder børn ind i fantasiverdenen, hvor de kan udforske en bred vifte af følelser. I begyndelsen er sandslottet måske bare en bunke sand, men med tiden, lidt vand og lidt eksperimentering, vil slottet få både tårne, porte og voldgrave.

Sandkassen lægger op til fordybelse alene, men giver også mulighed for social interaktion. Børn kan samarbejde om at opbygge deres fantasiverdener og lære at lytte til hinanden, argumentere og finde fælles løsninger. Dette styrker deres sociale kompetencer og samarbejdsevner.
 

Vælg den rigtige sandkasse

Er du i tvivl om, hvilken sandkasse du skal vælge? Der findes et bredt udvalg af modeller, størrelser og materiale at vælge imellem, så det kan være svært at beslutte sig. Derfor har vi her samlet nogle afgørende overvejelser, som kan hjælpe dig med at vælge den helt rigtige sandkasse for dig:

  • Størrelse: Hvor stor skal sandkassen være? Overvej hvor mange børn der skal bruge sandkassen samtidig og den plads, du har til rådighed i haven.

  • Model: Overvej, om en firkantet eller sekskantet sandkasse passer bedst til dine behov, og om du ønsker en med siddepladser.

  • Materiale: Træ, komposit eller plastik? Valget af materiale påvirker vedligeholdelsesbehovet og holdbarheden.

Når børn elsker at lege i sandkasser, hvorfor så ikke bringe glæden hjem til din have? Med en sandkasse i haven kan børnene udtrykke deres kreativitet og få masser af sjov udendørs leg. Vælg mellem forskellige typer, størrelser og materialer til din sandkasse, og find alt det nødvendige sandkassetilbehør og sandlegetøj her på Bilka.dk.
 

Sandkasser i forskellige materialer

Materialet af sandkassen er som sagt afgørende for, hvor stor vedligeholdelsesbyrden er, ligesom det også afgør, hvor længe sandkassen kan holde. Der skelnes typisk mellem tre typer af materialer til sandkasser: træ, komposit og plast.
 

Sandkasser i træ

Med en sandkasse i træ har du en robust og holdbar model, der for mange er det klassiske og mest oplagte valg. Som havemøbler i træ, kræver en sådan sandkasse også vedligeholde i form af træbehandling. Træ-sandkasserne er noget tunge, hvorfor placeringen af dem bliver mere eller mindre permanent.
 

Sandkasser i plastik

En mere fleksibel model fås med en plast-sandkasse, der grundet en lavere vægt er mere flytbar og dermed lettere at flytte rundt i haven. Denne type sandkasse er i udgangspunktet noget billigere end en træsandkasse, men er til gengæld heller ikke så holdbar, som modellerne i træ er.
 

Sandkasser i komposit

Alternativt kan du vælge en sandkasse i komposit, der er lavet af plastfiber. Dette materiale ligner træ til forveksling, men har plastikkens egenskaber. Det betyder, at komposit – eller non-wood, som det også kaldes – er helt vedligeholdelsesfrit.
 

Husk det rigtige sand til sandkassen

Ingen sandkasse uden sand! Når du køber en sandkasse, skal du naturligvis også huske sandet. Hertil skal du være opmærksom på, at det skal være den rigtige type sand. Vælg sandkassesand, der med sandkornenes størrelse og sammensætning er specielt egnet til at udforme sandet og boltre sig i. På Bilka.dk kan du også tilkøbe låg eller sandkassenet for at beskytte sandet i sandkassen.
 

Køb sandkasser på Bilka.dk

Opdag et bredt udvalg af sandkasser til børn på Bilka.dk. Her finder du alt fra klassiske træsandkasser til farverige plastikmodeller, har vi noget for enhver smag. Gør din have til et sjovt og spændende legeområde for dine børn med en sandkasse fra Bilka.dk i dag