Sådan vasker du din cykel

Få hjælp til rengøring af cykel og cykel vask

FAQ - Ofte stillede spørgsmål til cykel rengøring

 

Det er vigtigt, at du sørger for at vaske skidt og snavs af din cykel, så det ikke slider på dens dele, og cyklen forbliver pæn.

I denne videoguide viser en professionel cykelsmed, hvordan du rengør og vasker din cykel og dens dele grundigt, så du kan forlænge levetiden på din cykel.

Cykel rengøring giver din cykel kærlighed

Vi anbefaler, at du to gange om året giver din cykel lidt ekstra kærlighed ved at rengøre den grundigt. Udover at vedligeholde cyklen, forlænger du også dens levetid og din egen køreglæde. Samtidig sørger du for, at din cykel ser frisk og ren ud.

 

Cykel vask og cykel rengøring: Sådan gør du

Gør din cykel køreklar med en god omgang cykel vask og rengøring! Nedenfor kan du se 5 steps til, hvordan du kan rengøre og vaske din cykel, så den er klar til cykelturen. 

 

1. Skyl din cykel

Start med at skylle cyklen med vand. Så kan du hurtigt få det værste snavs af. Dette er også effektivt, hvis du kører rundt på en mountainbike i mudret terræn eller generelt har været på en snavset rute. 

Husk også at skylle og rengøre fælgene for at fjerne snavs. Salt er fx meget hårdt for egerne, og hvis de ikke bliver rengjort, kan de blive skæve og knap så pæne. Du kan bruge en kraftigere børste på fælgene for at komme skidtet til livs.

 

2. Vask rundt om stellet

Du kan med fordel investere i et børstesæt, som gør det lettere at rengøre cyklen. Ellers kan en almindelig klud, tandbørste eller opvaskebørste også gøre det. Sørg for at komme godt rundt om stellet og få fjernet alle resterne i alle krogene.

Vi anbefaler, at du bruger specifikke cykelvask produkter til rengøringen, så du undgår, at hinder sætter sig på dine bremseflader. Ellers kan du risikere, at dine bremser får et dårligere greb - og det skal du undgå.

Hvis din cykel endnu ikke er ren efter de første to steps, kan du altid gentage processen, så du får en fin og skinnende cykel, der næsten er så god som ny!

Sådan vedligeholder du din cykel

Det er en god idé at vedligeholde din cykel jævnligt, så den altid kører godt og kan holde i længere tid. I denne guide giver dig gode råd til, hvordan du kan vedligeholde din cykel, så du kan forlænge dens levetid og gøre brug af den i mange år.

3. Rengør cyklens kæde og gear

Rengør kæden med en kraftig klud og sørg for at få fjernet alle olieresterne. Kluden må ikke tråde, da dette kan sætte sig fast i din kæde.

Er kæden meget tør eller klistret, så brug en fornuftig Degreaser for at blødgøre skidt og olierester. Vi anbefaler, at du bruger en rigtig Degreaser, som er lavet til formålet, da denne ikke kommer til at ødelægge din cykel.

 

4. Tør cyklen

Når du er færdig med at rengøre din cykel, skal du tørre den, inden du går videre til smøringen. Du kan bruge en mikrofiber klud til at tørre din cykel, så den bliver tør og shiny. Du kan også springe dette step over, hvis du ikke skal smøre cyklen efterfølgende.

 

5. Smør cyklens bevægelige dele

Når du er færdig med at rengøre din cykel, kan du med fordel give den en dråbe olie - så holder det hele lidt længere og kører meget bedre. Ofte kan en dråbe olie også afhjælpe irriterende knirkelyde. Så vil din cykeltur gå som smurt!

 

Få hjælp til cykelvask

I videoen nedenfor får du hjælp til cykelvask og rengøring, så din cykel kan blive køreklar og fin igen.