Find den rette rækkefølge til din hudplejerutine

Hvordan plejer du din hud bedst?

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om hudeplejerutine


Døjer du med tør eller uren hud? Eller vil du bare gerne passe godt på din ansigtshud? Så er hudpleje det første vigtige skridt, der kan gøre underværker for din hud. Men ved du, hvordan du bør pleje din hud? Det er nemlig ikke uvæsentligt at vide, hvilken rækkefølge du skal benytte dine ansigtsprodukter. Heldigvis kan du her finde gode tips og råd, så du kan passe godt på din hud og pleje den bedst muligt. 

Populær hudpleje

Start med at rense din hud 

Uanset om du har haft makeup på eller ej, kan det altid betale sig at rense din hud med en ansigtsrens om aftenen. Har du ikke haft noget på huden udover hudpleje, kan du ofte nøjes med at rense huden med rensevand. Har du haft makeup på, bør du dog altid huske at benytte en god makeupfjerner først. Herefter kan du overveje at vaske huden med en skummende ansigtsrens for at sikre, at alle makeupresterne er fjernet. 

Når du skal vælge renseprodukter, kan du med fordel holde øje med hvilken hudtype, de gavner. Selvom det primære formål er at fjerne makeup, snavs og skidt, kan produkterne allerede her begynde at hjælpe din hud med netop dine hudproblemer. 
 

Fjern de døde hudceller  

Et par gange om ugen kan du fjerne døde hudceller ved at eksfoliere din hud. Her kan du overveje eksfoliering, peeling eller en scrub, der alle giver samme resultat – fjerner de døde hudceller og fremmer dannelsen af nye hudceller. 

Når det kommer til at vælge den rette form for eksfoliering, bør du have din hudtype for øje. Visse hudtyper har brug for en blid eksfoliering, mens andre har brug for produkter, der eksempelvis indeholder skrubbekorn. Er du i tvivl, så gå efter en mild eksfoliering eller spring eksfolieringen trin over. Har du meget sensitiv hud, kan eksfoliering være hårdt for din hud. 
 

Produkter til dine hudproblemer 

Når din hud er helt ren og klar til at blive plejet, bør du vælge produkter, der specifikt er udviklet til din hudtype. Det vil altså sige, at du skal vide, om du har sensitiv hud, uren hud, tør hud eller noget helt fjerde.  

På dette trin i din hudplejerutine er der som regel tale om et serum eller en toner – eller en kombination af de to. Disse relativt tynde former for hudpleje trænger ind i din nyvaskede hud og hjælper med at mindske dine hudproblemer.
 

Fugt din hud med cremer 

Endelig er det vigtigt at slutte din rutine af med at fugte huden. Selvom du måske har fedtet hud og føler, at ekstra fugt kan forværre problemet, er det vigtigt at huske en god ansigtscreme. Ellers vil huden faktisk bare producere endnu mere talg, som er det, der gør huden olieret og fedtet. 

Om morgenen kan du vælge en dagcreme, der beskytter og fugter i løbet af dagen. Om aftenen kan du i stedet vælge en natcreme, der genopbygger og fugter i løbet af natten. Det er også meget populært at bruge en natmaske, der er en form for creme, der plejer ligesom en maske hele natten lang.

Hudpleje

På Bilka.dk finder du alt det, som du skal bruge til din hudplejerutine. Udforsk vores udvalg af blandt andet ansigtsrens, ansigtscremer og solpleje.

Brug for ekstra produkter?

Der findes mange former for hudpleje – og det er ikke sikkert, at du har behov for dem alle. Husk altid at have dine behov med i tankerne, når du overvejer, om du eksempelvis har brug for en specifik form for creme eller ej. Blandt andet kan du finde ekstra plejeprodukter såsom: 

  • Øjencreme, der plejer den sarte hud ved øjnene 
  • Olie, der giver ekstra fugt og pleje 
  • Essence, der kan optimere din hudpleje 
  • Mist, der fugter huden 
     

Fælles for alle produkterne er, at de er udviklet til at hjælpe med et specifikt hudproblem. Vælg derfor altid produkter, der passer til netop din hudtype.
 

Konsistensen på din plejeprodukter

Vil du gerne bruge en toner og en serum? Så står du måske og overvejer, hvilket produkt du skal bruge først. Det samme kan være gældende, hvis du overvejer, om du skal slutte af med creme eller øjencreme. 

Heldigvis er der et meget enkelt og nemt tip, der hurtigt gør dig i stand til at bestemme rækkefølgen på alle dine produkter. Du skal nemlig starte med de tyndeste og mest flydende produkter. De tykkeste produkter er svære for andre produkter at trænge igennem, og de skal derfor bruges til sidst.
 

Find hudplejeprodukter på Bilka.dk

Husk, at din hud er unik. Hvad der fungerer for andre, fungerer ikke nødvendigvis for dig. Prøv dig frem, og find en hudplejerutine og nogle gode plejeprodukter, som virker for din hud. 

Din hud kan også skifte behov afhængigt af årstid, alder og generelle livsstilsfaktorer. Det betyder, at din hudeplejerutine også bør tilpasses løbende. 

På Bilka.dk finder du er stort udvalg af hudplejeprodukter, som kan blive en del af din hudplejerutine. Uanset om du leder efter fugtgivende cremer, en nærende serum eller effektive renseprodukter, kan du finde noget, der passer til din hudtype. 

Gode råd til solcreme

Husk at beskytte din hud mod solens stråler, når du bevæger dig udenfor – både sommer og vinter. I denne guide kan du læse gode råd til, hvordan du kan beskytte dig mod uv-stråling.