Tennis regler

Bliv klogere på tennis regler og kom i gang med at spille

FAQ - Ofte stillede spørgsmål til tennis

 

Har du prøvet tennis før eller skal du først til at stifte bekendtskab med spillet? Uanset om det er det ene eller det andet, kan du blive klogere på den sjove og udfordrende sport lige her.

På Bilka.dk guider vi dig, så du kan blive helt stærk i reglerne til tennis. Du lærer blandt andet om banens opbygning, pointsystemet og tenniskampens forløb.  

Sådan kommer du i gang med tennis  

En tenniskamp foregår på en rektangulær bane med et net i midten, en baglinje, to servefelter på hver halvdel og to sidelinjer i både højre og venstre side.

Spilleformen er enten single, som er en mod en, eller double, som er to mod to. Hvis I spiller single, bruges den inderste sidelinje, og hvis I spiller double, bruges den yderste.

Du kan både spille tennis i klubber, på sommerferien, for sjov med vennerne eller på højere niveauer. En kamp kan spilles på både græs, grus og hardcourt. Du er derfor ikke begrænset af det terræn, omgivelserne tilbyder dig, når du skal prøve kræfter med denne ketchersport.

I tennis handler det hovedsageligt om at slå bolden over nettet og inden for linjerne, således at modstanderen ikke kan returnere bolden. Men der er flere vigtige elementer i tennis, som du bliver klogere på i denne guide.

Padel tennis regler

Padel tennis minder lidt om tennis. Det er nemlig en blanding af tennis og squash. Hvis du er vild med tennis, vil du helt sikkert også kunne lide at spille padeltennis. I denne guide giver dig et overblik over padel tennis regler, så du kan komme i gang med at spille.

Hvad er sæt, partier og point? 

I tennis skelner man mellem sæt, partier og point. En tenniskamp afvikles typisk bedst ud af tre eller fem sæt. Du skal have seks partier for at vinde et sæt, og du vinder et parti ved at få fire point. Du skal vinde med minimum to partier, så en stilling på 6-6 afgøres ved tiebreak.

Pointsystemet i tennis er 15, 30, 40 og så vundet parti. Du skal dog vinde med mindst to overskydende point, ligesom du skulle vinde med mindst to overskydende partier.

Måske synes du, at det hele lyder en anelse forvirrende, men det skal du ikke lade dig slå ud af. Så snart du har spillet et par gange, vil reglerne for sæt, partier og point hænge bedre ved.

 

 

Hvordan er servereglerne i tennis? 

Inden en tenniskamp, trækkes der lod om, hvem der starter med serven og vælger banehalvdel. Den spiller, der vinder lodtrækningen, må selv bestemme, om han eller hun vil starte med at serve eller vælge banehalvdel. 

I skiftes til at serve parti, og det går som udgangspunkt ud på at vinde sine egne servepartier og ellers bryde modstanderens serv et par gange, så du ender med at vinde partiet.

I tennisverdenen hedder det at holde serv, når du vinder et parti, hvor du selv server, mens du bryder, når du vinder et sæt, hvor din modstander server. 

 

Tennis serv

Du server korrekt i tennis ved at kaste tennisbolden op i luften med den frie hånd og slå til bolden med overhånd. Du server diagonalt ind i modstanderens servefelt.

Du har både en førsteserv og en andenserv. Fejler du også anden gang, bliver der dømt dobbeltfejl, og din modstander får pointet.

 

 

Tiebreak

Du skal vinde med mindst to point for at vinde et parti og mindst to partier for at vinde et sæt. Du kan derfor ikke vinde et sæt 6-5 i partier. Hvis dette er stillingen, forløber kampen enten således, at du vinder sættet 7-5, eller også udligner modstanderen til 6-6, og så skal I ud i en tiebreak.

I en tiebreak spiller I om først at nå syv point. Den spiller, der først vinder syv point, vinder partiet og sættet, forudsat at vedkommende fører med to point. I en tiebreak skal du og din modstander skiftes til at serve efter hvert andet point.

I skal dog også skifte serv ved første point. Så første spiller server én gang, og så server anden spiller to gange, inden første spiller server to gange.

 

Prøv anden sport og sjove aktiviteter  

På Bilka.dk har du mulighed for at finde masser af forskelligt træningsudstyr til lige netop dén sports- eller motionsform, som du foretrækker. Vi har også andre guides, så du kan blive klædt ordentligt på til at spille for eksempel bordtennis, padeltennis eller badminton.

Kom i gang med at spille ketchersport

Relaterede kategorier