Badminton regler

Få et overblik over badminton regler og gør dig klar til at spille

FAQ - Ofte stillede spørgsmål til badminton

 

Badminton er en populær ketchersport, der kan spilles af folk i alle aldre og niveauer. Prøv badminton sammen med dine venner eller start til holdtræning - du er sikret aktivitet og sjov på samme tid.

På Bilka.dk guider vi dig i badminton regler, så du kan blive klar til at prøve kræfter med sporten. Når du spiller badminton, er du sikret god motion og hyggeligt samvær med venner eller familie.

Sådan spiller du badminton  

Spilleformen i ketchersporten badminton er enten single eller double. I single spiller I en mod en, og i double spiller I to mod to. Spillet er derfor velegnet som familiesport eller en underholdende aktivitet for dig og dine venner.

For at I kan spille en god badmintonkamp, er det vigtigt at kende til regler som point- og serveregler samt banens størrelse. Herudover skal i bruge en badmintonbane, ketchere og en fjerbold.

 

Badminton regler - point

I en kamp spilles bedst af tre sæt, og du vinder et sæt ved først at få 21 point. Et sæt skal vindes med en føring på 2 point.   

Du taber duellen hvis fjerbolden rammer din krop eller nettet, eller hvis du rammer den to gange med ketcheren. Du taber også, hvis du skyder fjerbolden uden for banen, eller hvis modstanderen skyder den ned på din banehalvdel inden for linjerne.

Efter hvert sæt skifter I banehalvdel. Hvis kampen kommer ud i et tredje sæt, skifter I side, når en spiller har fået 11 point.

 

 

Badminton regler - linjer

Banen er delt op i to med et net i midten. Badmintonbanens størrelse varierer også. Banens størrelse afhænger nemlig af, om I spiller single eller double:

  • Hvis du spiller single, er badmintonbanen omkring fem gange 13 meter.
  • Hvis du spiller double, er badmintonbanen omkring seks gange 13 meter.

 

Ved single kampe spiller du til den inderste linje i siderne og den bageste linje i længden. Ved double kampe spiller du til den yderste linje i siderne og i længden. Ved en serv i en double kamp må serven dog ikke komme længere end til den inderste linje i længden.

 

Badminton serv

Der trækkes altid lod om serven, inden kampen sættes i gang. Du server altid diagonalt over nettet. Hvis du server ind i nettet eller uden for banen, scorer modstanderen point. Servefeltet ændrer sig afhængigt af dine point:

  • Hvis du har et ulige antal point, server du fra venstre felt.
  • Hvis du har et lige antal point, server du fra højre felt.


 

Dyrk sport med Bilka.dk 

På Bilka.dk finder du inspiration og udstyr til mange forskellige sportsgrene. Du kan også læse vores guide til padel tennis regler, som er endnu et underholdende spil for dig og dine venner.

Med henholdsvis padeltennisbadminton og andre former for ketchersport, kombinerer du træning med sjov og socialt samvær. Lad spillet begynde!

Andre former for ketchersport

Relaterede kategorier