Jig til torsk og andre rovfisk

Fiskeri er en elsket hobby blandt mange, hvor du kan nyde stilheden, mens der forhåbentlig kommer bid på krogen. Med en jig som agn får du en forholdsvis billig kunstagn, som er suveræn til fiskeri efter alle slags rovfisk. Dyk ned i udvalget på Bilka.dk, og bestil i dag.

Jig - kunstagn til fiskeri efter rovfisk

Når det kommer til at få bid på krogen, er der mange forskellige typer af forfang at vælge mellem. Hvis du vælger en jig, får du et effektivt agn, der egner sig til at fange flere forskellige typer af fisk. Med en jig kan du både fiske efter aborrer, gedder, sandart, og der er også jigs til torsk. Mulighederne er mange, når du vælger en jig - og samtidig er prisen også rigtig fornuftig, hvorfor du kan have flere at vælge mellem.

De fleste jigs fiskes bedst med et jighoved, der består af bly på 5-20 gram, som du selv monterer, mens andre jigs er færdigmonteret, og du bare skal binde på linen. Du kan sætte en krop på af gummi, fjer og andet, som nemt fanger byttets opmærksomhed i vandet. Den hoppende jig er nemlig ikke til at modstå, hvorfor den er super effektiv.

Hvordan fisker du med jigs?

Hvis du ikke ved, hvordan du fisker med en jig, står vi klar til at hjælpe dig. I hovedtræk fisker du med en jig ved at anvende små ryk, som får den til hoppe hen over bunden. Det får den til at ligne en lille fisk. Fordi krogen på jiggen vender opad, vil den sjældent sætte sig fast på bunden. Der findes flere metoder til at fiske med jig, men du kan for eksempel prøve vertical jigging.

Denne metode egner sig godt, hvis du sidder i en båd eller lignende, som langsomt driver frem. Helt konkret lader du så jiggen falde mod bunden, hvor du derefter rykker op, vipper ned, rykker op og så fremdeles. Det minder om pirkefiskeri efter for eksempel torsk. Prøv selv at fiske med jig - shop nemt på Bilka.dk i dag. Find også andet funktionelt fiskegrej og godt tilbehør til fiskeri.