Sådan vedligeholder og efterser du din trampolin

Få hjælp i guiden her til hvordan du får din trampolin til at holde længere

 

Tjek trampolinen hvert halve år

Efter hver sæson (mindst 1 gang om året) er det en god idé at vedligeholde og lave et eftersyn på din trampolin

Vi anbefaler, for at være sikker på, at trampolinen er sikkerhedsmæssig forsvarlig, at du efterser din trampolin hvert halve år for at undgå ulykker, som har med trampolinen at gøre - ved foråret, inden den tages i brug og om efteråret, inden den tages ned.

Læs derfor med her og bliv klogere på, hvordan du skal eftertjekke din trampolin.

Hvordan sikrer man en havetrampolin bedst muligt?

Herunder kan du få gode råd til, hvad du kan gøre for at vedligeholde din trampolin bedst muligt:
 

 • Tjek at alle møtrikker og bolte sidder stramt og sikkert.
 • Tjek at alle skarpe hjørner er forsvarligt dækket til med skumbeskyttelse - udskift om nødvendigt.
 • En hård vinter med store snemængder og meget lave temperaturer kan ødelægge trampolinen. Det anbefales at skovle sneen væk og opbevare måtten og nettet indenfor.
 • Tjek at kantmåtten og skumbeskyttelsen ikke har taget skade; bemærk at sol, regn, sne og ekstreme temperaturer svækker disse dele over tid.
 • Udskift sikkerhedsnettet når det ikke længere fungerer korrekt.
 • Der må ikke være huller eller revner i trampolindugen.
 • Løse syninger og mørning af måtten.
 • Bøjede eller brækkede steldele, f.eks. ben.
 • Manglende, knækkede eller beskadigede fjedre.
 • Der må ikke være huller eller revner der, hvor du hopper, og fjedrene skal være ordentligt dækkede af kantpuden.

   

Hvis du ikke tager din trampolin ind til efteråret

Hvis du vælger at lade din trampolin stå ude over vinteren, er det særligt en god ide at tjekke trampolinen for rust og samtidig dugen for mørhed, inden du lader dine børn hoppe på den igen - sne, kulde og fugt kan nemlig være hård ved trampolinen.

Undgå at tage en nedgravet trampolin ind

Med en nedgravet trampolin kan du nøjes med at dække trampolinen til ved efterårets ankomst, så dugen og fjedrene ikke tager skade.

Hop på trampolinen uden fodtøj

Det er vigtigt, at der hoppes på trampolinen uden fodtøj. Så undgår du grus, sand og andet skidt på trampolindugen, hvilket med tiden vil kradse hul i springdugen. Tøm også lommerne for nøgler og andre skarpe genstande, der kan ødelægge springdugen og af hensyn til din sikkerhed.Beskyttelsesovertræk til trampolinen

Køb et beskyttelsesovertræk eller vejrbetræk til din trampolin, især hvis du ikke afmonterer den om efteråret, hvor store mængder sne kan være skadelig for både springdug og kantmåtte.

En slidt springdug eller kantmåtte kan øge risikoen for skader, og det er derfor vigtigt at beskytte trampolinen med et cover. Overtrækket beskytter desuden mod påvirkninger fra solens UV stråler, samt nedfalden løv eller andet, der kan lave huller i trampolinen, og dermed forlænger det levetiden på kantmåtten og springdugen.

Dog kan det ikke helt undgås, at UV-stråling med tiden vil bidrage til misfarvning af beskyttelseskanten og dugen, som derfor over tid kan fremstå falmet i farven.


Tag havetrampolinen indenfor

Det mest optimale er at tage kantmåtte og springdug ind om efteråret og opbevare det tørt. Derudover anbefaler vi også, at du tager stellet ned, for at forlænge trampolinens holdbarhed.